Σύνθια Σάπικα: Ο φόβος είναι το χειρότερο μέσο για να χαλιναγωγήσεις τους ανθρώπους ή την πολιτική επικαιρότητα

Σύνθια Σάπικα: Ο φόβος είναι το χειρότερο μέσο για να χαλιναγωγήσεις τους ανθρώπους ή την πολιτική επικαιρότητα

«Δε θα είμαι βουλευτής των Αθηνών. Αν εκλεγώ θα παραμείνω στην πόλη μου παλεύοντας για αυτήν», τόνισε η Σύνθια Σάπικα στη ραδιοφωνική της συνέντευξη στο Radio North 98.0.
 
Η Σύνθια Σάπικα αναφερόμενη στην απόφασή της να είναι υποψήφια βουλευτής στην Α? Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία εξήγησε ότι θέλει να βοηθήσει και να συμβάλει στην εξέλιξη της Θεσσαλονίκης.
 
Τόνισε ότι «η πόλη μας βρίσκεται σε μια κρίσιμη στιγμή με πολλά έργα, μεταξύ των οποίων το μετρό, η ανάπλαση της ΔΕΘ, το λιμάνι, το αεροδρόμιο, τα οποία όταν ολοκληρωθούν θα απογειωθεί», ενώ δήλωσε και υπέρμαχος της δημιουργίας ενός ενιαίου παραλιακού θαλάσσιου μετώπου.
 
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης μίλησε λεπτομερώς για τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στον χώρο της εκπαίδευσης ώστε η Θεσσαλονίκη να καταστεί ένα εκπαιδευτικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής το οποίο θα ξεπερνά και τα σύνορα της χώρας μας.
 
«Η δημιουργία ξενόγλωσσων τμημάτων στο Α.Π.Θ. θα επιτρέπει στους νέους που αναγκάζονται να σπουδάσουν στο εξωτερικό να παραμένουν στην πόλη τους ενώ η Θεσσαλονίκη θα αποτελέσει και πόλο έλξης φοιτητών από τις γειτονικές χώρες. Θα αγωνιστώ για τη δημιουργία του συγκεκριμένου τμήματος», υπογράμμισε.
 
Αναφερόμενη στην οικονομική πολιτική που θα ακολουθήσει η Νέα Δημοκρατία τόνισε ότι «η ανάταση και η ανάσταση της μεσαίας τάξης αποτελεί προτεραιότητα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Εξάλλου είναι γνωστό ότι η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα είναι αυτή που στηρίζει την οικονομία».
 
Στην ερώτηση για το αν υπάρχει περίπτωση η Νέα Δημοκρατία να ρίξει «μαύρο» στην ΕΡΤ, η Σύνθια Σάπικα ξεκαθάρισε ότι «Δεν υπάρχει περίπτωση να κλείσει η ΕΡΤ. Στα σχέδια της Νέας Δημοκρατίας είναι να την στηρίξει, να την κάνει ανταγωνιστική και να αποτελέσει πρότυπο κρατικό κανάλι». Συμπλήρωσε επίσης ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία απόλυση στο δημόσιο τομέα, τονίζοντας ότι με τις σωστές κινήσεις, το δημόσιο μπορεί να εξυγιανθεί, προς όφελος και των υπαλλήλων του αλλά και των πολιτών.
 
Αναφερόμενη στο θέμα της επικαιρότητας, τα Ελληνοτουρκικά και τους πρόσφατους χειρισμούς του Αλέξη Τσίπρα με τη σύγκλιση του ΚΥΣΕΑ, η Σύνθια Σάπικα επεσήμανε ότι «Ο φόβος είναι το χειρότερο μέσο για να χαλιναγωγήσεις τους ανθρώπους ή την πολιτική επικαιρότητα».
 

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως