9ο δημοτικο σχολειο Σερρών
9ο δημοτικο σχολειο Σερρών

Τα αίτια της φονικής έκρηξης του καυστήρα στις Σέρρες, video

Η μετατροπή του καυστήρα έπρεπε να είχε γίνει το καλοκαίρι – Τι λένε συντηρητές

Τους λόγους της φονικής έκρηξης στις Σέρρες που είχε ως συνέπεια το θανάσιμο τραυματισμό ενός 11χρονου μαθητή στο 9ο δημοτικό σχολείο και τον τραυματισμό άλλων δύο μαθητών εξήγησε στην ΕΡΤ ο Γιώργος Κοτσανπαπάς, πρόεδρος των Συντηρητών Καυστήρων Σερρών και ο Ευάγγελος Πάνος, ενεργειακός επιθεωρητής.

«Προφανώς δεν έγινε σωστή απομόνωση του καυστήρα και του λέβητα με αποτέλεσμα να μπουν ταυτόχρονα σε λειτουργία τα δύο συστήματα, το ζεστό νερό εγκλωβίστηκε με αποτέλεσμα να ανέβει η πίεση και να συμβεί η έκρηξη» δήλωσε στις «Συνδέσεις» ο κ. Πάνος.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Κοτσανπαπάς επιβεβαίωσε ότι ο εργολάβος έκλεισε τις βάνες του λέβητα του πετρελαίου και δεν απομόνωσε να μην μπορεί να ανάψει ο καυστήρας του πετρελαίου.


Σέρρες: Καταγγελία από τον διευθυντή του σχολείου: «Το σύστημα γεωθερμίας δεν ήταν έτοιμο να λειτουργήσει – Δεν με άκουσε κανείς»


«Εγκλωβίστηκε η ενέργεια μέσα στο χώρο του λέβητα και έγινε αυτή η έκρηξη. Αυτό ήταν κάτι που έπρεπε να το διασφαλίσει ο τεχνικός για να μην γίνει αυτό το κακό» ανέφερε ο πρόεδρος των Συντηρητών Καυστήρων Σερρών. Και όπως επισήμανε «η μετατροπή του καυστήρα έπρεπε να είχε γίνει το καλοκαίρι».

Σύμφωνα με τον κ. Κοτσανπαπά «η γεωθερμία λειτουργούσε περίπου εδώ και ένα χρόνο αλλά με προβλήματα».


Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022 | με πληροφορίες απο ΕΡΤ