{ Τελευταία νέα }

Τα Επιχειρηματικά Βραβεία «ΧΡΗΜΑ» ανέδειξαν για 17η χρονιά τους Άριστους του Ελληνικού Χρηματιστηρίου


Κατηγορίες: Τελευταία νέα

Τα Επιχειρηματικά Βραβεία «ΧΡΗΜΑ» ανέδειξαν για 17η χρονιά τους Άριστους του Ελληνικού ΧρηματιστηρίουΤα Επιχειρηματικά Βραβεία «ΧΡΗΜΑ» ανέδειξαν για 17η χρονιά τους Άριστους του Ελληνικού Χρηματιστηρίου

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020, η 17η απονομή των Επιχειρηματικών Βραβείων ΧΡΗΜΑ, παρουσία του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα, της Προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Βασιλικής Λαζαράκου και πλήθος οικονομικών και επιχειρηματικών παραγόντων της αγοράς. Για 17η συνεχή χρονιά οι αναγνώστες του ιστορικού οικονομικού-επενδυτικού περιοδικού ΧΡΗΜΑ, αλλά και οι επισκέπτες του επιχειρηματικού-οικονομικού portal, banks.com.gr, ανέδειξαν και επιβράβευσαν τις εταιρείες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, της απασχόλησης και της ελληνικής κεφαλαιαγοράς. 
Τα Επιχειρηματικά Βραβεία ΧΡΗΜΑ 2019, διοργάνωσε η Ethos Events, μέλος του Ομίλου Ethos Group. Ο κ. Κωσταντίνος Ουζούνης, CEO του Ομίλου, καλωσόρισε τους προσκεκλημένους, αναφέροντας ότι ακόμη μία χρονιά την εκδήλωση τιμούν οι πιο σημαντικοί συντελεστές της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. 
Καλύτερη Εταιρεία για το 2019 αναδείχθηκε ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ενώ απονεμήθηκαν και δύο τιμητικές διακρίσεις. Ο κ. Αναστάσιος Καλλιτσάντσης, Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ έλαβε τη διάκριση «Εμβληματική Προσωπικότητα του Χρηματιστηρίου Αθηνών 2019» και ο κ. Οδυσσέας Αθανασίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development, έλαβε την τιμητική διάκριση του «Manager of the Year 2019». 
Τις απονομές στις τιμητικές διακρίσεις πραγματοποίησε, ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος ήταν και ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης. 
Ο κ. Σταϊκούρας στην ομιλία του ανέφερε ότι «Το ζητούμενο είναι η χώρα να πετύχει υψηλή, βιώσιμη και διατηρήσιμη οικονομική μεγέθυνση και ανάπτυξη, με έμφαση στους τομείς των επενδύσεων και των εξαγωγών». Ο ίδιος ανέφερε ότι ζητούμενο της κυβέρνησης είναι να καλύψει το επενδυτικό κοινό και αναφέρθηκε σε μια σειρά μέτρων που η κυβέρνηση έχει υλοποιήσει ή προωθεί  για την προσέλκυση και υλοποίηση μεγάλων έργων. Παράλληλα, εξήγγειλε σειρά μέτρων για τα οποία η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί και ενισχύουν την επιχειρηματικότητα. Όπως κατέληξε, «Όλοι οι stakeholders (αγορές, οίκοι αξιολόγησης, θεσμοί, Eurogroup, ελληνική κοινωνία) της ελληνικής υπόθεσης κινούνται στην ίδια αποτίμηση: θετική. Μέσα στο 2020 θα εντείνουμε την προσπάθεια για να βοηθήσουμε ακόμη περισσότερο την επιχειρηματικότητα». 
Η κυρία Βασιλική Λαζαράκου, Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (ΕΚ), ανέφερε στην ομιλία της ότι «Βρισκόμαστε σε μια κομβική στιγμή, καθώς αναμένουμε μετά από την πρόταση που έχει κάνει η ΕΚ, να προχωρήσουμε σε ένα νέο νομοσχέδιο για την Εταιρική Διακυβέρνηση. Στόχος της ΕΚ είναι να υπάρχει εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και προστασία των επενδυτών. 
Για να το πετύχουμε αυτό πρέπει να έχουμε εποπτεία και μία αγορά που θα λειτουργεί με διαφάνεια με κανόνες εναρμονισμένους με την Ευρώπη, έχοντας ενσωματώσει όλες τις βέλτιστες πρακτικές. 
Στο πλαίσιο αυτό η ΕΚ έχει πραγματοποιήσει προτάσεις για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της αγοράς, ώστε οι επενδυτές να μπορούν να εμπιστευθούν τις επιχειρήσεις, που είναι και το μεγάλο ζητούμενο. Να καταστούν δηλαδή οι ελληνικές επιχειρήσεις ελκυστικές και ανταγωνιστικές στο διεθνές περιβάλλον», σημείωσε η κυρία Λαζαράκου. 
Ο κ. Καλλιτσάντσης αποδεχόμενος την διάκριση, ανέφερε: «Πιστεύουμε στις χρηματαγορές. Αποτελεί σημαντικό εργαλείο για τις επιχειρήσεις και τουν χώρο στον οποίο μετρούν τις δυνάμεις τους». Όπως ο ίδιος επεσήμανε, «Η επιτυχία αποτελεί θέμα κουλτούρας, θέλησης για αλλαγή και προσαρμογής νοοτροπίας, αλλά και πολλής δουλειάς». 
Ο κ. Αθανασίου εστίασε την ομιλία του στο έργο του Ελληνικού, αναφέροντας ότι «Έχουμε διανύσει μεγάλη πορεία για το Ελληνικό, αλλά τα καλύτερα βρίσκονται μπροστά μας». Ο ίδιος τόνισε πως «Όταν πιστεύεις σε κάποιο όραμα, με πάθος, υπομονή και υπομονή, μπορείς να πετύχεις σπουδαία πράγματα». Ο κ. Αθανασίου δεν παρέλειψε να εκθειάσει την συμβολή του ανθρώπινου δυναμικού της Lamda Development.
Ακολούθησε η απονομή των «Επιχειρηματικών Βραβείων ΧΡΗΜΑ 2019», στις παρακάτω κατηγορίες:
ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ -2019
1ο Βραβείο: Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ
2ο Βραβείο: ΟΤΕ
3ο Βραβείο: Όμιλος Μυτιληναίος
 
ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ FTSE-LARGE CAP -2019
1ο Βραβείο: Όμιλος Ελλάκτωρ
2ο Βραβείο: Lamda Development
3ο Βραβείο: Alpha Bank
 
ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ 
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗΣ -2019
1ο Coca Cola HBC AG
2ο Inform Lykos
3ο Κρι Κρι
 
ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ MID-SMALL CUP -2019
1ο Βραβείο: Ικτίνος Ελλάς
2ο Βραβείο: Ιατρικό Αθηνών 
3ο Βραβείο: Autohellas
 
ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ -2019
1ο Βραβείο: ΕΥΔΑΠ
2ο Βραβείο: ΕΥΑΘ
3ο Βραβείο: ΔΕΗ     
 
ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ -2019
1ο Βραβείο: Eurobank
2ο Βραβείο: Εθνική Τράπεζα
3ο Βραβείο: Τράπεζα Πειραιώς
 
ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ -2019
1ο Βραβείο: Μοτοδυναμική
2ο Βραβείο: Τζιρακιάν
3ο Βραβείο: Revoil
 
ΒΡΑΒΕΙΟ ΥΨΗΛΩΝ ΡΥΘΜΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ -2019
1ο Βραβείο: Παπουτσάνης
2ο Βραβείο: Αεροπορία Αιγαίου
3ο Βραβείο: Πλαίσιο
 
ΒΡΑΒΕΙΟ ΔΙΕΘΝΟΠΟΙΗΣΗΣ -2019
1ο Βραβείο: ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ
2ο Βραβείο: ΙΝΤΡΑΚΟΜ
3ο Βραβείο: Profile Software
 
ΒΡΑΒΕΙΟ ΥΨΗΛΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ -2019
1ο Βραβείο: ΟΛΠ
2ο Βραβείο: Prodea Investments
3ο Βραβείο: Cenergy Holdings
 
ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ -2019
1ο Βραβείο: Space Hellas
2ο Βραβείο: Entersoft
3ο Βραβείο: Epsilon Net 
 
ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ -2019

1ο Βραβείο: Motor Oil

2ο Βραβείο: Ελληνικά Πετρέλαια
3ο Βραβείο: Eurobank
 
ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ -2019
1ο Βραβείο: Fourlis Συμμετοχών
2ο Βραβείο: Εθνική Τράπεζα
3ο Βραβείο: Ελληνικά Χρηματιστήρια (ΕΧΑΕ)
 
ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ -2019
1ο Βραβείο: ΟΤΕ
2ο Βραβείο: ΙΑΣΩ
3ο Βραβείο: Marfin Investment Group
 
ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ -2019
1ο Βραβείο: Vidavo
2ο Βραβείο: Alpha Trust
3o Bραβείο: Mediterra
 
ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ -2019, σύμφωνα με την αθροιστική αξία συναλλαγών χρεογράφων του ΧΑ
1ο Βραβείο: AXIA Ventures Group (Athens Branch)
2ο Βραβείο: Euroxx Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ
3o Βραβείο: BETA Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ
 
ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΜΟΙΒΑΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ -2019
1ο Βραβείο: Alpha Trust  
2o Βραβείο: 3Κ Investment Partners AEΔΑΚ
3ο Βραβείο: Ευρωπαϊκή Πίστη Asset Management ΑΕΔΑΚ    
 
ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΑΕΕΑΠ -2019
1ο Βραβείο: Prodea Investments
2ο Βραβείο: Trastor ΑΕΕΑΠ   
3ο Βραβείο: Briq Properties ΑΕΕΑΠ
 
ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ASSET & WEALTH MANAGEMENT  -2019 (ΑΕΔΑΚ και ΑΕΔΑΚ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟΥ ΣΚΟΠΟΥ & ΑΕΠΕΥ σύμφωνα με την Ένωση Θεσμικών Επενδυτών)
1ο Βραβείο: HSBC Retail Banking and Wealth Management
2o Βραβείο: Eurobank Asset Management ΑΕΔΑΚ
3ο Βραβείο: Triton Asset Management ΑΕΔΑΚ
 
H βραδιά των επιχειρηματικών βραβείων ολοκληρώθηκε με τις αναμνηστικές φωτογραφίες των κορυφαίων του ελληνικού επιχειρείν.
To Βanks.com.gr θα φιλοξενήσει βίντεο από όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, των ομιλιών και όλων όσων κατέγραψαν οι κάμερες κατά τη λαμπερή βραδιά. 
 
 
 


:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ