Τα λάθη για τα οποία ένας άνδρας μετανιώνει...

Τα λάθη για τα οποία ένας άνδρας μετανιώνει...

είναι αυτά που δεν έκανε όταν είχε την ευκαιρία. Helen Rowland

Ήταν ξαπλωμένη κάτω από το δέντρο, γυμνή στη καρδιά του Σέιχ Σου. «Θα μ’ αγαπήσεις» του ψιθύρισε «γιατί είμαι αυτή που εκπροσωπεί ό,τι δεν τολμάς να αγγίξεις. Φοβάσαι να υποκύψεις στον πειρασμό μου, γιατί θα ‘ρθεις κόντρα με την άλλη ζωή σου.»

Τη χάιδεψε βουβά και αναρωτήθηκε ποια είναι. Φοβήθηκε μήπως και μ’ αυτή -σαν τις άλλες φορές- βγει πάλι από το σώμα του. Συνήθως, σε παρόμοιες συνευρέσεις, παρακολουθούσε αμέτοχος τις εξελίξεις, σαν να ‘ταν άλλος. Έδειξε να διαβάζει τις σκέψεις του. Άγγιξε το μηρό της και ένιωσε μια μικρή δαγκωνιά στο λαιμό… Η σάρκα της άνοιξε, ήθελε να τον δεχτεί. Ξεμυαλίστηκε, το κορμί της ένα μίγμα κοριτσιού και γυναίκας. Και όσο πάλλονταν τα σώματα ρυθμικά μέσα στη νύχτα, δαγκώθηκε μη πει καμιά ανοησία τύπου «σ’ αγαπώ».

Πίεζε τα χείλη του στα δικά της μη τυχόν και μείνουν ελεύθερα και μαρτυρήσουν αυτό που πρόδιδε η έξαψη του κορμιού του. Η γυναίκα αντέδρασε απορροφώντας τον ερεθισμό του.
«Είσαι ανόητος»
του είπε όταν κοιτάχτηκαν καταπρόσωπο. Ντράπηκε και κρύφτηκε πιο βαθιά μέσα της… Αυτή βογκούσε χαμηλόφωνα σαν ένιωθε τώρα τα χέρια του να της χαϊδεύουν τα στήθη της και τα φιλιά του την πλάτη της.

«Πανσέληνος ο έρωτας βουρλίζει το κορμί μου» ακουγότανε το τραγούδι της Χαρούλας… «και χάνομαι» συμπλήρωνε η φωνή της γυναίκας ξαπλωμένη δίπλα από το θέατρο. Η συναυλία ξεκίνησε πάλι μετά το διάλειμμα. Της έδωσε την ενέργεια που ‘χε μέσα του και απογειώθηκαν. Από την πάλη προέκυψε μια μελανιά στον ώμο, άλλη μια στο λαιμό…. Και όμως ήταν τρυφερή και απαλή η επαφή τους. Πώς έγινε αυτό; Αναρωτήθηκε…

Η πλάνη είναι και αυτή μια στιγμή της πραγματικότητας…
Επιδιώκοντας να αρέσει στο άλλο φύλλο ο Π. είχε την κακή συνήθεια να δανείζεται πολυτελή αυτοκίνητα αγνώστων, συνήθως Mercedes BMW ή Audi, γιατί πάντα θεωρούσε ότι αυτά διαθέτουν τον καλύτερο μηχανισμό-αυτόν που αυξάνει την ερωτική διάθεση μια γυναίκας. Έτσι πίστευε ότι τις κατακτά.

Ευτυχώς, όμως, που κάποιες φορές ο παράγοντας τύχη λειτουργεί διορθωτικά, ρίχνοντας στα πόδια μας κάποιο πρόσωπο που λειτουργεί διαφορετικά υπέρ μας. Έξι μήνες μετά πριν γνωριστούν ήταν άκεφος. Από τη νύχτα που το φεγγάρι σαν χάδι ερωτικό του προσέφερε τις θωπείες του, κάτι μέσα του θαμμένο βαθιά έδειξε να κινείται.

Αποφάσισαν να ζήσουν μαζί την υπόλοιπη ζωή τους και έπαψε να ψάχνεται με παράξενους δανεισμούς επιβίωσης για να αρέσει στο άλλο φύλο. Έτρεμε μη τυχόν και κάποια μέρα τον θέλει λιγότερο. Και έχοντας μια αγάπη σαν και αυτή πλάι του, βρήκε μια δουλειά και, περίπου όπως θα επιθυμούσαν και οι περισσότεροι από μας, νοικιάσανε ένα σπίτι σε μια νεόκτιστη οικοδομή, να στεγάσουν το δικό τους παραμύθι, κάπου στα Δυτικά στη Νέα Πολιτεία.

…….

Τη συνέχεια θα σας την διηγηθώ με λίγα λογια… Αυτά που διαβάσατε παραπάνω γράφτηκαν μια παρασκευή στις 27 Ιουνίου του 2003

… ήταν πάλι Ιούνιος και αυτό το συνειδητοποιώ μόλις τώρα
Τότε η ιστορία τελικά δεν ειχε χαπυ εντ…Ο Π.  για τις παλιές του αμαρτίες φυλακίστηκε στα Διαβατά. Και κάπου εκεί μπήκαμε και εμείς μεσα στην ιστορία… Μέσα από μια σειρά από συμπτώσεις, μοιραίες συγκυρίες και τερτίπια που μόνο η ζωή μπορεί να κάνει, κάποιοι άνθρωποι που η πολιτεία περιόρισε δίκαια ή άδικα πίσω από τα κάγκελα για να τους σωφρονίσει ζήτησαν από το CITY να αναλάβει μια εκστρατεία για να συγκεντρώσουμε και να τους στείλουμε βιβλία. Το κάναμε… Φτιάξαμε τη βιβλιοθήκη στη φυλακή των Διαβατών. Οι παλιοί αναγνώστες το θυμούνται… 

 Πριν λίγες βδομάδες με σταμάτησε στο δρόμο κάποια κυρία που δεν γνώριζα… Δεν έχει σημασία να επαναλάβω το διάλογο που είχαμε, παρά μόνο πως μου είπε πως ήταν μία αναγνώστρια που είχε ανταποκριθεί σε εκείνη τη πρωτοβουλία… Οσα ειπωθηκαν μεταξύ μας ήταν η αφορμή αυτή τη φορά για να ξεκινήσουμε κάτι πολύ μεγαλύτερο… Ο στόχος μας δεν είναι να κάνουμε απλά μια βιβλιοθήκη για μια φυλακή, αλλά να γεμίσουμε με βιβλία όσες περισσότερες φυλακές μπορούμε στην Ελλάδα.
Γιατί το κάνουμε…..
 Δεν υπάρχει ένα μόνο γιατί αλλά πολλά, πράγματα που συνέβησαν αυτά τα χρόνια, εμπειρίες, ιστορίες που αποκαλύφθηκαν, μαθήματα που διδαχτήκαμε. Σιγά σιγά θα τα πούμε. Νομίζω ότι έχει νόημα να ειπωθούν…

Εμείς ξεκινήσαμε αυτή τη φορά μια εκστρατεία που συμπεριλαμβάνει εκτός της Θεσσαλονίκης, την Αθήνα, την Πάτρα, την Λάρισα και πολλές άλλες πόλεις για να μαζέψουμε βιβλία να κάνουμε όχι μία αλλά πολλές βιβλιοθήκες… Περιμένουμε λοιπόν όποιους από εσάς θέλουν να συμβάλλουν στην προσπάθεια που αναλάβαμε να μας φέρουν έστω ένα ή δύο βιβλία. Σχετικές πληροφορίες μπορείτε να .

ss@cityportal.gr

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως