{ Παιδί }

Tα Μυστικά του Βάλτου “ζωντανεύουν” με Playmobil στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα


Κατηγορίες: Παιδί

Tα Μυστικά του Βάλτου “ζωντανεύουν” με Playmobil στο Μουσείο Μακεδονικού ΑγώναTα Μυστικά του Βάλτου “ζωντανεύουν” με Playmobil στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα

Με ένα εντυπωσιακό, λεπτομερές και ειδικά κατασκευασμένο διόραμα από Playmobil, το οποίο εκτίθεται στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα και θα παραμείνει εκεί περίπου για ένα μήνα, τα “Μυστικά του Βάλτου” της Πηνελόπης Δέλτα ξαναζωντανεύουν, αυτή τη φορά με έναν μοναδικό τρόπο, και προσκαλούν όλους τους μικρούς και μεγάλους φίλους του Μουσείου να τα θαυμάσουν.
 
Εμπνευστής και δημιουργός του μοναδικού διοράματος ο κ. Τάσος Πανταζόπουλος, διευθυντής καταστήματος τράπεζας και μέλος της ομάδας Playmofriends Thessaloniki, που επέλεξε να αναπαραστήσει μια καθημερινή ημέρα στον Βάλτο των Γιαννιτσών την περίοδο του Μακεδονικού Αγώνα το έτος 1907. Οι πλάβες, οι καλύβες, οι Μακεδονομάχοι, οι οικογένειές τους, οι Βούλγαροι κομιτατζήδες, η Οθωμανική περίπολος κτλ, αποτυπώνονται  με μεγάλη ακρίβεια στο διόραμα, το οποίο εκτίθεται σε περίοπτη θέση, δίπλα στα μεγάλα διοράματα του Γιώργου Ανεμογιάννη.
Πρώτη ύλη του διοράματος είναι τα πολύ γνωστά σε όλους μας Playmobil, τα οποία ο κ. Πανταζόπουλος μεταποίησε αριστοτεχνικά για να μπορέσει να τα προσαρμόσει στις ανάγκες μίας χαρακτηριστικής σκηνής από το πασίγνωστο βιβλίο της Πηνελόπης Δέλτα.
Το διόραμα βρίσκεται μέσα σε ειδική κατασκευή από πλεξιγκλάς, χορηγία γνωστής εταιρείας που στηρίζει το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα.
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ | Δευτέρα-Παρασκευή 09:00-14:00, Τετάρτη 09:00-20:00 & Σάββατο 10:00-14:00
ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ | Ολόκληρο 4 ευρώ - Μειωμένο 2 ευρώ, Ομαδικό εισιτήριο: Στα πέντε άτομα το ένα δωρεάν
ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ | Το μουσείο προσφέρει οργανωμένες ξεναγήσεις σε ομάδες επισκεπτών. Ομάδες επισκεπτών γίνονται δεκτές με ραντεβού στο τηλ. 2310 229778.
ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ | Το Μουσείο βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο κτήριο που στέγαζε το Ελληνικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη, δίπλα στο μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά. Είναι προσβάσιμο κυρίως με λεωφορείο ή με τα πόδια, για όσους διαμένουν εντός του ιστορικού κέντρου.
Όσοι έρχονται από τη δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις λεωφορειακές γραμμές 3, 5, 6, 12, 39, 33 και θα πρέπει να αποβιβαστούν στη στάση «Μητρόπολη», στην οδό Μητροπόλεως.
Όσοι έρχονται από την ανατολική είσοδο της πόλης μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις λεωφορειακές γραμμές 3, 5, 6, 12, 33, 39 και να αποβιβαστούν στη στάση «Αγία Σοφία» στην οδό Τσιμισκή.
Κοντά στο μουσείο δεν υπάρχει δυνατότητα ελεύθερης στάθμευσης, στην περιοχή όμως υπάρχουν σταθμοί αυτοκινήτων επί πληρωμή.
Επίσης, για τα Ι.Χ. στην περιοχή του Μουσείου και στο ιστορικό κέντρο λειτουργεί το σύστημα στάθμευσης ithesi


:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ