22.6 C
Thessaloniki
28.4 C
Athens

Τα σχολεία του Δήμου Παύλου Μελά υποδέχονται 15.500 μαθητές – Μήνυμα Δημάρχου

Τα σχολεία του Δήμου Παύλου Μελά υποδέχονται τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου περισσότερους από 15.500 μαθητές για τη νέα σχολική χρονιά 2021-2022.

Το Τμήμα Παιδείας και οι Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τον υπόλοιπο υπηρεσιακό μηχανισμό του δήμου προέβησαν σε όλες τις απαραίτητες ουσιαστικές ενέργειες, παρεμβάσεις και συντηρήσεις, ώστε να ανοίξουν και να λειτουργήσουν τα σχολεία με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια και υγιεινή για μαθητές, εκπαιδευτικούς και προσωπικό

Με τον κατάλληλο συντονισμό από την Αντιδημαρχία Παιδείας και σε άριστη συνεργασία με τις Διευθύνσεις των σχολικών μονάδων προσφέρθηκαν όλα τα απαραίτητα υλικά καθαριότητας και υγιεινής (αντισηπτικά διαλύματα, τροχήλατες σφουγγαρίστρες, υγρό γενικού καθαρισμού και τζαμιών, χλωρίνες, πανάκια καθαρισμού με μικροΐνες, χαρτί υγείας, χαρτί κουζίνας, χειροπετσέτες, σακούλες απορριμμάτων. κ.α.), ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των σχολείων Σταυρούπολης, Πολίχνης, Ευκαρπίας και να τηρηθούν οι οδηγίες και οι κανόνες των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Ολοκληρώθηκε επίσης η τοποθέτηση 96 σχολικών καθαριστριών / καθαριστών στα σχολεία του δήμου μας, ώστε να εξασφαλιστεί ο καθημερινός καθαρισμός των αιθουσών και των υπόλοιπων σχολικών χώρων. Σε όλες τις καθαρίστριες μοιράστηκαν μέσα ατομικής προστασίας, ρούχα, γάντια, μάσκες ώστε να ξεκινήσουν την εργασία τους με τα απαραίτητα για την ασφάλειά τους.

Σε ετοιμότητα και οι σχολικοί τροχονόμοι, οι οποίοι για μια ακόμη σχολική περίοδο θα συμβάλλουν καθοριστικά στην ομαλή προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών και των συνοδών τους από τις σχολικές μονάδες. Μάλιστα, με μέριμνα της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, θα πραγματοποιηθεί εντός Σεπτεμβρίου σεμινάριο για να δοθούν οι απαραίτητες κατευθύνσεις από τους ειδικούς της Τροχαίας.
Οι Σχολικές Επιτροπές μερίμνησαν για την αναβάθμιση του internet των σχολείων για ταχύτερη περιήγηση στο διαδίκτυο, ενώ ενισχύθηκαν σχολικές βιβλιοθήκες με νέα βιβλία.

Στο μήνυμά του για τη νέα σχολική χρονιά, ο Δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης αναφέρει μεταξύ άλλων: «Στη σύγχρονη εποχή η παιδεία οφείλει περισσότερο από ποτέ να δημιουργεί παιδιά ευτυχισμένα και ευσυνείδητα, που διαθέτουν ανησυχίες για τον κόσμο στον οποίο μεγαλώνουν. Κι έτσι, όταν πλέον ανοίξουν τα φτερά τους για άλλους δρόμους, να έχουν γεμίσει τις τσάντες τους όχι μόνο με γνώση, αλλά και αρχές, ηθική, αξίες και φυσικά αξέχαστες αναμνήσεις.»

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Μιχάλης Χριστοδούλου, οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών Επαμεινώνδας Σέγκουλης και Ανέστης Λαζαρίδης και το προσωπικό της Διεύθυνσης και του Τμήματος Παιδείας, με αγάπη, ευθύνη και ενδιαφέρον για τη μαθητική κοινότητα, εύχονται σε δασκάλους, καθηγητές, μαθητές και γονείς – κηδεμόνες «Καλή σχολική χρονιά με υγεία, δημιουργικότητα, γνώση και παιδικά χαμόγελα».

Μήνυμα Δημάρχου Δημήτρη Δεμουρτζίδη για τη νέα σχολική χρονιά:

Αγαπητοί μαθητές, αγαπητοί εκπαιδευτικοί, αγαπητοί γονείς

Η σημερινή ημέρα είναι μια από τις πιο ιδιαίτερες όλου του χρόνου, καθώς το “πρώτο κουδούνι” έρχεται να σημάνει το τέλος των καλοκαιρινών διακοπών και να σηματοδοτήσει την έναρξη της σχολικής χρονιάς για χιλιάδες μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και κηδεμόνες. Χιλιάδες παιδιά θα ξεχυθούν και πάλι στους δρόμους, οι σχολικές τσάντες θα δώσουν άλλο χρώμα στα σοκάκια και οι παιδικές φωνές θα μεταμορφώσουν με ζωντάνια την καθημερινότητά μας. Γι’ αυτούς τους λόγους, η πρώτη μέρα του αγιασμού είναι για εμένα προσωπικά η πιο ελπιδοφόρα και χαρούμενη μέρα του έτους. Από τότε που ήμουν παιδί, μετά όταν έγινα πατέρας και πλέον ως Δήμαρχος, έχω το ίδιο αίσθημα αδημονίας.

Η φετινή χρονιά, όπως όλοι γνωρίζετε, είναι μια χρονιά ιδιαίτερη καθώς έχουμε να αντιμετωπίσουμε την πανδημία και τις δυσάρεστες αλλαγές που αυτή έχει επιφέρει στις ζωές μας. Η επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί έχει θέσει νέες προκλήσεις σε όλους μας και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν επιβληθεί τροποποιούν σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο λειτουργίας της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Ωστόσο, θέλω να γνωρίζετε ότι αυτά τα μέτρα αποσκοπούν στην προστασία της υγείας μας. Της δικής μας και όσων αγαπάμε, γι’ αυτό και παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες, πρέπει όλοι να τα τηρούμε πιστά για να βγούμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα από αυτή την πρωτόγνωρη κρίση.

Σε όλη αυτή την κατάσταση όμως υπάρχει ελπίδα. Αυτή η ελπίδα είστε εσείς παιδιά μου. Η ματιά σας και τα χαμόγελά σας που σαν λαμπεροί ήλιοι διαλύουν την καταχνιά των ημερών μας και μας θυμίζουν ότι μπορεί πριν ξημερώσει να υπάρχει σκοτάδι, αλλά το φως της μέρας πάντα έρχεται να επικρατήσει. Μπορεί στην αρχή να μην είναι πολύ έντονο, αλλά παραμένει φως.

Αγαπητά μου παιδιά.
Αυτό που θέλω να θυμάστε είναι ότι το σχολείο σας αποσκοπεί να σας δώσει ένα από τα μεγαλύτερα δώρα: το δώρο της μάθησης. Εκμεταλλευτείτε το και κατακτήστε το. Έχετε όλα τα μέσα και τις ικανότητες για να το πετύχετε και μαζί με τη βοήθεια των δασκάλων και των καθηγητών σας να προοδεύσετε.
Πρέπει όμως να θυμάστε ότι το σχολείο είναι γνώση, είναι όμως και ανεμελιά.
Είναι υποχρεώσεις, είναι και γιορτή.
Είναι σχολικές αίθουσες, είναι όμως και σχολικές αυλές.
Είναι μαθήματα, είναι όμως και παιχνίδι.
Γι’ αυτό και ο συνολικός ρόλος της παιδείας δεν έγκειται μόνο στην αδιαμφισβήτητη αξία της μόρφωσης. Στη σύγχρονη εποχή η παιδεία οφείλει περισσότερο από ποτέ να δημιουργεί παιδιά ευτυχισμένα και ευσυνείδητα, που διαθέτουν ανησυχίες για τον κόσμο στον οποίο μεγαλώνουν. Κι έτσι, όταν πλέον ανοίξουν τα φτερά τους για άλλους δρόμους, να έχουν γεμίσει τις τσάντες τους όχι μόνο με γνώση, αλλά και αρχές, ηθική, αξίες και φυσικά αξέχαστες αναμνήσεις.

Θέλω να απευθύνω ένα ξεχωριστό και θερμό καλωσόρισμα στα πρωτάκια μας, που σήμερα μπαρκάρουν με το νέο καράβι που λέγεται σχολείο και ετοιμάζονται για το όμορφο ταξίδι στις θάλασσες της γνώσης. Να ξέρετε ότι όλοι μας θα κάνουμε τα πάντα για να νιώσετε ότι το σχολείο είναι το δεύτερο σπίτι σας. Οι γονείς να είναι βέβαιοι πως οι δάσκαλοί σας και οι συμμαθητές σας θα φροντίσουν να σας προσέχουν σαν την οικογένειά σας.

Στους γονείς να ευχηθώ υπομονή, πίστη και αισιοδοξία. Να είστε ήσυχοι ότι τα παιδιά σας βρίσκονται σε μια τεράστια αγκαλιά που εμπνέει σιγουριά και εμπιστοσύνη.

Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, οι οποίοι για ακόμη μια χρονιά καλούνται να υπερβάλλουν εαυτούς και να επιτελέσουν το έργο τους κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες. Σας είμαστε ευγνώμονες όλοι και είμαι σίγουρος, ότι λόγω των ικανοτήτων και των δεξιοτήτων σας θα εργασθείτε με υψηλό αίσθημα ευθύνης για ακόμη μια χρονιά.

Εμείς από τη μεριά μας ως Διοίκηση, θέλουμε να σας βεβαιώσουμε ότι θα είμαστε δίπλα σε όλη τη μαθητική κοινότητα, προσπαθώντας συνεχώς να καλύψουμε τις ανάγκες στην εκπαίδευση του τόπου μας, ώστε να σας αφήσουμε απερίσπαστους να εργαστείτε σωστά, ακόμα και στη δύσκολη αυτή εποχή.
Καλή αρχή λοιπόν.
Καλή δύναμη.
Με υγεία, πίστη και φώτιση.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΕΜΟΥΡΤΖΙΔΗΣ

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Διαβάστε όλα τα Τελευταία Νέα (Ελλάδα, Διεθνή) στο Cityportal.gr

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως

City ΕΞΟΔΟΣ

Τελευταία νέα

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Thessaloniki
clear sky
26.6 ° C
28.3 °
23.7 °
67 %
0.5kmh
0 %
Δε
26 °
Τρ
29 °
Τε
22 °
Πε
22 °
Πα
24 °