Τα συμπεράσματα από το debate Ταχιάου - Ζέρβα, τι να περιμένουν οι πολίτες

Τα συμπεράσματα από το debate Ταχιάου - Ζέρβα, τι να περιμένουν οι πολίτες

...όσοι την παρακολούθησαν έβγαλαν και τα πρώτα συμπεράσματα

Την πρώτη τους τηλεοπτική μονομαχία είχαν ο Νίκος Ταχιάος και ο Κωνσταντίνος Ζέρβας και όσοι την παρακολούθησαν έβγαλαν και τα πρώτα συμπεράσματα. Με ξεκάθαρο πολιτικό στίγμα ο κ Ταχιάος και ποιους αποκλείει στις συνεργασίες του, σε αντίθεση με τον κ Ζέρβα που δηλώνει υπερκομματικός και μιλά για σύνθεση.

Οι δύο υποψήφιοι δήμαρχοι στο OPEN διασταύρωσαν τα ξίφη τους υποστηρίζοντας ο καθένας τις θέσεις του, από τις οποίες οι πολίτες της Θεσσαλονίκης θα πρέπει να αποφασίσουν ποιος είναι αυτός που θα οδηγήσει την πόλη μπροστά

• Αν θα συνεργαστούν με ιδιώτες για την καθαριότητα της Θεσσαλονίκης

Ο Νίκος Ταχιάος έδωσε έμφαση και τόνισε πως «Πρέπει να πέσουμε με τα μούτρα στην μάχη της Καθαριότητας». Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ενώ έχουν εγκατασταθεί σε 100 απορριμματοφόρα του Δήμου συστήματα τηλεματικής με τα οποία θα μπορούσε ο Δήμος ανά πάσα στιγμή να ξέρει που βρίσκεται το καθένα και τι κάνει, δεν λειτουργούν γιατί υπάρχουν οι αντιστάσεις του δημοσίου, αντιστάσεις που είναι γνωστές. Γι αυτό και δεν έχει ταμπού και θα φέρει στη συζήτηση και το θέμα των ιδιωτών. «Πρέπει να καθαρίσει η πόλη. Θα υπάρχει δυνατότητα συζήτησης και για τους ιδιώτες στο νέο δημοτικό συμβούλιο», τόνισε.

Από την πλευρά του ο Κωνσταντίνος Ζέρβας δήλωσε αντίθετος στην όποια εμπλοκή ιδιώτη στον τομέα της Καθαριότητας, δεν τη θεωρεί αναγκαία και την αποκλείει. Υποστήριξε πως υπάρχει και το προσωπικό και τα μέσα και οι πόροι για να τα φέρει εις πέρας ο δήμος. «Με τον ιδιώτη είναι σαν να πετάς λευκή πετσέτα, είναι σα να λες εκεί που θα μαγειρέψω, θα παραγγείλω κέτερινγκ». Ο κ Ζέρβας στην ερώτηση γιατί αυτό δεν συνέβη τα προηγούμενα χρόνια που μετείχε ως αντιδήμαρχος στον δήμο Θεσσαλονίκης, τι είναι αυτό που θα κάνει διαφορετικά τώρα και θα το αλλάξει, η απάντηση ήταν πως δεν δόθηκε από τον Δήμο η απαραίτητη έμφαση στην καθημερινότητα.

• Αν θα συνεργαστούν στο κομμάτι της καθαριότητας
Σε ερώτηση της Έλλης Στάη για το αν θα συνεργαστούν σε ένα κρίσιμο κομμάτι όπως η Καθαριότητα, οι δύο άνδρες αντάλλαξαν βέλη.

Ζέρβας «Ο δήμαρχος έχει όλη την ευθύνη. Ξεκινάει από την κουλτούρα. Εγώ δεν είπα δεν συ—ζητώ με αυτούς, με αυτούς δεν συνεργάζομαι. Πρέπει να πάει η πόλη μπροστά να αφήσουμε πίσω μας τις αβελτηρίες και τις καθυστερήσεις και με σύνθεση να προχωρήσουμε στα αυτονόητα, τα εξαιρετικά απαραίτητα, τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη».

Ταχιάος «Ο κ. Ζέρβας μιλάει για σύνθεση. Γιατί δεν υπήρξε αυτή η σύνθεση όταν ήταν μέλος της διοικούσας παράταξης και υπήρξε αυτό το ναυάγιο στη διαχείριση του δήμου; Ο δήμαρχος έχει πολιτικό στίγμα. Το να μη συζητάς για την ανάμειξη ιδιωτών και να το θεωρείς ταμπού, υπάρχει πολιτικό στίγμα. Εγώ ξεκαθάρισα ότι αποκλείω τους ανθρώπους που επιμένουν στον λαϊκισμό και στην φτωχοποίηση της Θεσσαλονίκης. Δεν είναι είναι δυνατόν να συνυπάρχουν οι πάντες» δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Ταχιάος.

• Το πολιτικό στίγμα των δύο υποψηφίων και από που θα αντλήσουν ψήφους
Η κουβέντα κινήθηκε και στα πολιτικά, με τον Νίκο Ταχιάο να ξεκαθαρίζει «Έχω δώσει πολιτικό στίγμα στη δική μου υποψηφιότητα, έχω κομματική προέλευση. Δεν το έχω κρύψει. Μου έχει κοστίσει ότι έχω την ελευθερία των απόψεων μέσα στο κόμμα. Δεν έκανα συμβιβασμούς, δεν έκανα υποχωρήσεις. Δεν είναι στη λογική μου», ανέφερε ο κ. Ταχιάος.

«Ο κ. Ταχιάος ανέλυσε την κομματική του σταδιοδρομία προσπαθώντας να αιτιολογήσει την στάση του ως δήμαρχος. Αυτό δεν είναι ζητούμενο για τους πολίτες. Εγώ δεν είχα ποτέ κομματική θέση. Αντλώ από τους πολίτες της Θεσσαλονίκης, την κοινωνία των πολιτών. Δεν βάζω κανένα φραγμό, συνθέτω», σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Ζέρβας.  

Σε παρατήρηση της κ. Στάη προς τον κ Ζέρβα ότι υπήρξε και αυτός υποψήφιος το 2015 με τη ΝΔ, απάντησε ότι μετείχε σε μη εκλόγιμη θέση.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως