Κοπέλα που διαβάζει ξαπλωμένη σε πεζούλι

Τα βιβλία στις εφημερίδες το Σαββατοκύριακό 6,7 Αυγούστου

Τα βιβλία που μπορείτε να βρείτε δωρεάν στις προσφορές μέσα στις εφημερίδες που κυκλοφορούν αυτό το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Αυγούστου


«24 ώρες στην Αρχαία Ρώμη!»

Το βιβλίο του Philip Matyszak «24 ώρες στην Αρχαία Ρώμη!» Πώς ήταν να ζεις σε μια από τις πιο ισχυρές και πολυσύχναστες πόλεις του αρχαίου κόσμου – οκτώ φορές πιο πυκνοκατοικημένη από τη σύγχρονη Νέα Υόρκη; Τι συνέβαινε όταν μια Εστιάδα Παρθένα ήταν άσεμνη; Γιατί ήταν παράνομο να συμβουλεύεσαι έναν αστρολόγο για τον αυτοκράτορα; Γνωρίστε την αληθινή αρχαία Ρώμη στη διάρκεια ενός συναρπαστικού εικοσιτετράωρου προσεγγίζοντας την πιο σημαντική πηγή της πόλης, τον λαό της. Σε κάθε ώρα της ημέρας συναντάμε έναν νέο χαρακτήρα – από τον αυτοκράτορα μέχρι τον σκλάβο, από την ιέρεια μέχρι μια πόρνη, έναν σκλάβο, έναν συγκλητικό, έναν πολιτοφύλακα. Αυτοί είναι οι απλοί πολίτες που ζωντανεύουν την αιώνια πόλη. (μαζί με ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο και το Μπλεκ και το Down Town)


«Στη Φωλιά του Κούκου»

«Στη Φωλιά του Κούκου» του Ken Kesey. Συμπεριλήφθηκε στη λίστα του περιοδικού «Time» με τα 100 κορυφαία μυθιστορήματα της αγγλικής γλώσσας που γράφτηκαν τον 20ό αιώνα. Το απίστευτο αυτό βιβλίο, που εκδόθηκε το 1962, με την ωμή καταγραφή σοβαρών ψυχικών καταστάσεων και την εκπληκτική σκιαγράφηση χαρακτήρων που έμειναν στην ιστορία, ενέπνευσε την ομότιτλη ταινία των 5 Οσκαρ, μία από τις πιο χαρακτηριστικές και αξιομνημόνευτες ταινίες του Χόλιγουντ. (μαζί με το Βήμα της Κυριακής και τα Κλασσικά Εικονογραφημένα «Ροβινσώνας Κρούσος», και το BBC History Magazine, και το  ΒΗΜΑgazino)


«Γραμματική της Νέας Ελληνικής Γλώσσης (της απλής καθαρευούσης)»

«Γραμματική της Νέας Ελληνικής Γλώσσης (της απλής καθαρευούσης)», 1945 Αχιλλέα Τζάρτζανου. Η μοναδική αυτή έκδοση αναδείχτηκε στο κυριότερο βοήθημα των εκπαιδευτικών και αποτέλεσε τον κανόνα της σχολικής γλώσσας για όσους συνέταξαν κατόπιν σχολικές γραμματικές της καθαρεύουσας, τόσο για τη στοιχειώδη, όσο και για τη μέση εκπαίδευση.

«Η Απελευθέρωση ενός Έθνους / Α’ Τόμος»

Πρόκειται για μια πρωτότυπη έκδοση που ήρθε να καλύψει ένα κενό έρευνας και ιστορικής μελέτης, αποκαλύπτοντας αθέατες πλευρές της παλιγγενεσίας των Ελλήνων. Από την προεπαναστατική εποχή και την περίοδο της προετοιμασίας του Αγώνα μέχρι και τα χρόνια της διακυβέρνησης του Ιωάννη Καποδίστρια. Τον δρόμο από το σκοτάδι της οθωμανικής κατάκτησης στο φως της ανεξαρτησίας. Το έργο υπογράφουν κορυφαίοι σύγχρονοι ιστορικοί, ειδικοί πανεπιστημιακοί καθηγητές και ερευνητές, με την επιστημονική επιμέλεια των Θάνου Βερέμη και Αντώνη Κλάψη. (και τα δύο μαζί με τα Παραπολιτικά του Σαββάτου)


«Οι Πέντε Φίλοι στο λόφο του Μπίλικοκ»

Το βιβλίο της Enid Bluton «Οι Πέντε Φίλοι στο λόφο του Μπίλικοκ».
Λέει η εφημερίδα: Οι Πέντε Φίλοι είναι μια παρέα τεσσάρων παιδιών κι ενός σκύλου που τους διακρίνει μια έντονη ανησυχία για όσα συμβαίνουν γύρω τους και διοχετεύουν την ενέργειά τους σε διάφορες περιπέτειες, λύνοντας προβλήματα που αρχικά τουλάχιστον φαίνονται σαν μυστήρια ανεξήγητα χωρίς αρχή και τέλος. (μαζί με την Εφημερίδα των Συντακτών κυκλοφορεί Σάββατο)


«Τα πρόσωπα του 1821» Γ τόμος

Το τρίτομο έργο «Τα πρόσωπα του 1821» είναι μία μοναδική έκδοση που περιέχει εκατοντάδες ονόματα και βιογραφικά των γνωστών και κυρίως των αγνώστων αγωνιστών του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα του 1821 που κατάφερε μέσα από έρευνα να βρει ο συγγραφέας. Είναι ένα έργο που πρέπει να υπάρχει σε κάθε σπίτι ώστε ο καθένας να κατέχει ένα τόσο μεγάλο λεξικό ονομάτων της Επανάστασης το οποίο κυκλοφορεί πρώτη φορά στην Ελλάδα! (μαζί με την Εστία του Σαββάτου)


«Ιωάννης Μεταξάς – Ο στρατιωτικός, ο πολιτικός, ο κυβερνήτης»

Το βιβλίο «Ιωάννης Μεταξάς – Ο στρατιωτικός, ο πολιτικός, ο κυβερνήτης»
Η πιο πλήρης και αξιόπιστη βιογραφία του Εθνικού Κυβερνήτη της Ελλάδος, με την υπογραφή του ακαδημαϊκού Σπύρου Μελά. (μαζί με την Εστία  της Κυριακής και το περιοδικό ΕΣΤΙΑζω)


«Όλες οι ζωές της Νατάσα»

Το μυθιστόρημα του Ανέν Ντεμουζόν «Όλες οι ζωές της Νατάσα» Μια όμορφη νεαρή κοπέλα βρίσκεται νεκρή στο δάσος. Δύο έφηβοι ανακαλύπτουν το γυμνό άψυχο σώμα της. Η μορφή της θα τους ακολουθεί σε όλη τους τη ζωή. Ο ένας γίνεται σκηνοθέτης και όλες οι πρωταγωνίστριές του της μοιάζουν. Ο άλλος γίνεται συγγραφέας και γράφει μόνον ιστορίες αγάπης. Όμως το κορίτσι είχε μια δική του ιστορία, που άρχισε πολύ πριν ανέβει στο λόφο και μπει στο δάσος της Λα Μπορί.

«Έξυπνη κι όμορφη; Ατύχησες!»

Το ερωτικό μυθιστόρημα της Marie – Louise Fischer «Έξυπνη κι όμορφη; Ατύχησες!» Όταν μπαίνει στο γραφείο, κάθε συζήτηση σταματά. Όλα τα βλέμματα στρέφονται πάνω της. Έχει εντυπωσιακή εμφάνιση, όρεξη για δουλειά και έξυπνες ιδέες. Όλα τα προσόντα για να… αποτύχει δηλαδή. Ξυπνά τη ζήλια των γυναικών και τον πόθο των αντρών και η νέα δουλειά σύντομα γίνεται κόλαση.  Πώς τα κατάφερε και έγινε τόσο αντιπαθητική τόσο σύντομα; Οι συνάδελφοι είναι ικανοί να μετατρέψουν τη δουλειά που ονειρευόταν σε εφιάλτη. Ή μήπως πίσω από την περιφρόνηση κρύβεται ένας μεγάλος έρωτας; (μαζί με την Espresso του Σαββάτου επιλέγετε ένα από τα δύο μυθιστορήματα)


«Καραγκιόζης, ο Βασιλιάς του Γέλωτος»

Το βιβλίο «Καραγκιόζης, ο Βασιλιάς του Γέλωτος» είναι μία συλλεκτική έκδοση για τον δημοφιλέστερο λαϊκό ήρωα, από το 1821 μέχρι τις μέρες μας, μέσα από σπάνιο αρχειακό υλικό. (μαζί με τη Δημοκρατία του Σαββάτου)


«H Φάρμα των Ζώων»

Το κλασικό αριστούργημα «H Φάρμα των Ζώων» του του Τζορτζ Οργουελ σε σκληρόδετη έκδοση.(μαζί με την Real News και το Real Taste & Style και περιοδικό Su-doku)

«Τα Χρονικά των Κλίφτον – Βιβλίο 3: Το κρυμμένο μυστικό»

Το μυθιστόρημα του Jeffrey Archer «Τα Χρονικά των Κλίφτον – Βιβλίο 3: Το κρυμμένο μυστικό»  Μια κληρονομιά-θησαυρός ενώνει αλλά και διχάζει θανάσιμα δύο οικογένειες. 1945. Η απόφαση του Λόρδου Καγκελάριου της Βουλής των Λόρδων για το ποιος από τους δύο είναι ο νόμιμος κληρονόμος της περιουσίας των Μπάρινγκτον θα ρίξει βαριά τη σκιά της ανάμεσα στον Χάρι Κλίφτον και τον Τζάιλς Μπάρινγκτον . . .Ο Χάρι παντρεύεται την αγαπημένη του Έμμα και επιστρέφει στην Αμερική αποφασισμένος να πετύχει ως συγγραφέας, ενώ η Έμμα αναζητά το κοριτσάκι που βρέθηκε εγκαταλειμμένο στο γραφείο του πατέρα της το βράδυ του θανάτου του. Ο Τζάιλς ερωτεύεται τη λαίδη Βιρτζίνια, μια ψυχρή υπολογίστρια που θα τον φέρει σε σύγκρουση με όσους αγαπά, όμως όταν χρειαστεί να δώσει μάχη για να κρατήσει τη βουλευτική του έδρα θα βρεθούν όλοι στο πλευρό του.
Αλλά είναι ο γιος του Χάρι και της Έμμα, ο Σεμπάστιαν Κλίφτον, αυτός που θα αλλάξει και πάλι την τροχιά της μοίρας της οικογένειας. Το 1957, κι ενώ έχει κερδίσει υποτροφία για το Κέμπριτζ, ο Σεμπάστιαν αποβάλλεται και φεύγει ντροπιασμένος για την Αργεντινή. Θα γυρίσει από εκεί μπλεγμένος εν αγνοία του σε μια διεθνή απάτη με έργα τέχνης -ένα άγαλμα του Ροντέν που αξίζει πολύ περισσότερα από την τιμή στην οποία δημοπρατήθηκε.
Το μέλλον του, η ίδια του η ζωή, παίζονται τώρα κορώνα γράμματα. . .

“Η ικανότητα να αφηγείσαι μια ιστορία είναι ένα σπουδαίο – και σπάνιο δώρο – ο Τζέφρι Άρτσερ είναι πρώτα και πάνω απ’ όλα, ένας αφηγητής. . .” (The Times)
“Απόλυτα συναρπαστικό. . .και ακριβώς εκεί που περιμένεις να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες, ο Άρτσερ ρίχνει μια βόμβα στην τελευταία παράγραφο του τελευταίου κεφαλαίου”. (The Spectator) (μαζί με το Πρώτο Θέμα και το GALA και το CAR)


Peanuts – Ο 7ος τόμος της σειράς

Τα θρυλικά στριπς του Τσαρλς Σουλτς που πρωτοεμφανίστηκαν τον Οκτώβριο του 1950 και κυκλοφορούσαν ταυτόχρονα σε 7 εφημερίδες της Αμερικής, αποτελούν ένα διαχρονικό φαινόμενο στον κόσμο των κόμικς, κρατώντας συντροφιά για περισσότερες από εφτά δεκαετίες σε μικρούς και μεγάλους σε κάθε γωνιά του πλανήτη.(μαζί με την Καθημερινή της Κυριακής και οι 4 Τροχοί Αυγούστου)


Οι ήρωες της Κυριακής»

(μαζί με την Κυριακάτικη Δημοκρατία)
Το βιβλίο του Άγγελου Μενδρινού «Οι ήρωες της Κυριακής». Οι 16 ποδοσφαιρικοί ήρωες από τα χρόνια της (ποδοσφαιρικής) αθωότητας ξαναζωντανεύουν και μαζί τους αναβιώνει η εποχή των ραδιοφωνικών μεταδόσεων, τα μεγάλα γράμματα των αθλητικών εφημερίδων με τους «τιτάνες» και τους «θεούς» που έδιναν τις μάχες τους τα απογεύματα της Κυριακής. Μέσα από τα ίδια τους τα λόγια παρακολουθούμε την πορεία τους και –το σημαντικότερο– το ξεκίνημα τους. Μια επιστροφή στα χρόνια του ’60 και του ’70 μέσα από δημοσιεύματα εφημερίδων της εποχής και σπάνιο φωτογραφικό υλικό. Άνθρωποι που έγιναν «σύνθημα» στα γήπεδα, νούμερο στις επιθεωρήσεις και λατρεύτηκαν από φιλάθλους και όχι μόνο.


(μαζί με τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής) ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ, ΚΟΥΖΙΝΑ & ΓΕΥΣΕΙΣ, ΣΕΞ ΜΕΤΑ ΤΑ 50, STARUPPER για τον κόσμο της επιχειρηματικότητας

Δώδεκα από τα καλύτερα ιστορικά μυθιστορήματα (2020-21)

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως