«Τα ΒορΟινά» για πρώτη φορά στην Agora Modiano

Η πλέον δημοφιλής οινική εκδήλωση στην Ελλάδα «Τα ΒορΟινά» για πρώτη φορά μεταφέρεται μέσα στην Agora Modiano στη Θεσσαλονίκη και σας προσκαλεί σε μία ανεπανάληπτη γευσιγνωσία.

Στην «καρδιά» του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης, στην Αγορά Μοδιάνο, θα φιλοξενηθούν, για πρώτη φορά μετά 19 χρόνια, τα «ΒορΟινά», που αποτελούν από το 2004 την κορωνίδα των εκδηλώσεων γευστικής δοκιμής κρασιών και αποσταγμάτων της Ένωσης «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος».

Τα ΒορΟινά, η οινική εκδήλωση της ένωσης «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος» πραγματοποιείται το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2023.

Τα τραπέζια των οινοποιών, εκεί όπου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γευθεί τον πλούτο του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα, θα στηθούν στο πανοραμικό εξώστη της Αγοράς Μοδιάνο και θα είναι τοποθετημένα σύμφωνα με τη γεωγραφική τους θέση στους «Δρόμους του Κρασιού της Β. Ελλάδος».

Εκπρόσωποι από 30 κορυφαία οινοποιεία από τη Μακεδονία και την Ήπειρο, μέλη της ένωσης, θα προσφέρουν στους επισκέπτες ένα πλήθος κρασιών, δημιουργίες από ξεχωριστά αμπελοτόπια, γηγενείς και διεθνείς ποικιλίες, που αποτελούν τις καλύτερες εκφράσεις των κατηγοριών ΠΟΠ και ΠΓΕ. Κρασιά, λευκά, ροζέ, ερυθρά, νεαρά ή παλαιωμένα, διαφορετικά στυλ όπως τύπου orange ή περιορισμένης παρέμβασης, βιολογικά, πειραματικά, ξηρά, αφρώδη, γλυκά, αλλά και αμπελοοινικά αποστάγματα, συμπεριλαμβάνονται στο πλήθος των ετικετών όπου οι επισκέπτες των ΒορΟινών προσκαλούνται να δοκιμάσουν.

Η εκδήλωση «ΒορΟινά» διοργανώνεται από το γραφείο της ένωσης «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος», η οποία φέτος συμπληρώνει 30 χρόνια λειτουργίας, αποκλειστικά για τα ίδια τα μέλη της και απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες της εστίασης και διακίνησης οίνου, όσο και στο καταναλωτικό κοινό.

Πρόκειται για την πιο ξεχωριστή εκδήλωση κρασιού στην Ελλάδα, μία μοντέρνα εκδοχή της παραδοσιακής γιορτής κρασιού, που απευθύνεται στο ευρύ κοινό, γνώστες και μη της αέναης οινικής μας κληρονομιάς.

Οινικές Περιηγήσεις με Πυξίδα «Τα ΒορΟινά»

Άλλωστε τα ΒορΟινά, όπως και όλες οι εκδηλώσεις της ένωσης «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος», στόχο έχουν την ανάπτυξη της οινικής κουλτούρας στη χώρα μας, μέσω της γευστικής δοκιμής κορυφαίων οίνων και αμπελοοινικών αποσταγμάτων, που θα προσφέρουν τη γνωριμία με τον βορειοελλαδίτικο αμπελώνα, τις ποικιλίες που καλλιεργούνται και κυρίως με τους δημιουργούς τους.

Όπως κάθε φορά, έτσι και φέτος στα ΒορΟινά οι επισκέπτες τους θα έχουν τη δυνατότητα, με την περιήγησή τους στα τραπέζια των Οινοποιών, να γευτούν τον πλούτο του αμπελώνα της Βόρειας Ελλάδας και των ποικιλιών που καλλιεργούνται εκεί, στον μοναδικό αυτό γεωφυσικό ανάγλυφο χάρτη της χώρας.

Τα ''ΒορΟινά των Χριστουγέννων'' συγκλονίζουν τον ουρανίσκο για μια ακόμη χρονιά με εκλεκτά και ιδιαίτερα κρασιά στο ξενοδοχείο Electra Palace

Ο αμπελοοινικός πλούτος της Βόρειας Ελλάδας! Λευκοί, ροζέ, ερυθροί, ακόμη και orange οίνοι, αφρώδεις, ξηροί, γλυκείς και αποστάγματα, νέες και παλιές σοδειές, πειραματικές, κλασικές ή new entry ετικέτες, από τις κορυφαίες οινοποιίες της χώρας.

Η εκδήλωση «ΒορΟινά» πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη στη 1 Φεβρουαρίου 2004, με την ευκαιρία του εορτασμού του Αγίου Τρύφωνα, προστάτη των αμπελουργών.

Φέτος διοργανώνεται για 20η φορά!

► Info

«ΒορΟινά»
Agora Modiano
Παρασκευή 20 Οκτωβρίου
Ώράριο /ροή: 18:00-20:00 & 20:00-22:00
Τιμής εισόδου: 10 ευρώ (Δώρο το ποτήρι γευσιγνωσίας)
προμηθευτείτε έγκαιρα το εισιτήριο σας εδώ:
https://www.more.com/happenings/voroina-agora-modiano/


  • Το cityportal σας συνιστά πριν επισκεφθείτε έναν χώρο, να επικοινωνείτε πρώτα μαζί τους, για να επιβεβαιώσετε το πρόγραμμα, μέρες και ώρες λειτουργίας, έτσι ώστε να αποφύγετε οποιαδήποτε ταλαιπωρία στην περίπτωση που υπάρξει κάποια αλλαγή, ακύρωση ή αναβολή της τελευταίας στιγμής

  • Αναρωτιέσαι τι να κάνεις στη Θεσσαλονίκη σήμερα, αύριο ή τις επόμενες μέρες;  ΟΛΕΣ τις εκδηλώσεις, συναυλίες, παραστάσεις και όλα τα ΔΩΡΕΑΝ event που γίνονται στην πόλη,   θα τα βρείτε συγκεντρωμένα στην  ΑΤΖΕΝΤΑ – ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ του cityportal.grόπως και πολλές άλλες χρήσιμες πληροφορίες

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως