Ταινίες και ντοκιμαντέρ που επιλέξαμε για αυτή τη βδομάδα  από το Κανάλι της Βουλής

Ταινίες και ντοκιμαντέρ που επιλέξαμε για αυτή τη βδομάδα από το Κανάλι της Βουλής

Εβδομάδα (23-29/11)

Για την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου  (23/11 – 29/11/2020) τα ντοκιμαντέρ και οι ταινίες που επιλέξαμε από το Κανάλι της Βουλής 

Ντοκιμαντέρ και οι ταινίες που επιλέξαμε από το Κανάλι της Βουλής 

Το Μαργαριταρένιο Κουμπί
Δευτέρα, 23/11 στις 23:00
Ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία Πατρίσιο Γκουσμάν (2015). Δύο κουμπιά στον πάτο του ωκεανού συνδέουν το σύμπαν, τον πλανήτη μας και την ανθρώπινη μνήμη, μέσα από την ιστορία των αυτόχθονων ιθαγενών της Παταγονίας, των πρώτων Βρετανών αποίκων της Χιλής και των πολιτικών κρατουμένων της χούντας του Πινοσέτ. Αργυρή Άρκτος σεναρίου στο Φεστιβάλ Βερολίνου.
 
Η Ιστορία της Αμερικής σε Χρώμα
Τρίτη, 24/11 στις 23:00
Η ιστορία της Αμερικής από το 1920 έως το 1960 για πρώ­τη φορά όχι σε άσπρο μαύρο, αλλά σε χρώμα, μέσα από επιχρωματισμένα, σπάνια, οπτικοακουστικά αρχεία.
 
Ο Βασιλιάς
Τετάρτη, 25/11 στις 00:00
Ελληνική ταινία σε σκηνοθεσία του Νίκου Γραμματικού με τους: Βαγγέλη Μουρίκη, Μαριλίτα Λαμπροπούλου, Μηνά Χατζησάββα, Γιάννη Ζουγανέλη (2002). Μόλις αποφυλα­κίζεται, ο 35χρονος Βαγγέλης προσπαθεί να ξαναχτίσει τη ζωή του απ’ την αρχή στα κτήματα του πατέρα του. Οι ντό­πιοι τον υποδέχονται με ιδιαίτερη καχυποψία, αλλά το χά­σμα γεφυρώνεται προσωρινά, ώσπου εμφανίζεται η Μαρία, ο σύνδεσμος του Βαγγέλη με το παρελθόν του.
 
200 Ημέρες για να Ξαναχτίσεις τον Κόσμο (1/2)
Πέμπτη, 26/11 στις 22:00
Ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία του Ζαν-Χριστόφ Ρόουζ (2005). Από τη Γιάλτα μέχρι το Βερολίνο και από το Βε­ρολίνο μέχρι τη Χιροσίμα, το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει την ιστορική πάλη που έγινε μεταξύ των νικητών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου για τη μορφή που θα είχε ο μεταπο­λεμικός κόσμος.
 
Μπομπ ο Χαρτοπαίκτης
Παρασκευή,  27/11 στις 22:00
Ταινία σε σκηνοθεσία του Ζαν-Πιέρ Μελβίλ με τους: Ιζα­μπέλ Κορέ, Ντανιέλ Κοσύ, Γκυ Ντεκόμπλ, Κλωντ Σερβάλ (1956). Η ιστορία του πρώην ληστή τραπεζών και επαγγελ­ματία χαρτοπαίκτη Μπομπ, ο οποίος σχεδιάζει να κλείσει την «καριέρα» του με τη ληστεία του καζίνο της Ντοβίλ.
 
Μικροκύματα
Παρασκευή,  27/11 στις 00:00
Ζώνη προβολής ταινιών μικρού μήκους, που εγκαινιάζεται με αφιέρωμα σε βραβευμένες ταινίες του Φεστιβάλ Δράμας.
 
Κάποτε στην Ανατολία
Σάββατο, 28/11 στις 23:00
Τουρκική ταινία σε σκηνοθεσία Νουρί Μπιλγκέ Τσεϊλάν, με τους: Τανέρ Μπιρσέλ, Μουχάμεντ Ουζουνέρ, Γιλμάζ Ερντογάν (2011). Μια ομάδα αντρών, αστυνομικοί, κρατι­κοί υπάλληλοι, ένας εισαγγελέας, ένας γιατρός και ένας κρατούμενος, αναζητούν στη νυχτερινή ύπαιθρο την τοπο­θεσία όπου ο τελευταίος έχει θάψει το θύμα μιας δολοφο­νίας. Μέγα Βραβείο της επιτροπής του Φεστιβάλ των Καννών.
 
Ένας Μοντέρνος Παυσανίας
Κυριακή 29/11 στις 08:30
Μια σειρά 24 ημίωρων επεισοδίων με περιηγήσεις του Γιάννη Βαρβιτσιώτη, πολιτικού, συγγραφέα και μελετητή της ιστορίας του τόπoυ μας σε γνωστούς ή και λιγότερο γνωστούς αρχαιολογικούς χώρους, εμπνευσμένη από το βιβλίο του «Πολιτιστική Φωτογραμμετρία» που εκδόθηκε το 2005.
 
 
Προσοχή
Προτεραιότητα του καναλιού είναι η μετάδοση των κοινοβουλευτικών συνεδριάσεων. Επειδή η διάρκειά τους δεν μπορεί να προϋπολογιστεί με ακρίβεια, είναι πιθανόν να συμβαίνουν απροειδοποίητες αλλαγές στο τηλεοπτικό πρόγραμμα.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως