Βασίλης Αυλωνίτης και Δημήτρης Χορν

Tαινίες στην τηλεόραση | Κυριακή 2/10

Οι σινεφίλ μπορούν να παρακολουθήσουν σήμερα  Κυριακή 2/10/22 στην τηλεόραση 14 ταινίες! Τις ώρες και τα κανάλια, για ΟΛΕΣ τις ταινίες μπορείτε να τις δείτε εδώ!

ΤΑΙΝΙΕΣ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Τις ταινίες που σας προτείνουμε να μη χάσετε, τις έχουμε μέσα σε  γαλάζιο φόντο. Ανάμεσα τους αυτή που ξεχωρίζει είναι μία από τις πιο θρυλικές Ελληνικές ταινίες :

  •  Μια Ζωή την Έχουμε (1958)
    Η θρυλική πλέον ταινία του Γιώργου Τζαβέλα. Ένας καταπληκτικός Δημήτρης Χορν δίνει ρεσιτάλ ηθοποιίας σε ηλικία 36 ετών. Εξαιρετικοί και οι Βασίλης Αυλωνίτης, Χρήστος Τσαγανέας χωρίς να υστερεί κανείς από τους ηθοποιούς της ταινίας. Αξίζει να ειπωθεί πως ήταν εντελώς άδικη η κριτική που έκανε ο Μάριος Πλωρίτης εκείνη την εποχή για την σπουδαία αυτή ταινία:  «[…] αρχίζει σαν μια φανταιζίστικη κωμωδία με κάποιες αναμνήσεις από τον Τοπάζ (ο φτωχός τίμιος ανθρωπάκος, που μια γυναίκα αναποδογυρίζει τη ζωή και το χαρακτήρα του) και καταλήγει σ’ένα συμβατικό μελό με όλα τα επακόλουθα της πλαστικής συγκίνησης και της εύκολης ηθικολογίας.» Ο Πλωρίτης όμως είχε προσωπικά με τον Χορν μια και λίγα χρόνια νωρίτερα η τότε σύζυγος του Έλλη Λαμπέτη επιστρέφοντας από την Αίγυπτο που είχε πάει για τα γυρίσματα της ταινίας Κυριακάτικο ξύπνημα, φθάνοντας στο αεροδρόμια τον άφησε «στα κρύα του λουτρού λέγοντάς του «Μάριε πρέπει να σου πω ότι τελειώσαμε, είμαι ερωτευμένη με τον Δημήτρη Χορν» (από μαρτυρία του Μιχάλη Κακογιάννη)

Εκτός από τις δικές μας προτάσεις, κάνοντας κλικ πάνω σε οποιαδήποτε ταινία, μπορείτε να δείτε το τρέιλερ και να διαβάσετε πληροφορίες, σκηνοθέτη, ηθοποιούς, αξιολόγηση, βραβεία, ώστε να σχηματίσετε προσωπική άποψη.

Δείτε ΕΔΩ με μια ματιά τα πόστερ από ΟΛΕΣ τις ταινίες


► ΚΥΡΙΑΚΗ Μεσημέρι-απόγευμα► ΚΥΡΙΑΚΗ Βράδυ 

► Μετά τα μεσάνυχτα  

  • 00:45 Ant1 American Made (2017)
    Δράσης • IMDb: 7.1/10
(Επιστροφή στην αρχή του σημερινού προγράμματος ώρες και κανάλια) 


  • ΟΛΕΣ οι ταινίες που παίζουν στην τηλεόραση. Οποιαδήποτε μέρα και αν μπείτε σ αυτό το άρθρο, ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ: Οι σημερινές Ταινίες στην τηλεόραση ΚΑΙ ΘΑ δείτε τις ταινίες ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ την τρέχουσα ημέρα

Με μια ματιά τα πόστερ από τις ταινίες

(Τις ώρες και τα κανάλια για όλες τις ταινίες μπορείτε να τα δείτε εδώ)

Σημείωση: κάθε ηλικία, κουλτούρα, ψυχοσύνθεση αλλά και αισθητική αντιλαμβάνεται αλλιώς τι είναι μια καλή ταινία. Τα κριτήριο μας, είναι αυστηρά σινεφίλ – πόσο καλογυρισμένη είναι μια ταινία – Σε όλες τις ταινίες υπάρχει αξιολόγηση από την IMDB