Τάσιος: Ευελπιστούμε για τις πρώτες αφίξεις στην Ελλάδα είτε Καθολικό είτε στο Ορθόδοξη Πάσχα

Τάσιος: Ευελπιστούμε για τις πρώτες αφίξεις στην Ελλάδα είτε Καθολικό είτε στο Ορθόδοξη Πάσχα

Η εικόνα αυτή τη στιγμή δεν είναι η καλύτερη όσον αφορά την τουριστική κίνηση του καλοκαιριού, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γρηγόρη Τάσιο, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό στην έκθεση Virtual Greek Panorama.

Όπως είπε, ακόμα και τα περσινά vouchers που μετατίθενται για φέτος “γίνονται προβληματικά για την περίοδο του Μαΐου” και αυτό έχει να κάνει με τα άσχημα επιδημιολογικά δεδομένα στην Ευρώπη και την αραιή συχνότητα των εμβολιασμών κατά της πανδημίας Covid_19.

Αντίθετα, ο γρήγορος εμβολιασμός σε Μεγάλη Βρετανία και Ισραήλ ανοίγει μια “χαραμάδα αισιοδοξίας” ότι μπορεί ένα σημαντικό τμήμα των δύο πληθυσμών να έχει αποκτήσει την πολυπόθητη ανοσία και έτσι να μπορεί να ξεκινήσει τα ταξίδια.

“Πρέπει να είμαστε η πρώτη επιλογή για τους τουρίστες το φετινό καλοκαίρι και αυτό θα εξαρτηθεί από το εάν θα καταφέρουμε να διατηρήσουμε “πράσινη” τη χώρα μας στον χάρτη της Ευρώπης με τα επιδημιολογικά στοιχεία.

Είναι ακόμα νωρίς να κάνουμε προβλέψεις, ωστόσο ευελπιστούμε πως είτε η Ανάσταση των Καθολικών (4 Απριλίου) είτε των Ορθοδόξων (2 Μαΐου) μπορεί να φέρει τις πρώτες αφίξεις στη χώρα μας και να μας δώσει την ώθηση για μια καλύτερη χρονιά, αν και πολλοί από εμάς μιλάμε από τώρα για το 2022″, ανέφερε.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως