Ταχιάος: Η ανάπλαση της Δ.Ε.Θ. είναι το μεγαλύτερο project για την επόμενη δεκαετία

Ταχιάος: Η ανάπλαση της Δ.Ε.Θ. είναι το μεγαλύτερο project για την επόμενη δεκαετία

Το θέμα της ανάπλασης της Δ.Ε.Θ. ήταν το αντικείμενο της συζήτησης στη συνάντηση που είχε με τη διοίκησή της ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Νίκος Ταχιάος μαζί με τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη- Υπεύθυνα» Πέτρο Δημητρακόπουλο, Όλγα Πάππα, Πέτρο Σαμαρά και Γιάννη Χατζόπουλο.
 
Ο πρόεδρος της ΔΕΘ- HELEXPO Α.Ε. Τάσος Τζήκας χαρακτήρισε σημαντική τη συνάντηση και αναφερόμενος στο σχέδιο ανάπλασης επεσήμανε ότι αυτό αποσκοπεί στην επίλυση των προβλημάτων οργάνωσης, δόμησης και λειτουργίας της Δ.Ε.Θ. με απώτερο στόχο τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεών της, τη βέλτιστη οργάνωση των δραστηριοτήτων της και την περαιτέρω ανάδειξη του διεθνούς ρόλους της. «Είμαστε πολύ καλά δικτυωμένοι στα Βαλκάνια αλλά και γενικότερα στο εξωτερικό αλλά δεν μπορούμε να συνεχίζουμε να έχουμε αυτές τις εγκαταστάσεις», είπε χαρακτηριστικά.
 
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Δ.Ε.Θ. Κυριάκος Ποζρικίδης αναφέρθηκε στην ομοφωνία που πλέον υπάρχει από όλους τους φορείς της πόλης για το να παραμείνει η Δ.Ε.Θ. στο κέντρο της πόλης και αναφέρθηκε στη διαβούλευση που πραγματοποιείται για το συγκεκριμένο έργο. Στελέχη της διοίκησης και συνεργάτες της αναφέρθηκαν λεπτομερώς στη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί για την υλοποίηση της ανάπλασης.
 
Ο Νίκος Ταχιάος τάχθηκε υπέρ του να μείνει η Δ.Ε.Θ. στο κέντρο της πόλης λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η ανάπλαση της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης είναι το μεγαλύτερο project της πόλης για την επόμενη δεκαετία. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο στοίχημα για τη Θεσσαλονίκη και είναι πολύ χρήσιμη η ανταλλαγή απόψεων που γίνεται».
 
Επεσήμανε επίσης ότι «όλη η πόλη πρέπει να δουλέψει για το συγκεκριμένο έργο προκειμένου η περιοχή να γίνει ένα μεγάλο τοπόσημο».
 
Αναφερόμενος στο πόσο η Έκθεση, ως θεσμός της εποχής, μπορεί πραγματικά να συμβάλει στην ανάπτυξη της πόλης, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη- Υπεύθυνα» τόνισε ότι «η Έκθεση έχει αξία εφόσον διεθνοποιήσει την πόλη και η ανάπλασή της να διεθνοποιηθεί ως εγχείρημα».

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως