Tαχιάος: Να ξαναγίνει η περιοχή στη Ροτόντα μια ασφαλής γειτονιά

Tαχιάος: Να ξαναγίνει η περιοχή στη Ροτόντα μια ασφαλής γειτονιά

”Η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην περιοχή της Ροτόντα είναι ντροπή για την πόλη. Γνωρίζω τι γίνεται με την παραβατικότητα. Ο χώρος γύρω από αυτό το Μνημείο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής κληρονομιάς, κινδυνεύει να μετατραπεί σε γκέτο. Ήρθα να συζητήσουμε για το πως θα αλλάξει αυτή η εικόνα” τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Ταχιάος, στη συνάντηση που είχε με κατοίκους και καταστηματάρχες στην περιοχή της Ροτόντα.
 
Οι κάτοικοι περιέγραψαν στον Νίκο Ταχιάο, την δύσκολη καθημερινότητα τους. Διακίνηση ναρκωτικών, παρεμπόριο, επιθέσεις και ένοπλες συγκρούσεις μεταξύ των συμμοριών που λυμαίνονται την περιοχή είναι, όπως είπαν, στην ημερήσια διάταξη. «Οι περισσότεροι σκεφτόμαστε να μετακομίσουμε» ανέφεραν χαρακτηριστικά, ενώ οι καταστηματάρχες τόνισαν πως «τα μαγαζιά κλείνουν καθώς κανένας επισκέπτης δεν θέλει να κάνει αγορές ή να παραμείνει στο χώρο, μετά από αυτά που βλέπει» .
 
Μεγάλη συζήτηση έγινε και για την ανάγκη συστηματικότερης αστυνόμευσης ώστε να περιοριστεί το πρόβλημα της εγκληματικότητας.  
 
Ο υποψήφιος δήμαρχος χαρακτήρισε την Ροτόντα «Μνημείο σύμβολο για την Θεσσαλονίκη» και τόνισε πως πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις, ώστε η περιοχή να ξαναγίνει μια γειτονιά όπου οι κάτοικοι και επισκέπτες θα αισθάνονται ασφαλείς. «Σε αυτήν την κατεύθυνση, μπορεί να γίνει και μια δεύτερη ανάπλαση της περιοχής. Θα πρέπει να τοποθετηθούν, φωτισμός led, παιδικές χαρές, ακόμη και κάμερες όπως γίνεται στο εξωτερικό» είπε ο υποψήφιος δήμαρχος. Παράλληλα, τόνισε πως η αστυνόμευση δεν είναι θέμα του δήμου αλλά όπως είπε «ο δήμος μπορεί να πιέσει και ο δήμαρχος να φωνάξει. Εφόσον εκλεγώ, να είστε σίγουροι ότι για αυτό το θέμα θα φωνάξω πολύ».  
 
Ο Νίκος Ταχιάος και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη – Υπεύθυνα» περπάτησαν στους δρόμους γύρω από το Μνημείο και διαπίστωσαν πως κάθε καταστηματάρχης και κάθε κάτοικος είχε να διηγηθεί ένα προσωπικό περιστατικό στο οποίο είχε πέσει θύμα κλοπής, ένοπλης απειλής ή παρενόχλησης.
 
Ο υποψήφιος δήμαρχος τόνισε πως η αλλαγή της κατάστασης και η επιστροφή στην κανονικότητα είναι και προσωπικό του στοίχημα «ως αντιδήμαρχος Αρχιτεκτονικού είχα αγωνιστεί για να εξασφαλιστούν οι πόροι και να γίνει η ανάπλαση της περιοχής. Με πονούν αυτά που βλέπω να συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια. Δεσμεύομαι πως θα κάνω ότι μπορώ για να ξαναγίνει η Ροτόντα ασφαλής περιοχή και ως σημείο τουριστικού ενδιαφέροντος να πάρει την θέση που του αξίζει». 
 
Μάλιστα, ο επικεφαλής και οι υποψήφιοι σύμβουλοι του συνδυασμού, έγιναν αυτόπτες μάρτυρες της σύλληψης ενός αλλοδαπού για διακίνηση ναρκωτικών,  από περιπολούντες αστυνομικούς. «Αύριο θα είναι έξω και θα βρίσκεται πάλι εδώ. Αυτό γίνεται συνέχεια» σχολίασαν οι καταστηματάρχες και εξήγησαν πως η πλειοψηφία των διακινητών είναι μετανάστες.
 
«Πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχουν κλειστά κέντρα κράτησης για τους μετανάστες που παρανομούν. Ας μην γελιόμαστε. Σε έναν μεγάλο βαθμό, η παραβατικότητα οφείλεται στο ότι έχει δημιουργηθεί ένας ολόκληρος κόσμος που για να εξασφαλίσει το μεροκάματο παρανομεί. Την απόγνωση τους εκμεταλλεύονται και μεγαλύτερα κυκλώματα κακοποιών. Πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί στη διαχείρισή τους και να ξεχωρίσουμε το προσφυγικό ζήτημα από το μεταναστευτικό. Δεν είμαι υπέρ της απομόνωσης τους. Μην ξεχνάμε όμως ότι ένα μεγάλο μέρος που έρχεται στην Ελλάδα είναι μετανάστες που ήρθαν παράνομα στη χώρα» είπε ο Νίκος Ταχιάος.
 
 
 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως