Ταξίδι στην Ελλάδα με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης

H Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης θα ταξιδέψει τα σχολεία της ελληνικής επικράτειας σε για να γιορτάσει μαζί με τους μαθητές τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Το ταξίδι στην έντεχνη ελληνική μουσική δημιουργία μέσα από τον ήχο της συμφωνικής ορχήστρας περιλαμβάνει δημοτικές μελωδίες, ρυθμούς και χορούς, μέσα από τη συνθετική ιδιοφυΐα του Νίκου Σκαλκώτα και του Γιάννη Κωνσταντινίδη. Οι συνθέσεις αυτές μετατρέπονται από την Κ.Ο.Θ. σε θαυμαστά συμφωνικά έργα, αναδεικνύοντας έτσι την γόνιμη σχέση ανάμεσα στην ανώνυμη και τη λόγια ελληνική μουσική.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ‘Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα με την Κ.Ο.Θ.’ θα παρουσιαστεί μέσω live streaming από την αίθουσα δοκιμών «Σόλων Μιχαηλίδης» της Ορχήστρας, με link που θα σταλεί στα σχολεία, τα οποία θα δηλώσουν συμμετοχή. Η συναυλία έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα, είναι δωρεάν και απευθύνεται στους μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Τα σχολεία που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα να πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στις αρχές Νοεμβρίου*. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι τα σχολεία να συνδεθούν διαδικτυακά από τις σχολικές μονάδες στο Youtube κανάλι της Ορχήστρας (θα δοθούν λεπτομέρειες κατά τη δήλωση της συμμετοχής).

Διεύθυνση Ορχήστρας: Κάτια Μολφέση
Έρευνα-κείμενο-παρουσίαση: Μαριάννα Μποζαμπαλίδου

Info

Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης (Κ.Ο.Θ.)
Ημερομηνίες Συναυλιών: Πέμπτη 4 και Πρασκευή 5 Νοεμβρίου
Ώρα: από 11 π.μ. έως 11:45 π.μ.

Πληροφορίες
Δηλώσεις συμμετοχής (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας):
6947447464 – Γεωργία Καραντώνη: Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Κ.Ο.Θ.
Επικοινωνία για σχολεία και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: schools@tsso.gr
4www.tsso.gr|Facebook @thessalonikistatesymphonyorchestra|Youtube @TheTsso| Instagram @tssoofficial|Twitter @ThesOrchestra

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως