Περιπολικό

Ταυτοποιήθηκαν 5 μέλη της Χρυσής Αυγής που είχαν εισβάλει σε έκθεση στην Καλαμαριά

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία (5) ατόμων τα οποία συμμετείχαν σε επεισόδιο σε βάρος καλλιτέχνη σε πολυχώρο τέχνης στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης!

Η συνεχιζόμενη και επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης είχε ως αποτέλεσμα την ταυτοποίηση των στοιχείων πέντε (5) ατόμων τα οποία στις 26 Απριλίου 2023 συμμετείχαν σε περιστατικό επίθεσης σε βάρος 63χρονου αλλοδαπού καλλιτέχνη και της 57χρονης αλλοδαπής συζύγου του, σε πολιτιστικό πολυχώρο στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για τέσσερεις (4) ημεδαπούς άντρες ηλικίας 19, 20, 23 και 24 ετών και μίας (1) αλλοδαπής γυναίκας ηλικίας 22 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη βία, έγκλημα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά και για διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια σε βάρος προσώπου με βάση τα χαρακτηριστικά της εθνικής καταγωγής δημόσια ή μέσω διαδικτύου.

Ειδικότερα, ανωτέρω δράστες από κοινού με οκτώ ακόμη αγνώστους συνεργούς τους, ενεργώντας ως ομάδα με ενωμένες δυνάμεις, ψυχικό δεσμό και εθνικιστικά κίνητρα και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους πραγματοποίησαν παρέμβαση επικολλώντας έντυπο υλικό και καλώντας επιτακτικά τον καλλιτέχνη να τερματίσει τη λειτουργία της έκθεσης.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί αρμοδίως, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση και των υπολοίπων εμπλεκομένων.


Θεσσαλονίκη 9 Μαΐου 2023

Διαβάστε σχετικά

Θεσσαλονίκη: Κουκουλοφόροι και μέλη της Χ.Α. διέλυσαν έκθεση Σκοπιανού καλλιτέχνη

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως