Site icon Cityportal.gr

Τελευταία Μουσικοπαιδαγωγικά Σεμινάρια

Τελευταία Μουσικοπαιδαγωγικά Σεμινάρια του ετήσιου κύκλου Μουσικοπαιδαγωγικής Επιμόρφωσης & Εμψύχωσης


Σάββατο: 15 Μαΐου 2010, 4-8μμ
“Ενάντια στη μέθοδο. Εξερευνήσεις της παιδαγωγικής λειτουργίας του αυτοσχεδιασμού”.
Εισηγητής: Παναγιώτης Κανελλόπουλος


Στο πλαίσιο αυτού του εργαστηρίου επιχειρούμε να επεξεργαστούμε συνθετικές και αυτοσχεδιαστικές δραστηριότητες, οι οποίες οδηγούν στην κατανόηση και την προσωπική νοηματοδότηση της μουσικής, καθώς και εννοιών και ζητημάτων που αφορούν στην μουσική δημιουργία. Στόχος μας είναι να εξερευνήσουμε τον παιδαγωγικό ρόλο του αυτοσχεδιασμού και της συνεργατικής σύνθεσης μέσα από τη συλλογική δημιουργία και τη συζήτηση. Το εργαστήριο απευθύνεται σε μουσικούς που αισθάνονται και λειτουργούν ως δάσκαλοι και σε δασκάλους που αισθάνονται και λειτουργούν ως μουσικοί …- καλό θα ήταν να φέρετε και τα όργανα που παίζετε…

Κυριακή 16 Μαΐου, 10:00-14:00
“Τραγούδι, όργανο, Κίνηση ή Εμψύχωση;”
Εισηγητές: Χρήστος Ερκέκογλου, Νίκος Θεοδωρίδης
Συμμετέχοντες και εισηγητές και θα επιχειρήσουν να εφαρμόσουν και να αναλύσουν τις πιο ενδιαφέρουσες δημιουργικές εφαρμογές από την θεματολογία όλου του ετήσιου κύκλου.
Κόστος:60€ το 8ωρο εργαστήριο ή 32€ το τετράωρο
Ειδικές τιμές για μέλη της Ε.Ε.Μ.Ε. ή φοιτητές  ή μέλη άλλων τμημάτων και δράσεων του Κρουστόφωνου


Πληροφορίες-εγγραφές: 2310 861874 (καθημερινά 18.00-21.00)  και 6944 134525, info@kroustophono.gr
 
Εισηγητές
Παναγιώτης Κανελλόπουλος

Σπούδασε μουσική παιδαγωγική στο Reading University (UK) (MA, 1994 – PhD, 2000). Έχει διδάξει σε δημοτικά σχολεία. Την περίοδο 2003-2006 εργάστηκε ως λέκτορας Μουσικής Παιδαγωγικής στο T.Μ.Σ. του Α.Π.Θ, και από την άνοιξη του 2006 είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Π.Τ.Π.Ε. του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Έχει παρουσιάσει την επιστημονική του δουλειά σε πολλά συνέδρια στο εξωτερικό και την Ελλάδα. Εργασίες του έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή περιοδικά και συλλογικούς τόμους. Παίζει μουσική με παιδιά και μεγάλους κάθε ηλικίας.


Χρήστος Ερκέκογλου
Σπούδασε κλασική Αρμονία, μουσικοπαιδαγωγικά, κρουστά καθώς και μαθηματικά στη Θεσσαλονίκη. Διδάχθηκε παραδοσιακούς ελληνικούς ρυθμούς και τουμπελέκι από τον Γιώργο Μαυρομμάτη, ενώ παρακολούθησε πολλά σεμινάρια για αφρικάνικα και latin κρουστά στην Ελλάδα και την Αυστρία.
Διδάσκει μουσικοκινητική αγωγή σε σχολεία, ωδεία, νηπιαγωγεία, εργαστήρια κ.α. καθώς και κρουστά σε παιδιά και ενήλικες. Υπήρξε εισηγητής σε πολλά σεμινάρια για τη διδασκαλία  ελληνικών και ξένων παραδοσιακών ρυθμών και τεχνικής των κρουστών.
Έχει δημοσιεύσει άρθρα για τη μουσική εκπαίδευση. διετέλεσε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ε.Ε.Μ.Ε. (Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση).
Είναι ιδρυτικό μέλος της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας που φέρει το όνομα «Εργαστήρι Κρουστών και Μουσικού Παιχνιδοθεάματος ΚΡΟΥΣΤΟΦΩΝΟ» και  έχει σήμερα μαζί με τον Ν. Θεοδωρίδη, την διοικητική και καλλιτεχνική διεύθυνση των πολλαπλών  δράσεων του Κρουστόφωνου. 
 
Νίκος Θεοδωρίδης
Δραστηριοποιείται στο χώρο της μουσικοπαιδαγωγικής με έμφαση στην προσχολική και πρωτοσχολική ηλικία από το 1987. Είναι διδάκτωρ Μουσικής Παιδαγωγικής και επίσης πτυχιούχος του τμήματος Νηπιαγωγών της Παιδαγωγικής Σχολής του ΑΠΘ, καθώς και του Οικονομικού Τμήματος της Σχολής ΝΟΕ του ΑΠ.
Δίδαξε Παιδαγωγική της Μουσικής στην Παιδαγωγική Σχολή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας ως ΕΕΔΙΠ-Ι. Κατά καιρούς δίδαξε στα ΠΕΚ, στην Eξομοίωση, στο Διδασκαλείο κ.α.
Είναι υπεύθυνος για την εφαρμογή δημιουργικών προγραμμάτων μουσικής παιδιά, στο «Κρουστόφωνο», σε σχολεία και παιδικά εργαστήρια, καθώς και για την μουσικοπαιδαγωγική επιμόρφωση εκπαιδευτικών – εμψυχωτών ή την οργάνωση παραστάσεων μουσικού θεάτρου για παιδιά.
Έχει εκδώσει βιβλία με CD για παιδιά και εκπαιδευτικούς, και έχει δημοσιεύσει άρθρα για τη μουσική εκπαίδευση
Είναι ιδρυτικό μέλος του «Εργαστηρίου Κρουστών-Μουσικό Παιχνιδοθέαμα ΚΡΟΥΣΤΟΦΩΝΟ», καθώς και της καλλιτεχνικής – παιδαγωγικής ομάδας ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ  και της Ε.Ε.Μ.Ε. (της Ελληνικής Ένωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση).Σήμερα έχει, μαζί με τον Χρήστο Ερκέκογλου, την διοικητική και καλλιτεχνική διεύθυνση των πολλαπλών δράσεων του Κρουστόφωνου.


Ετήσια σεμινάρια Μουσικοπαιδαγωγικής Επιμόρφωσης & Εμψύχωσης
για νηπιαγωγούς, δασκάλους, μουσικούς, γυμναστές, καλλιτέχνες- εμψυχωτές κ.α.
Α’ κύκλος: «Κατάρτιση παιδαγωγών καλλιτεχνών εμψυχωτών»
Β’ κύκλος: «Οργάνωση ετήσιου προγράμματος μουσικοκινητικής
για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας και γνωριμία με μουσικοπαιδαγωγικό υλικό-πακέτο»
Ο κάθε ετήσιος κύκλος αποτελείται από 6 οκτάωρα εργαστήρια
ανεξάρτητης αλλά συναφούς θεματολογίας, περίπου ένα Σαββατοκύριακο ανά μήνα.
Οι δύο κύκλοι περιλαμβάνουν συνολικά 9 οκτάωρα εργαστήρια.
Τα εργαστήρια γίνονται Σάββατο 16:00-20:00 & Κυριακή 10:00-14:00
(ή 16:00-20:00).
Παρέχονται:
– Εκπαιδευτικό υλικό
– Δυνατότητα πρακτικής εφαρμογής στα παιδικά τμήματα και στις εκδηλώσεις Εμψύχωσης του Κρουστόφωνου
– Βεβαίωση παρακολούθησης
Κόστος κάθε κύκλου 400 € (6 σεμινάρια) ή 600 € οι δύο κύκλοι (9 σεμινάρια)


ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΡΟΥΣΤΟΦΩΝΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ …ΠΕΡΝΑΜΕ ΟΛΟΙ: ΕΚΠΤΩΣΗ 10Ε  ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΕΧΟΝΤΑ ΚΑΙ  ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 8ΩΡΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ!!! (δηλαδή 70€ το ΣΚ ή 35 το τετράωρο)
Εκπτώσεις για μέλη της Ε.Ε.Μ.Ε. ή φοιτητές: 60 € το μεμονωμένο ΣΚ,
Ειδικές τιμές και παροχές για μέλη άλλων τμημάτων και δράσεων του Κρουστόφωνου


Πληροφορίες: 2310 861874 (καθημερινά 6-9μμ), 6944 134525 Ν. Θεοδωρίδης, Αλ. Παπαδιαμάντη 6, Θεσσαλονίκη, www.Kroustophono.gr

Exit mobile version