Τέσσερις δωρεάν συναυλίες στους κήπους της Βίλας Αλλατίνη (sold out)

Τέσσερις δωρεάν συναυλίες στους κήπους της Βίλας Αλλατίνη (sold out)

Ανάδειξη των κήπων της Βίλας Αλλατίνη σε χώρο Πολιτισμού

Ανάδειξη των κήπων της Βίλας Αλλατίνη σε χώρο Πολιτισμού. Αυτό το καλοκαίρι με τέσσερις δωρεάν συναυλίες σε μια πρωτοβουλία του Κέντρου Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Αυτό το καλοκαίρι η καρδιά του πολιτισμού θα χτυπήσει δυνατά στους κήπους της Βίλας Αλλατίνη σε μια πρωτοβουλία του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με τέσσερις συναυλίες ξεχωριστών καλλιτεχνών που θα έχουν ελεύθερη είσοδο.

Στόχος είναι η ανάδειξη του σημείου σε ένα νέο χώρο πολιτισμού της πόλης μας.

Αν και βρισκόμαστε όλοι σε μία συνθήκη αβέβαιη, λόγω της πανδημίας, το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα επιχειρήσει να πραγματοποιήσει με τις μικρότερες δυνατές απώλειες τον προγραμματισμό του και να προσφέρει στο κοινό τις πολιτιστικές ανάσες που έχει ανάγκη.
Μια φρέσκια πρότασή του αποτελεί το τετραήμερο συναυλιών που θα γίνουν από 20 έως και 23 Ιουλίου 2020 στην Βίλλα Αλλατίνη.
Το τριώροφο νεοκλασικό οικοδόμημα που βρίσκεται στην περιοχή Ντεπώ, στα ανατολικά του δήμου Θεσσαλονίκης, χτίστηκε το 1898. Αρχικά αποτελούσε την εξοχική κατοικία της Ισπανοεβραϊκής καταγωγής Οικογένειας Αλλατίνι.
Σήμερα, στην Βίλα Αλλατίνη εδρεύει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Σκηνή με 400 καθίσματα

Στους υπέροχους κήπους της – τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα – θα τοποθετηθούν 400 καθίσματα, stage, ηχοφωτιστική κάλυψη για ένα τετραήμερο με μοναδικές συναυλίες.  Η είσοδος θα είναι ελεύθερη, και το κοινό θα μπορεί, αφού προμηθευτεί διαδικτυακά, μέσω της viva, το μηδενικής αξίας εισιτήριο του, να απολαύσει ένα καλοκαιρινό βράδυ στο κέντρο της πόλης.

Όσο για το πρόγραμμα έχει διαμορφωθεί ως εξής:

-Στις 20 Ιουλίου η αυλαία θα ανοίξει με τον Διογένη Δασκάλου και τους Monie & Monie Conniente που συμπράττουν με τον Γιώργη Χριστοδούλου. Ο πρωτοπόρος του stand up comedy σαξοφωνίστας και η θρυλική ομάδα του που από το 1994 χαρίζει στιγμές γέλιου, έρχονται να… αναστατώσουν ευχάριστα την Περιφέρεια. Υπόσχονται μια πανσπερμία μουσικής, από το can can μέχρι τον Μανώλη Χιώτη. Και αστεία που θα σας κάνουν να ξεχάσετε κάθε έγνοια. Τη σκηνή θα μοιραστούν με τον ταλαντούχο τραγουδιστή και τραγουδοποιό Γιώργη Χριστοδούλου.  (sold out)
20 Ιουλίου υποδεχόμαστε στη Βίλα Αλλατίνη στην έδρα της Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας 600 θεατές και χιλιάδες ακόμα που θα παρακολουθήσουν διαδικτυακά την συναυλία

-Στις 21 Ιουλίου σειρά θα έχει ένα αφιέρωμα στον αγαπημένο δημιουργό Leonard Cohen, από ένα ensemble τριών εξαιρετικών γυναικείων φωνών, Nalyssa Green, Sugahspank! & Lou is.
Πρόκειται για μια ζωντανή μουσική σύμπραξη που θα παρουσιάσει την μουσική και το έργο του Cohen.
Οι τρεις νέες τραγουδίστριες με πολύ διαφορετικές διαδρομές αλλά με κοινή ανάγκη την αναζήτηση και κοινό χαρακτηριστικό την τόλμη, θα ερμηνεύσουν τα τραγούδια που έχει σφραγίσει ο ίδιος με τη χαρακτηριστική βαριά φωνή του, με τη συνοδεία τριών εξαιρετικών μουσικών (τον βιρτουόζο ντράμερ Σεραφείμ Μπέλλο, τον μαέστρο Γιώργο Δελλή στα πλήκτρα, και τον λακωνικά μελωδικό ‘Αδωνι Γουλιέλμο στην κιθάρα (Swing Shoes)). (sold out)

-Στις 22 Ιουλίου ο Ορφέας Περίδης και ο Μανώλης Ανδρουλιδάκης έρχονται «..με δυο κιθάρες» παρουσιάζοντας μία μοναδική παράσταση που συνδυάζει μαεστρικά, τραγούδια που
έχουν συνθέσει οι ίδιοι αλλά και αγαπημένα ακούσματα που έχουν καθορίσει την ελληνική μουσική σκηνή.
Σε μία σπάνια και μουσικά γόνιμη συνάντηση, οι δύο καλλιτέχνες δημιουργούν ένα πρόγραμμα που συνταιριάζει τη μελωδική μυσταγωγία και τον ρυθμό της λυτρωτικής ψυχαγωγίας επιβεβαιώνοντας τη ρήση: «Τίποτα καλύτερο από μία κιθάρα εκτός ίσως από δύο».  (sold out)

-Τελευταία συναυλία είναι στις 23 Ιουλίου όπου η σπουδαία Ελληνίδα ερμηνεύτρια Ελευθερία Αρβανιτάκη θα συναντηθεί μουσικά με τρεις κορυφαίους σολίστες για να παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα με τραγούδια από όλο το φάσμα του ρεπερτορίου της. Από το «Της καληνύχτας τα φιλιά» και «Το παράπονο» μέχρι τα πιο πρόσφατα «Δυνατά δυνατά» και το «Κι εγώ που έλεγα», η γνωστή ερμηνεύτρια έχει αγαπηθεί από το κοινό για την ξεχωριστή φωνή της. Και μετρά δεκάδες επιτυχίες, συνεργασίες με γνωστούς και καταξιωμένους δημιουργούς. Μερικές από αυτές θα απολαύσουμε στους Κήπους της Βίλλας Αλλατίνη.

Άμεση ανταπόκριση του κοινού

Στους υπέροχους κήπους της βίλας – τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα – θα τοποθετηθούν 550 καθίσματα, stage, ηχοφωτιστική κάλυψη για ένα τετραήμερο με μοναδικές συναυλίες.  Η είσοδος ήταν ελεύθερη,  το κοινό προμηθεύτηκε διαδικτυακά, μέσω της viva, το μηδενικής αξίας εισιτήριο του. Η ανταπόκριση ήταν τόσο θερμή, που σε 4 ώρες από το άνοιγμα της πλατφόρμας οι εκδηλώσεις έγιναν SOLD OUT. Δείτε τες σε live streaming από τη σελίδα του Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η μεγάλη ζήτηση  δημιουργεί την ανάγκη συνέχισης ανάλογων δράσεων και στο μέλλον και την ευκαιρία  να απολαύσει το κοινό ένα καλοκαιρινό βράδυ στο κέντρο της πόλης.

Οδηγίες

Με #προτεραιότητα την ασφάλεια
1. Προσέρχεστε στην εκδήλωση την ώρα που αναγράφεται στο εισιτήριό σας, ανάλογα με την ζώνη που κάθεστε.
2. Η είσοδος θα γίνεται από την Βασ. Όλγας 198. Ακολουθήστε την σήμανση στο δάπεδο, που διασφαλίζει την υποχρεωτική τήρηση της απόστασης των 2 μέτρων, μεταξύ δύο ομάδων ατόμων. Ακολουθείστε τις οδηγίες του προσωπικού για να μην υπάρξει συνωστισμός.
3. Οι θέσεις είναι αριθμημένες, τηρούνται οι πρέπουσες αποστάσεις και ταξιθέτες θα σας υποδεχθούν για να σας οδηγήσουν σε αυτές.
4. Είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας κατά την είσοδο και κατά την έξοδο από το χώρο της συναυλίας. Κατά τη διάρκεια της συναυλίας η χρήση της μάσκας είναι προαιρετική
5. Οι θεατές πριν την είσοδό τους στο χώρο θα πρέπει να απολυμάνουν τα χέρια τους με αντισηπτικό διάλυμα που θα τους διατεθεί.
6. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης δεν θα γίνει διάλειμμα και δεν θα υπάρχει καντίνα για αποφυγή συνωστισμού
7. Δεν επιτρέπεται η επίσκεψη του κοινού στα καμαρίνια των καλλιτεχνών πριν ή μετά το πέρας της εκδήλωσης, ώστε να προφυλάσσονται τόσο οι συντελεστές της εκδήλωσης όσο και το κοινό, αλλά και να αποφεύγεται ο συνωστισμός.
8. Οι θεατές μετά το τέλος της παράστασης θα πρέπει να παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρι να τους υποδείξουν οι ταξιθέτες πώς μπορούν να αποχωρήσουν.
… Γιατί αν προσπαθήσουμε ΟΛΟΙ
#Ο_ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ_ΔΕΝ_ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως