Θα ανάβει «κόκκινο» στο κινητό, όσων περπατούν και στέλνουν SMS

Θα ανάβει «κόκκινο» στο κινητό, όσων περπατούν και στέλνουν SMS

Μία νέα εφαρμογή που ονομάζεται CrashAlert θα ανάβει «κόκκινο» που θα εμφανίζεται στην οθόνη του κινητού όσων περπατούν και στέλνουν, ταυτόχρονα, μηνύματα ώστε να αποφεύγουν τυχόν εμπόδια.

Μόνο στις ΗΠΑ ο αριθμός των τραυματιών από την αποστολή μηνυμάτων ενώ περπατούν διπλασιάζεται κάθε χρόνο και αρκετές πόλεις έχουν επιβάλλει πρόστιμο ενώ ειδικές πινακίδες προειδοποίησης υπάρχουν σε λίμνες, ποτάμια ακόμα και συντριβάνια όπου έχουν πέσει απρόσεκτοι λάτρεις των SMS.

Ειδικός αισθητήρας θα αναγνωρίζει τα εμπόδια πάνω στα οποία κατευθύνεται περπατώντας ο αποστολέας των μηνυμάτων και θα ανάβει «κόκκινο» ώστε να τον προειδοποιήσει, εγκαίρως.

Δοκιμές της εφαρμογής έχουν δείξει ότι το 60% των χρηστών της, κατάφεραν χάρη στο CrashAlert να αποφύγουν μία σύγκρουση με τοίχο άλλο αντικείμενο ή εμπόδιο ενώ το 40% άργησε να αντιδράσει.

Μία ακόμη λύση είναι τα πειραματικά γυαλιά της Google με τα οποία ο χρήστης δεν χρειάζεται να σκύβει καθώς περπατά αλλά και πάλι, σύμφωνα με τους ειδικούς, αποσπάται η προσοχή του και δεν αποφεύγονται τα ατυχήματα.

Στη Νέα Υόρκη, όπου σε κάθε τετράγωνο βλέπει κανείς κάποιον να περπατά και να στέλνει μηνύματα με το κινητό, μία οργάνωση εθελοντών θέλοντας να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη επιστράτευσε 60 ανθρώπους που δέθηκαν μεταξύ τους ώστε ο ένας να βλέπει και ο άλλος από πίσω του να περπατά και να στέλνει SMS.

Κανείς δεν κατάλαβε πως ήταν, ουσιαστικά, αστείο και εκατοντάδες δήλωσαν συμμετοχή στο πρόγραμμα που οι εθελοντές διαφήμιζαν ως σχέδιο προστασίας του αμερικανικού υπουργείου Μεταφορών, για ασφαλείς περιπάτους!

Πηγή Τα Νέα

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως