Θα μπαίνατε ποτέ στο ψηλότερο ασανσέρ του κόσμου; (ΒΙΝΤΕΟ)

Βρίσκεται στην Κίνα και σίγουρα δεν είναι για όσους φοβούνται να κοιτάξουν κάτω από τον 4ο όροφο.

Το Bailong Sky Lift δεν ονομάστηκε έτσι τυχαία. Πρόκειται για έναν ανελκυστήρα στην πλαγιά ενός τεράστιου λόφου στην περιοχή Wulingyuan στην Κίνα, ο οποίος μοιάζει πραγματικά σαν να φτάνει μέχρι τον ουρανό. Γι’ αυτό και άλλωστε έχει μπει στο Guinness World Records ως ο υψηλότερος ανελκυστήρας του κόσμου, ενώ είναι ταυτόχρονα και ο πιο βαρύς.

Μπαίνοντας σε… ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, να σας πούμε ότι το Bailong Sky Lift φτάνει τα 326 μέτρα ύψος, σε μια τοποθεσία ανάμεσα σε βουνά, και απ’ ό,τι φαίνεται αποτελεί πρόκληση για όσους δεν τα πάνε καλά με τα ύψη και τα άκρα.

Η κατασκευή του ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 1999 και άνοιξε για το κοινό το 2002. Οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις του, ωστόσο, αποτέλεσαν αντικείμενο διαμάχης, καθώς η περιοχή Wulingyan ανήκει από το 2002 στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Οι λειτουργίες σταμάτησαν για 10 μήνες το 2003-2003, για λόγους περιβαλλοντικούς και ασφαλείας, ενώ στις 15 Ιουλίου το 2015, το Bailong Sky Lift μπήκε στα ρεκόρ Γκίνες, με πολλούς να μιλούν για εμπειρία ζωής.

Εσείς θα το τολμούσατε;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως