{ Θέατρo }

The herd στο Θέατρο Άνετον

ένα χορευτικό project εμπνευσμένο από το κοπάδι των αλόγων


Κατηγορίες: Θέατρο

The herd στο Θέατρο Άνετον

Χώρος: Δημοτικό Θέατρο Ανετον
Διεύθυνση: Παρασκευοπούλου 42, 54640
Θεσσαλονίκη
: Χάρτης
Οδηγίες: πως πάω... Δημοτικό Θέατρο Ανετον
Τιμή: από 8.00

Πότε: 24/05/2019 - 25/05/2019
Ημέρες & Ώρες
Παρασκευή: 21:30
Σάββατο: 21:30

The herd στο Θέατρο Άνετον. Πρόκειται για ένα project σύγχρονου χορού που αντλεί έμπνευση από την μελέτη και έρευνα του αλόγου, τόσο ως προς το κινητικό υλικό που προσφέρει, όσο και τα κοινωνικά-συμπεριφορικά του στοιχεία.

Πρόκειται για ένα project σύγχρονου χορού που αντλεί έμπνευση από την μελέτη και έρευνα του αλόγου, τόσο ως προς το κινητικό υλικό που προσφέρει, όσο και τα κοινωνικά-συμπεριφορικά του στοιχεία. Έξι σώματα δρούν επί σκηνής ως σύνολο-κοπάδι προσεγγίζοντας ένα  ??εξανθρωπισμένο?? άλογο που καλπάζει, πηδά και ελίσσεται στο  χώρο. Το γήινο και φυσικό στοιχείο, δοσμένο με μια πιο pop και αφηρημένη αισθητική, δημιουργεί περιβάλλοντα όπως αυτό του αγρού και των ιπποδρομιών, όπου το κοπάδι καλείται να προσαρμοστεί αλλάζοντας κατευθύνσεις και συνθήκες κίνησης. Οι ρόλοι περιπλέκονται και οι ντελικάτες,  κομψές φιγούρες αποδομούνται και μετατρέπονται σε επιβλητικούς αναβάτες. Το κοπάδι παίζει με αυτή την εναλλαγή και ετοιμάζεται να ιππεύσει, ενώ λίγο πριν τίναζε ανέμελο τη χαίτη του.

Η ομάδα B. area 4 dance co. δημιουργήθηκε το 2016 από τις Ολίνα Οικονομίδου, Ανέτα Παρπούλη και Μαριάννα Λεπτοκαροπούλου. Ασχολείται με κινητικά project και έρευνα πάνω στον σύγχρονο χορό και την performance. Σύμφωνα με το κάθε project, τα μέλη εναλλάσσονται, προσφέροντας τις δικές τους ιδέες και κινητικές προσεγγίσεις. Μέχρι σήμερα έχουν παρουσιάσει, το videodance ?Slipstream? στο φεστιβάλ ?Locus 17 a? και την performance ?Slίπ? στο ?kapani project?, στο στούντιο ?Vis Motrix? (Θεσσαλονίκη) και στην ?3η πλατφόρμα έκφρασης σύγχρονου χορού? στο θέατρο ?ΠΚ? (Αθήνα).

The herd.
[ένα χορευτικό project εμπνευσμένο από το κοπάδι των αλόγων]


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σύλληψη-χορογραφία: Μαριάννα Λεπτοκαροπούλου, Ολίνα Οικονομίδου
Ερμηνεία: Μαριάννα Λεπτοκαροπούλου, Αρετή Μίχου, Κατερίνα Μπουσλέλη, Ολίνα Οικονομίδου, Ανέτα Παρπούλη, Μαρίνα Στεργιοπούλου
Μουσική επιμέλεια-σύνθεση: Νίκος Κανελάκης
Φωτογραφίες-trailer: Νατάσα Βακουφτσή, Ανέτα Παρπούλη
Σχεδιασμός αφίσας: Ελισάβετ Παρίση

Παρασκευή 24 και Σάββατο 25 Μαίου
Ώρα: 21.30
Θέατρο ΑΝΕΤΟΝ

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ (κανονικό),  8 ευρώ (φοιτητικό)
Τηλέφωνα κρατήσεων: 6909001626, 6978560247

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ