The Quiet Volume (Autoteatro) | Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης

Θέατρο στη Θεσσαλονίκη Καλοκαίρι 2022: Το «The Quiet Volume» των Αnt Hampton και Tim Etchells έρχεται στη Θεσσαλονίκη

Το «The Quiet Volume» είναι μία ψιθυριστή, αυτοδημιουργούμενη και αυτόματη παράσταση (Autoteatro) για δύο συμμετέχοντες, η οποία αξιοποιεί την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα που χαρακτηρίζει το αναγνωστήριο μιας βιβλιοθήκης. Συνδυάζοντας τη σιωπή και τη συγκέντρωση, δημιουργεί έναν χώρο μέσα στον οποίο εκτυλίσσονται αναγνωστικές εμπειρίες διαφορετικών ανθρώπων.
Στον 3ο όροφο της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Θεσσαλονίκης, δύο συμμετέχοντες κάθονται ο ένας δίπλα στον άλλον και, καθοδηγούμενοι από λέξεις και ψιθύρους, συνειδητοποιούν ότι διαμέσου των βιβλίων εισέρχονται σε ένα ιδιότυπο μονοπάτι. Το έργο αποκαλύπτει έτσι την παράξενη μαγεία που κρύβεται στην καρδιά της αναγνωστικής εμπειρίας και επιτρέπει στις πιο εσωτερικές πτυχές της να αναδυθούν και να μετακινηθούν από την σφαίρα του ενός αναγνώστη στην σφαίρα του άλλου.
Η ελληνική εκδοχή του «The Quiet Volume» δημιουργήθηκε, κατόπιν ανάθεσης, από το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) όπου και πρωτοπαρουσιάστηκε από τον Οκτώβριο 2019 έως τον Ιανουάριο 2020, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Ant Hampton
Σχεδιασμός και επεξεργασία ήχου: Ant Hampton
Ηχογράφηση: TiTo Toblerone
Υπεύθυνη παραγωγής: Katja Timmerberg
Παραγωγή: Ciudades Paralelas: Hebbel am Ufer, Schauspielhaus Zurich, Nowy Teatr, Vooruit με την υποστήριξη των Kulturstiftung des Bundes, Goethe Institut και ProHelvetia

Ελληνική εκδοχή
Μετάφραση: Γιάννης Βογιατζής
Φωνές
Πρώτη Φωνή: Γιώργος Κριθάρας
Παιδική Φωνή: Παναγιώτης Λέκκας
Τρίτη Φωνή: Αλίκη Αλεξανδράκη

Αγγλική εκδοχή:
Φωνές
Πρώτη φωνή: Ant Hampton
Παιδική φωνή: Seth Etchells
Τρίτη φωνή: Jenny Naden

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ: Για τη συμμετοχή στην παράσταση «The Quiet Volume» γίνονται κρατήσεις θέσεων, υποχρεωτικά ανά δύο άτομα, στις συγκεκριμένες ώρες που αναφέρονται στην προπώληση. Η παράσταση προσφέρεται και στην αγγλική γλώσσα για το ξενόγλωσσο κοινό. Απαραίτητη η δήλωση εκ των προτέρων της αγγλικής εκδοχής.

*Η χρήση του βιβλίου Περί τυφλότητος του Ζοζέ Σαραμάγκου σε μετάφραση Αθηνάς Ψυλλιά (2013) γίνεται με την ευγενική παραχώρηση των εκδόσεων Καστανιώτη.

*Η χρήση των βιβλίων της Άγκοτα Κρίστοφ Το μεγάλο τετράδιο και Το τρίτο ψέμα σε μετάφραση Χρύσας Τσαμαδού (Εκδόσεις Εξάντας, 1986 & 1995), καθώς και Η απόδειξη σε μετάφραση Αγνής Μεταφτσή (Εκδόσεις Εξάντας, 1990) γίνεται με την ευγενική παραχώρηση των μεταφραστριών.
Η χρήση του βιβλίου Όταν ήμαστε ορφανοί του Καζούο Ισιγκούρο σε μετάφραση Αργυρώς Μαντόγλου (2019) γίνεται με την ευγενική παραχώρηση των εκδόσεων Ψυχογιός.

*Η ελληνική εκδοχή του The Quiet Volume δημιουργήθηκε, κατόπιν ανάθεσης, από το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) όπου και πρωτοπαρουσιάστηκε από τον Οκτώβριο 2019 έως τον Ιανουάριο 2020, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Aτζέντα Θεσσαλονικης: Τι να κάνω στη Θεσσαλονίκη σήμερα, αύριο και τις επόμενες μέρες. Δες ΕΔΩ όλα όσα γίνονται (σινεμά, πρόγραμμα κινηματογράφων, τηλεόρασης θέατρο, παραστάσεις, χορός, συναυλίες, Live, νυχτερινή ζωή, μπουζούκια, ομιλίες, εκθέσεις εικαστικών, γονείς και παιδί, Διαγωνισμοί, Εκδηλώσεις με εισιτήριο αλλά και ΔΩΡΕΑΝ. Είναι ο πλέον έγκυρος και πλήρης οδηγός για διασκέδαση – έξοδο στη Θεσσαλονίκη!

Info

▪Χώρος: Κεντρική Βιβλιοθήκη Δήμου Θεσσαλονίκης
▪ Μέρες και ώρες: 28,29,30 Ιουνίου and 5,6,7,8,12,13 Ιουλίου, 12:00-14:00
4,11 Ιουλίου, 17:00-21:00
▪Διάρκεια: 60′
▪Γλώσσα: Ελληνικά, Αγγλικά

Κλείστε τα εισιτήριά σας εδώ 👇
https://bit.ly/39DeRhV

«Not to Scale» των Tim Etchells και Ant Hampton στο ΚΘΒΕ

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως