{ Χώροι }

Θέατρο Αυλαία

 

Κατηγορίες: Θέατρα

Θέατρο Αυλαία

Χώρος: Θέατρο Αυλαία
Διεύθυνση: Τσιμισκή 136, Πλατεία ΧΑΝΘ, 54621
Θεσσαλονίκη
: Χάρτης
Πληροφορίες: πως πάω Θέατρο Αυλαία

Θέατρο Αυλαία, τι παίζει σήμερα. Ποια παράσταση θα δούμε, όλες οι τρέχουσες και οι μελλοντικές παραστάσεις, εισιτήρια, πρόγραμμα μέρες και ώρες

Το Θέατρο Αυλαία είναι ένας από τους ιστορικότερους χώρους πολιτισμού της Θεσσαλονίκης με δραστηριότητα από το 1936. Πολύ σύντομα το Θέατρο κατάφερε να κερδίσει την καθολική αποδοχή του κοινού και να γίνει ένας σύγχρονος πολυ-πολιτισμικός χώρος συνάντησης και ανταλλαγής των τεχνών και των ανθρώπων. Θεατρικές παραστάσεις σε εναλλασσόμενο ρεπερτόριο υψηλών ποιοτικών απαιτήσεων, συμπράξεις και συνεργασίες με σημαντικούς θεατρικούς φορείς από ολόκληρη την Ελλάδα και το εξωτερικό, υποστήριξη της εγχώριας δραματουργίας, λειτουργία παιδικής και εφηβικής σκηνής, παραστάσεις χορού, μουσικές εκδηλώσεις, παρουσιάσεις βιβλίων, φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, εικαστικές εκθέσεις, ημερίδες, συνιστούν το πολιτισικό καλειδοσκόπιο του Θεάτρου Αυλαία.

Η λειτουργία του σταμάτησε το 1995, για εργασίες ανακατασκευής από τον «Οργανισμό Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης- Θεσσαλονίκη 1997». Επαναλειτούργησε έως το 2005 οπότε και καταστράφηκε λόγω της πυρκαγιάς που ξέσπασε από βραχυκύκλωμα. Οι εργασίες ανακατασκευής ξεκίνησαν το 2008 και ολοκληρώθηκαν το 2010.

 

Θέατρο Αυλαία: "Ο χώρος όπου οι τέχνες συνδιαλέγονται μεταξύ τους, διαφορετικοί άνθρωποι συναντιούνται με μια κοινή αισθητική αντίληψη, το παρόν συνομιλεί με το παρελθόν ανυπομονώντας για το μέλλον και… «Γίνονται έργα» αναβαθμίζοντας και ομορφαίνοντας την καθημερινότητα."
Τηλέφωνο: 2310 230013

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ