«Θέλει τέχνη ο έρωτας» στο Θέατρο Κήπου

«Θέλει τέχνη ο έρωτας» στο Θέατρο Κήπου

Ένα πρωτόλειο κείμενο του Βιτόριο Καρνούτσι  από τις αρχές της Αναγέννησης έδωσε στο Νίκο Καμπάνη και τον Βύρωνα Μακρίδη την ιδέα για τη δημιουργία της δικιάς τους κωμωδίας, «Θέλει τέχνη ο έρωτας», τη δράση της οποίας την τοποθέτησαν στην Αθήνα του 1950.

Στην κωμωδία αυτή παρακολουθούμε τις ανησυχίες που φέρνει στον άντρα και τη γυναίκα η «κρίσιμη ηλικία», αλλά και την ανωριμότητα και τον αυθορμητισμό της νιότης. Όταν οι εκρηκτικές αυτές ερωτικές ύλες πέσουν στα χέρια  καλοθελητών ή ανίδεων  δημιουργούνται αλλεπάλληλα αταίριαστα ζευγαρώματα τα οποία αντί να λύνουν επιδεινώνουν την κατάσταση δημιουργώντας χειρότερες περιπλοκές προς μεγάλη απόλαυση του θεατή της παράστασης, ο οποίος παρακολουθεί ένα συνεχόμενο γελαστικό γαϊτανάκι έως ότου επικρατήσει η λογική και το μέτρο, πράγμα καθόλου σίγουρο σε μια κωμωδία. Ο έρωτας με άλλα λόγια ενώ δείχνει να είναι ο από μηχανής Θεός, εντούτοις δεν είναι καθόλου απλός και εύκολος αντιθέτως, θέλει τέχνη, πολύ τέχνη.

Την παράσταση σκηνοθέτησε ο Βασίλης Τσιβιλίκας, τα σκηνικά και τα κουστούμια είναι του Milorad Yianitch Και η μουσική επιμέλεια του Βασίλη Τσιβιλίκα.

Πρωταγωνιστούν: Βασίλης Τσιβιλίκας, Νέλλη Γκίνη, Γιώργος Ματαράγκας, Αθηνά Μαυρομάτη Πέτρος Ξεκούκης, Ιωάννα Δημακοπούλου και Ρόμυ Βασιλειάδου.

Η πρεμιέρα θα δοθεί στην Θεσσαλονίκη την 1η Ιουλίου και ο θίασος θα περιοδεύσει κατόπιν στα φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα, το καλοκαίρι.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΗΠΟΥ
1-2-3 ΙΟΥΛΙΟΥ
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 21:30
ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ :15 ΕΥΡΩ

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως