«Θεματοφύλακες του Συντάγματος»: Έκοψαν το σχολείο στα παιδιά τους

Το σήμα από το σώμα Θεματοφυλακής

Οι αυτοαποκαλούμενοι «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» απέκοψαν τα παιδιά τους από την εκπαίδευση και τα σχολεία που κανονικά θα έπρεπε να βρίσκονται.

Κάποιοι έκαναν έγγραφη διαμαρυρία μέσω του γνωστού αρνητή δικηγόρου που τους εκπροσωπεί, αρνήθηκαν να εφαρμόσουν τα μέτρα κατά της διασποράς και πήραν απόφαση να απομακρύνουν τους μαθητές από το φυσικό τους περιβάλλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
«Θεματοφύλακες»: Απειλούν με mail όσους «τολμήσουν να κάνουν το εμβόλιο»

Οι καταγγελίες έδωσαν το έναυσμα στην Εισαγγελία Βόλου να σχηματίσει 16 δικογραφίες για περιπτώσεις μαθητών που δεν φοιτούν στην υποχρεωτική εκπαίδευση, ύστερα από στοιχεία που εστάλησαν από την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Οι κηδεμόνες των 10 από τους μαθητές αντιδρούν στα μέτρα για τον κορονοϊό, ενώ ένας τουλάχιστον έχει διαπιστωθεί πως ανήκει στους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος».

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η Εισαγγελία Βόλου ζητά να διερευνηθεί ο χρόνος της απουσίας των μαθητών από τα σχολεία τους και οι λόγοι για τους οποίους δεν προσέρχονται. Σύμφωνα με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας, έξι είναι τα παιδιά από τον Βόλο, τον Αλμυρό και τη Σκόπελο που δε φοιτούν στο σχολείο εξαιτίας κοινωνικών ή οικονομικών λόγων, ενώ ένα ακόμη παιδί λείπει λόγω κορονοϊού.

Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας, εννέα παιδιά απουσιάζουν από την αρχή της χρονιάς, πρόκειται για πέντε μαθητές δημοτικών σχολείων και τέσσερα παιδιά νηπιαγωγείων. Επιπλέον θα διενεργηθεί και κοινωνική έρευνα για τις περιπτώσεις που δεν εμπίπτουν σε «αρνητές» γονείς.

Σε μία περίπτωση μαθήτρια δημοτικού επέστρεψε στο σχολείο λίγο πριν ψηφιστεί η διάταξη αυστηροποίησης των κυρώσεων για τους γονείς που δε στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, ενώ απουσίαζε από τις 10/5/2021, ημερομηνία που τα self test έγιναν υποχρεωτικά.

Οι γονείς της που φέρονται να ανήκουν στους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» έστειλαν στη διεύθυνση του σχολείου έγγραφη διαμαρτυρία με υπογραφή γνωστού αρνητή δικηγόρου, επειδή αρνούνταν να αφήσει το παιδί να μπει στην αίθουσα χωρίς self test και μάσκα, καθώς και έγγραφο -και πάλι με την υπογραφή του ίδιου δικηγόρου- όπου αναφέρεται πως η μέτρηση των απουσιών είναι αντισυνταγματική. Και για αυτή την περίπτωση η εισαγγελία ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως