Θεοδωρικάκος: Οι πέντε ρυθμίσεις για τα καταστήματα εστίασης που θα κατατεθούν στη Βουλή

Θεοδωρικάκος: Οι πέντε ρυθμίσεις για τα καταστήματα εστίασης που θα κατατεθούν στη Βουλή

Στο περιεχόμενο της νομοθετικής ρύθμισης που θα επιτρέπει την επέκταση του χώρου, τον οποίο θα καταλαμβάνουν με τα τραπεζοκαθίσματα τα εστιατόρια, αναφέρθηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος. Ανακοίνωσε παράλληλα ότι εντός των επομένων ημερών θα καταβληθεί η α δόση νέας έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης προς τους δήμους.
 
Αναφερόμενος στις ρυθμίσεις για τα καταστήματα εστίασης, που θα κατατεθούν στη Βουλή, δήλωσε. 
 
1. Τα καταστήματα που διαθέτουν άδεια χρήσης κοινόχρηστων χώρων έχουν τη δυνατότητα, σε συνεργασία με τον δήμο, να διπλασιάσουν τον χώρο που χρησιμοποιούν για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων.
 
2. Εάν είναι εφικτή η πεζοδρόμηση χώρων, οι δήμοι θα την αποφασίζουν σε συνεργασία με την αστυνομία, χωρίς όμως να υπάρχουν πρόσθετες κατασκευές ή ηχορύπανση.
 
3. Ο επιπλέον χώρος στα καταστήματα εστίασης θα δίνεται χωρίς να χρεώνονται με επιπλέον δημοτικά τέλη.
 
4. Προϋπόθεση για όλα τα παραπάνω είναι να υπάρχει ανοιχτός διάδρομος για τους πεζούς (τουλάχιστον 1.80 μ.) και να μην παρεμποδίζονται η πρόσβαση και η διέλευση των ατόμων με ειδικές ανάγκες.
 
5. Στις περιπτώσεις που δεν είναι δυνατή η επέκταση χώρου, δίνεται η δυνατότητα στους δήμους να μειώσουν τα δημοτικά τέλη έως και 50%.
 
«Μας ενδιαφέρει να ανοίξουν τα καταστήματα, να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας και να υπάρχει τζίρος» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος και σημείωσε ότι στις περιπτώσεις που υπάρχουν αυθαιρεσίες σε πρώτη φάση θα υπάρξουν πρόστιμα και σε δεύτερη αφαίρεση αδειών. «Θα είμαστε κατηγορηματικοί στη νομοθετική παρέμβαση που θα κάνουμε» επισήμανε ο υπουργός Εσωτερικών.
 
Στη συνέχεια ο Υπουργός ανακοίνωσε ότι σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών τις επόμενες ημέρες θα καταβληθεί η πρώτη δόση έκτακτης οικονομικής στήριξης για τους ΟΤΑ για να καλύψουν τις οικονομικές απώλειες.
 
 
 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως