Θερινή Απόδραση 2010 στο ΝΟΗΣΙΣ

Θερινή Απόδραση 2010 στο ΝΟΗΣΙΣ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν σήμερα, για δεύτερη συνεχή χρονιά, τα προγράμματα της «Θερινής Απόδρασης» στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ.
Συνολικά 90 μαθητές των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού είχαν την ευκαιρία να προσεγγίσουν με δημιουργικό και ψυχαγωγικό τρόπο, επιστημονικά θέματα που επηρεάζουν την καθημερινή ζωή. Ο στόχος των πενθήμερων αυτών προγραμμάτων ήταν να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με την επιστήμη και την τεχνολογία, να αποκτήσουν εμπειρίες που θα τα βοηθήσουν να αναγνωρίσουν την αξία της επιστημονικής γνώσης και της καινοτομίας, και να ανιχνεύσουν τις δεξιότητες και τα ενδιαφέροντά τους, μέσα σε πνεύμα ομαδικότητας και συνεργατικότητας.
Η «Θερινή Απόδραση» πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία των φορέων:
Εργαστήριο Βιοκινητικής ΤΕΦΑΑ -ΑΠΘ, Εργαστήριο Φυσιολογίας Αθλητιατρικής Υγιεινής και Βιοχημείας ΤΕΦΑΑ Σερρών -ΑΠΘ, Σχεδία στην Πόλη, Έλληνες Διασώστες, Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Ομάδα Ραδιοερασιτεχνών Θεσσαλονίκης, Οικολογικό Αγρόκτημα Δ. Λίτσα, Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων (ΚΕΑΝ) και την υποστήριξη χορηγών.

Η επιτυχία του προγράμματος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την επιδίωξη της θεσμοθέτησης του προγράμματος και της διεύρυνσής του για τα επόμενα καλοκαίρια.

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως