Θεσσαλονίκη: Δωρεάν Καινοτόμο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Coding For Girls»

Θεσσαλονίκη: Δωρεάν Καινοτόμο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Coding For Girls»

στο Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Ματασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων της Cisco

Το Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Ματασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων της Cisco σε συνεργασία με το Επιστημονικό Κολλέγιο Ελλάδος διοργανώνει δωρεάν καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα: “Coding For Girls” ξεκινώντας από τις 22 Οκτωβρίου έως 22 Δεκεμβρίου συνολικής διάρκειας 50 ωρών. Το σεμινάριο θα υλοποιείται για 3 ώρες ανά ημέρα, 2 φορές την εβδομάδα, Τρίτη και Πέμπτη μεταξύ 17.00 – 20.00.

Περιεχόμενα του προγράμματος:

Το πρόγραμμα αποτελείται από 6 ενότητες και η ύλη περιλαμβάνει τα εξής:
    Introduction to Python
    Data types, variables basic Input-Output operations, basic operators
    Boolean values, conditional execution, loops, lists, and list processing, logical and bitwise operations
    Functions, tuples, dictionaries and data processing
    Modules, packages string, and list methods and exceptions
    The object oriented approach: classes, methods, objects and the standard objective features; exception handling and working with files

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος οι συμμετέχουσες θα λάβουν Πιστοποιητικό επιτυχούς ολοκλήρωσης, ενώ παράλληλα θα μπορούν να δώσουν την εξέταση για το Industry Certification με τίτλο PCAP: Certified Associate in Python Programming.

Συμμετέχουσες

Απευθύνεται αποκλειστικά σε κοπέλες, φοιτήτριες ή άνεργες που θέλουν να ασχοληθούν με τον Προγραμματισμό και συγκεκριμένα με τη γλώσσα Python. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος θ’ αποκτήσουν όλες τις απαραίτητες δεξιότητες που απαιτούνται για την επαγγελματική τους εξέλιξη στους τομείς του Web Development, του Προγραμματισμού στον τομέα του IoT, αλλά και της Αυτοματοποίησης Δικτύων Δεδομένων. Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχουσών θα είναι 16 άτομα.

Χώρος διεξαγωγής

Οι καταρτιζόμενες θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν το σεμινάριο στο Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων της Cisco στην Θεσσαλονίκη, που βρίσκεται στα Παλαιά Δημοτικά Σφαγεία, 26ης Οκτωβρίου 35. Οι συμμετέχουσες θα έχουν πρόσβαση στην ύλη και στα εργαστήρια μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας Cisco Academy.

Αιτήσεις συμμετοχής

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης (Κ.Ε.ΔΗ.Θ.) επιθυμώντας να στηρίξει αυτή την καινοτόμο δράση καλεί τις ενδιαφερόμενες να δηλώσουν συμμετοχή. Η συμμετοχή είναι δωρεάν, ενώ η παρακολούθηση των μαθημάτων είναι υποχρεωτική. Οι συμμετέχουσες δεσμεύονται ότι δε θα απουσιάζουν από τα μαθήματα.

Η εξασφάλιση θέσης θα γίνει κατά σειρά προτεραιότητας με την συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας https://scg.edu.gr/coding-for-girls (είναι υποχρεωτική η αποστολή του βιογραφικού). Σημαντική είναι η κοινωνική μέριμνα, καθώς προτεραιότητα θα δοθεί σε όσους είναι κοινωνικά πιο αδύναμοι.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Επιστημονικό Κολλέγιο Ελλάδος στην ηλεκτρονική διεύθυνση: coding4girls@scg.edu.gr