{ Εκδηλώσεις }

Θεσσαλονίκη: Εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης των Εθνικών Ευεργετών

της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας


Κατηγορίες: Εκδηλώσεις

Θεσσαλονίκη: Εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης των Εθνικών Ευεργετών
Δωρεάν

Χώρος:
Διεύθυνση: ,
: Χάρτης
Πληροφορίες: πως πάω
Τιμή: από 0.00

Πότε: 30/09/2020
Ώρα έναρξης: 10:30

Εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης των Εθνικών Ευεργετών, που τιμάται κάθε χρόνο στις 30 Σεπτεμβρίου

Η Ημέρα Μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών καθιερώθηκε το 2007, με απόφαση της κυβέρνησης Καραμανλή (Π.Δ 1/07) και τιμάται κάθε χρόνο στις 30 Σεπτεμβρίου. Οι σχετικές εκδηλώσεις περιλαμβάνουν δοξολογίες, καταθέσεις στεφάνων και ομιλίες για να εξαρθεί η φιλανθρωπική δράση πλούσιων Ελλήνων, οι οποίοι με τις δωρεές τους συνέβαλαν στην οικονομική και κοινωνική πρόοδο της χώρας μας.

Εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης των Εθνικών Ευεργετών θα πραγματοποιηθούν στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020.
Λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, η τέλεση των δοξολογιών στις έδρες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και των Περιφερειακών Ενοτήτων θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και αντιστοίχως οι καταθέσεις στεφάνων, με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και  υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.

Ως εκ τούτου, κατά τη φετινή επέτειο της Ημέρα Μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών θα λάβουν χώρα στην έδρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στη Θεσσαλονίκη, οι εξής εκδηλώσεις:

α) 10.30 π.μ.: Επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας, χοροστατούντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου. Μετά το πέρας της επιμνημόσυνης δέησης, θα εκφωνηθεί ομιλία από τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας Σωτήριο Μπάτο.

β) 11.00 π.μ.: Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Εθνικών Ευεργετών (εντός της Δ.Ε.Θ., Νότια Πύλη Χ.Α.Ν.Θ., έμπροσθεν του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης) από τους:
•        Εκπρόσωπο του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης,
•        Εκπρόσωπο Προέδρου της  Βουλής των Ελλήνων
•        Στρατηγό Διοικητή του Γ΄ Σώματος Στρατού,
•        Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας,
•        Αντιπεριφερειάρχη της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης,
•        Δήμαρχο Θεσσαλονίκης,
•        Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος,
•        Εκπροσώπους Νομικών Προσώπων που επιθυμούν να τιμήσουν την εκδήλωση.

Επισημαίνεται ότι οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην έδρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σύμφωνα με το υπ? αριθμ. 59852/21-9-2020 έγγραφο του Τμήματος Ποιότητας και Εθιμοτυπίας του Υπουργείου Εσωτερικών, με σχετικό πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει τέλεση επιμνημόσυνης δέησης, ομιλία που θα εκφωνηθεί μετά το πέρας της επιμνημόσυνης δέησης και κατάθεση στεφάνων από τις αρχές και όποιο νομικό πρόσωπο επιθυμεί να τιμήσει την εκδήλωση, όπως ορίζεται στα άρθρα 2 και 3 του Π.Δ. 1/2007 και τις ισχύουσες διατάξεις περί προβαδίσματος.

Να σημειωθεί ότι βάσει του ισχύοντος υγειονομικού πρωτοκόλλου, η κατάθεση στεφάνου θα πραγματοποιείται από έναν μόνο εκπρόσωπο κάθε Νομικού Προσώπου, ο οποίος θα παρευρίσκεται στο μνημείο τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις, ώστε να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός στο χώρο πέριξ του μνημείου.

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ