{ Τελευταία νέα }

Θεσσαλονίκη: Εκκλησία, επίσημοι και «συγχρωτισμένο» πλήθος κόσμου προσκύνησαν στον Άγιο Δημήτριο

Τελέστηκε κεκλεισμένων θυρών η Δοξολογία


Κατηγορίες: Θεσσαλονίκη νέα

Θεσσαλονίκη: Εκκλησία, επίσημοι και «συγχρωτισμένο» πλήθος κόσμου προσκύνησαν στον Άγιο ΔημήτριοΤελέσθηκε η πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και η Επίσημη Δοξολογία για την εορτή του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου

Kορυφώνονται οι εορταστικές εκδηλώσεις της ιεράς μνήμης του Μεγαλομάρτυρα Δημητρίου στο ομώνυμο ιστορικό Ναό της Θεσσαλονίκης.
Σήμερα Δευτέρα 26 Οκτωβρίου τελέσθηκε το πρωί η πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Τρικκης Χρυσοσόμου.

Στη μία το μεσημέρι στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου ξεκίνησε η Επίσημη Δοξολογία για την εορτή του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου και τις ιστορικές Επετείους της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης το 1912 και της 28ης Οκτωβρίου 1940, χοροστατούντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Η Δοξολογία τελέστηκε κεκλεισμένων των θυρών και με την αυστηρή τήρηση των μέτρων για την προστασία από τη διασπορά του κορωνοιού Covid-19.

Και στο τέλος έγιναν δηλώσεις στον προαύλιο χώρο του ναού, από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντινο Ζέρβα, τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστας, την αντιπεριφερειάρχη Μ.Ε. Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, τον υφυπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Καράογλου, τον βουλευτή Σταύρο Καλαφάτη, κ.α.

Πλήθος κόσμου ήταν συγκεντρωμένο έξω από τον ναό στην προσπάθειά του να μπει μέσα να ανάψει ένα κερί, φορούσαν μάσκες, απλά δε κρατούσαν αποστάσεις. Υπήρχε αστυνομική παρουσία που έδινε συστάσεις στον κόσμο.

Επίσης οι ιερείς που βγήκαν να υποδεχτούν τον Μητροπολίτη Άνθιμο, δε φορούσαν μάσκες.


Φωτογραφίες:  Εκκλησία Online - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ OPE


 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ