Θεσσαλονίκη: Εξαπατούσαν πολίτες με δήθεν τροχαία - Εξιχνιάστηκαν 7 περιπτώσεις απάτης σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών

Θεσσαλονίκη: Εξαπατούσαν πολίτες με δήθεν τροχαία - Εξιχνιάστηκαν 7 περιπτώσεις απάτης σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών

Σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος 44χρονης αλλοδαπής, μέλους εγκληματικής οργάνωσης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση στοιχείων των υπολοίπων συνεργών της.
Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης τους η αιφνιδιαστική τηλεφωνική επικοινωνία με τα υποψήφια θύματά τους, οπότε με το πρόσχημα ανάγκης άμεσης χειρουργικής επέμβασης συγγενικών τους προσώπων συνεπεία τροχαίου ατυχήματος, αποσπούσαν χρηματικά ποσά
Στην εξιχνίαση περιπτώσεων απάτης σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών και στην ταυτοποίηση των στοιχείων αλλοδαπής δράστιδος οδήγησε η συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
 
Πρόκειται για 44χρονη γυναίκα, μέλος εγκληματικής οργάνωσης, σε βάρος της οποίας, αλλά και συνεργών τους τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα.
 
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες, τουλάχιστον κατά το χρονικό διάστημα μέσα Ιουλίου έως μέσα Σεπτεμβρίου 2019, συγκρότησαν επιχειρησιακά δομημένη και με διαρκή δράση εγκληματική οργάνωση, με σκοπό την εξαπάτηση πολιτών και την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους.
 
Η δράση τους εντοπίζεται στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης όπου κατάφεραν να εξαπατήσουν επτά (7) άτομα και αποπειράθηκαν να αποσπάσουν χρήματα από τρία (3) ακόμη, με το πρόσχημα ανάγκης άμεσης χειρουργικής επέμβασης συγγενικών τους προσώπων συνεπεία τροχαίου ατυχήματος.
 
Χαρακτηριστικά της μεθοδολογίας τους ήταν:
 
     η επιλογή κυρίως ηλικιωμένων ατόμων ως θύματα
     οι αιφνιδιαστικές τηλεφωνικές κλήσεις στις οικίες τους και
     η παρουσίασή τους, κατά περίπτωση, ως γιατροί ή τραυματισμένα συγγενικά
     πρόσωπα των παθόντων που εκλιπαρούσαν για βοήθεια. 
 
Με τον τρόπο αυτό κατάφεραν να αποσπάσουν συνολικά 56.400 ευρώ και κοσμήματα η αξία των οποίων ξεπερνάει τις 180.000 ευρώ, σύμφωνα με δηλώσεις των παθόντων.
 
Σημειώνεται ότι, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Παύλου Μελά, στα τέλη Σεπτεμβρίου 2019 είχαν συλλάβει την 44χρονη γυναίκα για απόπειρα απάτης σε βάρος 69χρονης γυναίκας στην περιοχή της Πολίχνης.
 
Η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως