Θεσσαλονίκη: ένα έργο τέχνης θα «διαλυθεί» και θα προσφερθεί ως δώρο και «αντίδωρο» στο κοινό

Θεσσαλονίκη: ένα έργο τέχνης θα «διαλυθεί» και θα προσφερθεί ως δώρο και «αντίδωρο» στο κοινό

Μία μοναδική εμπειρία για όσους κάνουν μια βόλτα από τη Ρωμαϊκή Αγορά.
 
Το δρώμενο θα παρουσιαστεί σε συνέχεια της περφόρμανς που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, με τις αναφορές στις «Μαγεμένες» –τις ανάγλυφες μνημειακές μορφές που κοσμούσαν την ευρύτερη περιοχή της Ρωμαϊκής Αγοράς μέχρι τον 19ο αιώνα–, στην ιστορία, την πολυπολιτισμικότητα της πόλης, αλλά και στη σημερινή Θεσσαλονίκη της κρίσης.
 
Κατά τη διάρκειά του, η εγκατάσταση που παρουσιάζεται στην Κρυπτή Στοά θα «διαλυθεί» και θα προσφερθεί ως δώρο και «αντίδωρο» στο κοινό της πόλης που αγκάλιασε τη διοργάνωση.
 
Η έκθεση της Άννυς Καλτσίδου η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Παράλληλου Προγράμματος της 5ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, η Άννη Καλτσίδου παρουσιάζει μία εγκατάσταση, ειδικά διαμορφωμένη για την Κρυπτή Στοά, και δημιουργεί ένα περιβάλλον σε τμήμα του αρχαιολογικού χώρου της Ρωμαϊκής Αγοράς.
 
Και τα δύο μέρη της έκθεσης συνδιαλέγονται με τον αρχαιολογικό χώρο, παράγοντας συνειρμούς σχετικά με τη συνέχεια και την πορεία (του ανθρώπου, της πόλης, του περιβάλλοντος, της πολιτιστικής κληρονομιάς) μέσα στο χρόνο. Μέσα από την παρουσίαση και τους συσχετισμούς που προκύπτουν από αυτή, η μακραίωνη πολιτιστική κληρονομιά και η ιστορία (το «παλιό») διασταυρώνονται με το νέο (το εικαστικό έργο που γεννήθηκε για την έκθεση), απηχώντας εύστοχα το κεντρικό μήνυμα της Μπιενάλε: «Παλιές διασταυρώσεις – Make it New!».

Την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:00, ένα δρώμενο ειδικά σχεδιασμένο από την Άννη Καλτσίδου.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως