{ Τελευταία νέα }

Θεσσαλονίκη: Η χθεσινή (5/8/2020) καταιγίδα σε ένα εντυπωσιακό βίντεο


Κατηγορίες: Θεσσαλονίκη νέα

Θεσσαλονίκη: Η χθεσινή (5/8/2020) καταιγίδα  σε ένα εντυπωσιακό βίντεοΘεσσαλονίκη: Η χθεσινή (5/8/2020) καταιγίδα σε ένα εντυπωσίακό βίντεο

Λίγο μετά τις 20:00 τοπική ώρα πυρήνες καταιγίδας άρχισαν να κινούνται από τα νοτιοδυτικά (νομούς Πιερίας-Λάρισας) προς τον Θερμαϊκό, με κατεύθυνση την πόλη της Θεσσαλονίκης. Αρχικά, σημειώθηκαν όμβροι κυρίως στις παρυφές της πόλης και τα πιο ημιορεινά τμήματα. Στη συνέχεια (μετά τις 21:30) ωστόσο ένα ιδιαίτερα ισχυρός πυρήνας επεηρέασε κυρίως τα ανατολικότερα τμήματα της πόλης με πολύ ισχυρά φαινόμενα. Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με τους σταθμούς του δικτύου μας σημειώθηκαν:
 
Άνω Τούμπα – 19mm
 
Κηφισιά – 18.9mm
 
Πυλαία – 25mm
 
Λευκός Πύργος – 8.6mm
 
Φίλυρο – 8.8mm
 
Η θερμοκρασία υποχώρησε κατά περίπου 5°C μέσα σε διάστημα 1.5 ώρας, ενώ συνολικά σημειώθηκαν πάνω από 4000 ηλεκτρικές εκκενώσεις στο σύνολο της χώρας και πάνω από 400 στο νομό Θεσσαλονίκης. Το σύμπλεγμα καταιγίδων στη συνέχεια κινήθηκε προς το νομό Σερρών, όπου ενισχυόμενο δημιούργησα προβλήματα ακόμα και στην ηλεκτροδότηση. Ο σταθμός του Βαμβακοφύτου στα βόρεια του νομού κατέγραψε 17.1mm, τα 13mm μέσα σε λιγότερο από μία ώρα (μετά τις 23:00 τοπική). Χαρακτηριστικό πάντως είναι ότι περιοχές κοντά στη λίμνη Βόλβη (δείτε τον σταθμό στο Μόδι) κατέγραψαν ελάχιστο ή καθόλου υετό.
Ακολουθούν χρονογραφήματα από τις κάμερες της Πυλαίας, του Χορτιάτη και του Βαμβακοφύτου.
 
Πυλαία – Ο ουρανός της Θεσσαλονίκης μετατράπηκε θόλο φωτορυθμικών
 
Χορτιάτης – Στο βουνό επικράτησαν ακραίες συνθήκες. Τελικά σημειώθηκε διακοπή στην ηλεκτροδότηση.
 
Βαμβακόφυτο – Εδώ σημειώθηκαν δύο επεισόδια, το ένα το απόγευμα και το δεύτερο το βράδυ, το οποίο προήλθε από τα νοτιοδυτικά:
 
 
Πηγή northmeteo.gr

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ