{ Εκδηλώσεις }

Θεσσαλονίκη: Ημερίδα με θέμα ‹‹Κοινωνική Επιχειρηματικότητα-Κοινωνική καινοτομία›› στο Διεθνές Πανεπιστήμιο


Κατηγορίες: Συνέδρια - ημερίδες

Θεσσαλονίκη: Ημερίδα με θέμα ‹‹Κοινωνική Επιχειρηματικότητα-Κοινωνική καινοτομία›› στο Διεθνές Πανεπιστήμιο
Δωρεάν

Τιμή: από 0.00

Πότε: 04/03/2020
Ώρα έναρξης: 11.00
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο Αλέξανδρος

Hμερίδα με θέμα ‹‹Κοινωνική Επιχειρηματικότητα-Κοινωνική καινοτομία››.

Η T.O.P Team διοργανώνει την Τετάρτη στις 4 Μαρτίου, ημερίδα με θέμα ‹‹Κοινωνική Επιχειρηματικότητα-Κοινωνική καινοτομία››.
Ο Καντ είπε κάποτε '' Γίνε η αλλαγή που θέλεις να δεις στον κόσμο "και η υιοθέτηση αυτού του μηνύματος από το κοινωνικό σύνολο θα μπορούσε ίσως να λύσει μία μεγάλη μερίδα κοινωνικών προβλημάτων. Σε μία εποχή μάλιστα που ο αθέμιτος ανταγωνισμός και η λυσσαλέα κερδοσκοπία εντείνεται ενώ παράλληλα σημαντικά κοινωνικά προβλήματα κρούουν τον κόδονα του κινδύνου η εφαρμογή ενός καινοτόμου μοντέλου επιχείρησης ίσως αποτελεί το κλειδί για την είσοδο σε μία νέα κοινωνικοοικονομική εποχή. Η παραπάνω λύση συνδέεται απόλυτα με τον όρο "κοινωνική επιχειρηματικότητα", μία νέα μορφή επιχείρησης που στοχεύει στην επίτευξη ενός κοινωνικού σκοπού, στην επίλυση των κοινωνικών παθογενειών. Μπορεί να έχει είτε κερδοσκοπικό είτε μη κερδοσκοπικό προσανατολισμό διατηρώντας όμως ως κύριο άξονα της αποστολής της το κοινωνικό συμφέρον. Μάλιστα η επίτευξη αυτού του σκοπού διενεργείται μέσω της εφαρμογής καινοτόμων ιδεών, συμβάλλοντας στην κοινωνική πρόοδο.
 
Οι κοινωνικές επιχειρήσεις αποτελούν το μοντέλο οικονομικής δραστηριοποίησης του μέλλοντος καθώς προωθούνται και από την Ε.Ε αφού ήδη στις μέρες μας αντιπροσωπεύουν το 10% των εταιριών και απασχολούν 10 εκατομμύρια εργαζόμενους. Θετική αλλά ακόμη περιορισμένη αποδοχή φαίνεται να αποκτά ο θεσμός των Κ. Ε και στην χώρα μας καθώς αποτελούν το 1,8% της απασχόλησης και το 2,9 % της μισθωτής εργασίας με μόλις 8.400 συνεταιρισμούς να δραστηριοποιούνται στο ελληνικό έδαφος σήμερα. Τα παραπάνω στοιχεία αποτελούν μία ξεκάθαρη απόδειξη της προοπτικής του θεσμού. Οι νέοι λοιπόν αποτελούν την καταλληλότερη ομάδα που μπορεί να επενδύσει στον νέο θεσμό κατορθώνοντας παράλληλα να συμβάλλουν στην εξέλιξη του μέσω των καινοτόμων ιδεών τους.
Για αυτον τον λόγο λοιπόν η TOP του Διεθνούς Πανεπιστημίου επιδιώκοντας την ενημέρωση των φοιτητών για κάθε νέα ευκαιρία που διανοίγεται και αφουγκραζόμενη την κοινωνική επικαιρότητα διοργανώνει ημερίδα με θέμα "Κοινωνική επιχειρηματικότητα, κοινωνική καινοτομία" στην οποία μέσα από την ανάλυση ποικίλων θεματικών όπως τον τρόπο σχεδιασμού μίας καινοτόμου ιδέας, το digital marketing και τα μυστικά μιας επιτυχημένης πρωτοβουλίας προσφέρει ένα ολοκληρωμένο οδηγό για να λάβει ο καθένας τα κατάλληλα ερεθίσματα προκειμένου να ξεκινήσει τα δικά του βήματα σε αυτόν τον ανερχόμενο επιχειρηματικό κλάδο. Την Τετάρτη λοιπόν 4 Μαρτίου στις 11 π. μ. στο Αμφιθέατρο του ΔΙΠΑΕ "Αλέξανδρος" καταρτισμένοι ομιλητές θα μιλήσουν για την κοινωνική επιχειρηματικότητα και το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να φέρεις την καλή σου διάθεση και τις καινοτόμες ιδέες ώστε να φτάσεις ένα βήμα πιο κοντά στην καριέρα του μέλλοντος σου.
Αιτήσεις συμμετοχής εδώ
 
Η T.O.P αποτελεί μία εθελοντική ομάδα προπτυχιακών φοιτητών, μη κερδοσκοπικού και μη πολιτικοποιημένου χαρακτήρα, η οποία έχει ως στόχο την ενημέρωση των φοιτητών για κάθε είδους ευκαιρία που μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη δεξιοτήτων, καθώς και τη συνειδητοποίηση και δραστηριοποίησή τους για τρέχοντα κοινωνικά και επιστημονικά ζητήματα.
 


 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ