Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε επειδή ανέφερε αδικαιολόγητη απουσία συναδέλφου

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε επειδή ανέφερε αδικαιολόγητη απουσία συναδέλφου

Την έντονη αντίδραση της ΕΜΔΥΔΑΣ (Ένωση Μηχανικών Δημόσιων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανώτατων Σχολών) προκάλεσε η καταδίκη της προϊσταμένης Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Δέλτα Κριστίνας Μακνέα σε 27 μήνες φυλάκιση, επειδή ενημέρωσε εγγράφως και ως όφειλε τη διευθύντριά της ότι μια υπάλληλος έλειπε αδικαιολόγητα από τη δουλειά της για 15 ημέρες.

Τα όσα καταγγέλλονται στη σχετική ανακοίνωση της ΕΜΔΥΔΑΣ, και εφόσον ισχύουν, καταδεικνύουν την κακοδαιμονία του δημόσιου τομέα.
 
Και αυτό διότι, σύμφωνα με την Ένωση Μηχανικών, ο τότε δήμαρχος ήταν κουμπάρος της υπαλλήλου και μοναδικός μάρτυρας κατηγορίας της κ. Μακνέα.

Όταν ενημερώθηκε σχετικά με την απουσία της υπαλλήλου απάντησε στην προϊσταμένη και τη διευθύντρια της υπηρεσίας “να μην ασχολούνται με το θέμα γιατί την απασχολεί ο ίδιος στο γραφείο του…”.

Μετά από αυτήν την απάντηση του δημάρχου η προϊσταμένη άλλαξε υποχρεωτικά την επίβλεψη των έργων που είχαν ανατεθεί στην εν λόγω υπάλληλο από τον Ιούνιο του 2010, μία μέρα πριν φύγει από την υπηρεσία, και την έδωσε σε άλλο υπάλληλο.

Η συγκεκριμένη κυρία, συνεχίζει η ΕΜΔΥΔΑΣ, επέστρεψε στην εργασία της τον Μάρτιο του 2011 και παρουσίασε εκ των υστέρων άδεια ανατροφής τέκνου, που όπως ισχυρίστηκε την είχε λάβει από τον Μάρτιο του 2010 από τον δήμαρχο, τρεις μήνες πριν κάνει χρήση της αδείας αυτής. “Η άδεια αυτή δεν κοινοποιήθηκε μέχρι τον Μάιο του 2011 ούτε στους προϊσταμένους, ενώ η αίτηση της αδείας δεν υπάρχει ούτε στο γραφείο Προσωπικού.

Επιπλέον, απαντητικό έγγραφο του τότε δημάρχου προς τις Τεχνικές Υπηρεσίες, που εκ των υστέρων παρουσιάστηκε, ότι αυτός έδωσε απευθείας άδεια ανατροφής στην υπάλληλο, δεν βρέθηκε αρχειοθετημένο πουθενά, όπως βεβαιώνει η διεύθυνση Διοικητικού, παρά μόνο στα χέρια της υπαλλήλου, που το χρησιμοποίησε για να μηνύσει την προϊσταμένη της για συκοφαντική δυσφήμηση και ψευδή καταμήνυση αλλά και για νόθευση εγγράφου κατ’ εξακολούθηση”.

“Αδυνατούμε να κατανοήσουμε πώς από τη μια πλευρά υπάρχει ένα κυνήγι μαγισσών από το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, τα μέσα μαζικής επικοινωνίας, την ίδια την κυβέρνηση μέσω δηλώσεων στελεχών της για υπαλλήλους ‘επίορκους’, ‘που δεν πατάνε στη δουλειά τους’, αλλά και για την τυπολατρική τήρηση των διοικητικών διαδικασιών, και από την άλλη με τέτοια δεδομένα να καταδικαστεί τόσο αυστηρά η συνάδελφός μας, η οποία το μόνο που επιδίωξε ήταν η τήρηση της διαδικασίας και των νόμων”, σχολιάζει η ΕΜΔΥΔΑΣ και δηλώνει την αλληλεγγύη της στην κ. Μακνέα, που είναι και η ταμίας της Ένωσης.

Πηγή Μακεδονία

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως