Θεσσαλονίκη: Κλειστή σήμερα η Ελευθερίου Βενιζέλου στη Νεάπολη

Θεσσαλονίκη: Κλειστή σήμερα η Ελευθερίου Βενιζέλου στη Νεάπολη

Κλειστή σήμερα Παρασκευή 14 Ιουνίου, η οδός Ελευθερίου Βενιζέλου στη Νεάπολη, προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο ανακατασκευής και ασφαλτόστρωσης από την κατασκευάστρια εταιρία που ανέλαβε το μεγάλο έργο του δήμου Νεάπολης-Συκεών.
 
Από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν οι εργασίες απομάκρυνσης του παλιού και φθαρμένου ασφαλτοτάπητα και επίστρωσης του οδοστρώματος με δυο στρώσεις αντιολισθηρού ασφαλτοτάπητα.
Αυτές θα ξεκινήσουν από το ύψος της πλατείας Ειρήνης (Ρολόι) και θα καταλήξουν στη συμβολή της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου με τις οδούς Νεοχωρίου και Κ.Καραμανλή, στο ύψος του πάρκου των Ρουμανικών. Να σημειωθεί ότι το νότιο τμήμα της οδού ανακατασκευάστηκε και ασφαλτοστρώθηκε σε προηγούμενη φάση υλοποίησης του έργου, παράλληλα με τις εργασίες επί της λεωφόρου Ανδρέα Παπανδρέου, η ανακατασκευή και ασφαλτόστρωση της οποίας σχεδόν έχει ολοκληρωθεί, καθώς υπολείπεται ένα μικρό τμήμα της.
 
Οι παρεμβάσεις αυτές εντάσσονται στο μεγάλο έργο προϋπολογισμού 1.286.000 ευρώ, που καλύπτεται από το δημοτικό ταμείο, και αφορούν στην πλήρη ανακατασκευή και ασφαλτόστρωση του οδικού άξονα που χαράσσεται από την οδό Ελ. Βενιζέλου και τη λεωφ. Ανδρέα Παπανδρέου. Αυτός ξεκινά από το δήμο Θεσσαλονίκης (οδό Λαγκαδά-12όροφες) και καταλήγει στον κόμβο Κ6 της περιφερειακής οδού και ενώνεται με τη λεωφ. Γεωργίου Παπανικολάου, διασχίζοντας τη Νεάπολη, τις Συκιές και τα Μετέωρα (δήμος Παύλου Μελά), και καθημερινά εξυπηρετεί δεκάδες χιλιάδες οχήματα οδηγώντας προς την περιφερειακή οδό και μεγάλους οικισμούς (Πεύκα, Φίλυρο, Ασβεστοχώρι), όπως επίσης και στα τρία μεγάλα νοσοκομεία της δυτικής Θεσσαλονίκης (Γ.Παπανικολάου, Γ.Παπαγεωργίου, 424ΓΣΝ).
 
Για την ασφαλή κίνηση των οχημάτων, αλλά και την απρόσκοπτη εκτέλεση των εργασιών, η Διεύθυνση Τροχαίας προχώρησε σε ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εκτρέποντας την κίνησή τους σε παρακείμενες οδούς.

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως