{ Τελευταία νέα }

Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση αναρχικών ομάδων στο Προξενείο των ΗΠΑ ως στήριξη για τον Κουφοντίνα


Κατηγορίες: Ειδήσεις, Επικαιρότητα

Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση αναρχικών ομάδων στο Προξενείο των ΗΠΑ ως στήριξη για τον ΚουφοντίναΓια αυτόν τον λόγο η Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης και η αναρχική συλλογικότητα Pueblo πραγματοποιήσαμε παρέμβαση αλληλεγγύης στον αγωνιστή Δ. Κουφοντίνα την Κυριακή 19/5/2019 στο κτίριο που στεγάζεται το προξενείο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη.

Παρέμβαση υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα πραγματοποίησαν στο προξενείο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή μέλη της Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης και μέλη της Αναρχικής συλλογικότητας Pueblo, που φώναξαν συνθήματα και πέταξαν τρικάκια.
 
Ακολουθεί η ανακοίνωση που εξέδωσαν οι αναρχικες συλλογικότητες:
 
Ο αγωνιστής κρατούμενος Δ. Κουφοντίνας βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 2/5/2019 διεκδικώντας το αυτονόητο δικαίωμά του στην τακτική άδεια από τη φυλακή. Το κράτος προβάλλοντας γελοίες δικαιολογίες που δε στέκουν ούτε νομικά, ούτε νοηματικά και μέσω της διατήρησης του εισαγγελικού βέτο όσον αφορά τη χορήγηση αδειών, αρνείται να εγκρίνει την άδεια του Δ. Κουφοντίνα τη στιγμή που έχει εγκριθεί άλλες 6 φορές.
 
Την Παρασκευή 17/5 η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου εισηγήθηκε την αναίρεση της απόφασης του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου. Ωστόσο το Συμβούλιο Αρείου Πάγου θα αποφανθεί επί του θέματος την Τρίτη 21/5, για να ακολουθήσει εκ νέου Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου σε άγνωστη μέχρι στιγμής ημερομηνία. Την ίδια ώρα η υγεία του απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα είναι σε οριακή κατάσταση με ορατό τον κίνδυνο εμφάνισης πολυοργανικής ανεπάρκειας άρα και θανάτου.
 
Για αυτόν τον λόγο η Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης και η αναρχική συλλογικότητα Pueblo πραγματοποιήσαμε παρέμβαση αλληλεγγύης στον αγωνιστή Δ. Κουφοντίνα την Κυριακή 19/5/2019 στο κτίριο που στεγάζεται το προξενείο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη.
 
ΑΜΕΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΣΤΟΝ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ
 
ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΟΥ ΒΕΤΟ
 
Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης (μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας)
Αναρχική συλλογικότητα Pueblo

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ