{ Τελευταία νέα }

Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση στο Βουλγάρικο Προξενείο σε αλληλεγγύη με Κούρδο πολιτικό πρόσφυγα


Κατηγορίες: Τελευταία νέα

Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση στο Βουλγάρικο Προξενείο σε αλληλεγγύη με Κούρδο πολιτικό πρόσφυγαΠαρέμβαση στο Βουλγαρικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησε ομάδα αναρχικών εις ένδειξη αλληλεγγύης σε Κούρδο πολιτικό πρόσφυγα.H oμάδα των αναρχικών, κρέμασε πανό και πέταξε τρικάκια στον εξωτερικό χώρο του Βουλγαρικού προξενείου.
 
Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν τα εξής
 
O Ilhan Karabag είναι Κούρδος πολιτικός πρόσφυγας που ζει στην Βουλγαρία εδώ και τρία χρόνια έχοντας κάνει αίτηση για πολιτικό άσυλο. Στη 1 Μαρτίου 2019 η αστυνομία της Βουλγαρίας τον προσήγαγε ανταποκρινόμενη στην αίτηση της Τουρκίας για απέλαση του Ilhan στην Τουρκία όπου διώκεται για συμμετοχή σε οργάνωση που εκεί είναι απαγορευμένη. Δεν κατηγορείται για κάποιο έγκλημα παρά μόνο για το γεγονός ότι είναι ένας Κούρδος πολιτικά ενεργός ενάντια στη φασιστική κυβέρνηση του Ερντογάν. Ο Ilhan βρίσκεται στη φυλακή για περισσότερο από δύο μήνες μέχρι όπου και στις 28 Μάη θα λάβει χώρα το δικαστήριο που θα αποφασίσει για την απέλαση του.
 
Η Βουλγαρική και Τούρκικη κυβέρνηση βρίσκεται σε στενή συνεργασία πάνω σε ζητήματα απέλασης πολιτικών προσφύγων. Όπως και σε άλλες ανάλογες περιπτώσεις η παράδοση πολιτικών προσφύγων ακόμα και με τίμημα τη ζωή τους είναι ένα συχνό φαινόμενο που ακολουθούν οι κρατικοί μηχανισμοί, φυσικά με το αζημίωτο.
 
Απαντώντας στο κάλεσμα διεθνιστικής αλληλεγγύης που έβγαλαν σύντροφοι και συντρόφισσες από την Βουλγαρία κρεμάστηκε πανό και πετάχτηκαν τρικάκια στο χώρο εξωτερικά του Βουλγαρικού προξενείου στην Θεσσαλονίκη. 


:TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ___