Θεσσαλονίκη: Ρουμάνες τουρίστριες που έμεναν σε Airbnb θετικές στον κορωνοϊό

Θεσσαλονίκη: Ρουμάνες τουρίστριες που έμεναν σε Airbnb θετικές στον κορωνοϊό

Όπως αναφέρει η σελίδα omorfataxidia.gr, ένα περίεργο αλαλούμ σημειώθηκε εχθές στη Θεσσαλονίκη. Δυο Ρουμάνες τουρίστριες που έμεναν στη Θεσσαλονίκη σε  διαμέρισμα που νοίκιασαν μέσω  Airbnb,   βρέθηκαν θετικές στον  COVID-19. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εν λόγω, μετά από ελαφρά συμπτώματα,  έκαναν τεστ στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Μετά τα θετικά αποτελέσματα τις σύστησαν να πάνε στο ξενοδοχείο Φίλιππος που είναι το ξενοδοχείο καραντίνας  για την περιοχή της Θεσσαλονίκης.
 
Όταν έφτασαν εκεί με το αυτοκίνητο τους,  οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου επικοινώνησαν με τις αρμόδιες αρχές  ζητώντας οδηγίες. Σύμφωνα με πληροφορίες ο αρμόδιος φορέας  είπε   πως δεν αναλαμβάνουν το κόστος τις φιλοξενίας τους,  καθώς το ξενοδοχείο καραντίνας είναι μόνο γι΄ αυτούς που μένουν σε ξενοδοχεία και όχι σε  Airbnb. Μάλιστα οι αρμόδιοι ζήτησαν από τος Ρουμάνες να πάνε να μείνουν καραντίνα στο διαμέρισμα που νοικιάζανε μέσω  Airbnb.  
 
Τελικά η λύση βρέθηκε για τις δυο Ρουμάνες τουρίστριες θετικές στον κορωνοϊό…
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, που ενημερώθηκε από το δημοσίευμα των Όμορφων Ταξιδιών, επικοινώνησε ο ίδιος προσωπικά με το ξενοδοχείο Φίλιππος που έχει οριστεί ως ξενοδοχείο καραντίνας για την περιοχή της Θεσσαλονίκης, και ζήτησε οι δυο Ρουμάνες να φιλοξενηθούν εκεί για τις επόμενες 14 μέρες.
Όπως είχαμε γράψει σε προηγούμενη ανάρτηση νωρίτερα, οι δυο Ρουμάνες τουρίστριες, έμεναν στη Θεσσαλονίκη σε διαμέρισμα που νοίκιασαν μέσω της πλατφόρμας Airbnb.
Μετά από τεστ στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, βρέθηκαν θετικές στον Covid-19 και τις ζητήθηκε να πάνε στο ξενοδοχείο Φίλιππος για να μείνουν σε καραντίνα, όπως προβλέπουν τα σχετικά πρωτόκολλα. Ωστόσο ο σχετικός νόμος προβλέπει φιλοξενία σε ξενοδοχεία καραντίνας μόνο για όσους τουρίστες μένουν σε ξενοδοχείο. Σε επικοινωνία των ανθρώπων του ξενοδοχείου με την πολιτική προστασία λύση δεν βρίσκονταν
Τελικά μετά από παρέμβαση του κ. Χαρδαλιά το θέμα λύθηκε, ενώ ο ίδιος υποσχέθηκε πως αύριο θα αλλάξει τη σχετική διάταξη και θα συμπεριλαμβάνονται και οι διαμένοντες σε καταλύματα Airbnb να φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία καραντίνας σε περίπτωση που βρεθούν θετικοί στον Κορωνοϊό.

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως