{ Τελευταία νέα }

Θεσσαλονίκη: Σενάρια για τοπικό lockdown μετά τις 15 Αυγούστου, αν δεν περιοριστούν τα κρούσματα κορωνοϊού


Κατηγορίες: Θεσσαλονίκη νέα

Θεσσαλονίκη: Σενάρια για τοπικό lockdown μετά τις 15 Αυγούστου, αν δεν περιοριστούν τα κρούσματα κορωνοϊούΘεσσαλονίκη: Σενάρια για τοπικό lockdown στο τραπέζι αν δεν περιοριστούν τα κρούσματα κορωνοϊού

Το ενδεχόμενο του lockdown συζήτησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας κατά τη διάρκεια έκτακτης τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα 7 Αυγούστου  με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα και το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα.
Στην τηλεδιάσκεψη συζητήθηκε το ενδεχόμενο να τεθούν περιοριστικά μέτρα μετά τις 15 Αυγούστου, οπότε και επιστρέφουν οι περισσότεροι από τις διακοπές τους, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του ιού.
 
Τα μέτρα σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, θα αφορούν αρχικά το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, ενώ σε επόμενο στάδιο, ανάλογα με την εξέλιξη του covid 19,  θα ενεργοποιηθεί το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας τις βραδινές ώρες.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζέρβας: εντολή για αυστηροποίηση των πρωτοκόλλων για τον κορωνοϊό στη Θεσσαλονίκη

Οι κ.κ. Τζιτζικώστας και Ζέρβας ενημέρωσαν τους κ.κ Χαρδαλιά και Τσιόδρα σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην Κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη αναφορικά με τον κορωνοϊό.
Μάλιστα, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη και γενικά στη Βόρειο Ελλάδα φαίνεται ότι οδηγούν τους επιστήμονες στην απόφαση να μην πραγματοποιηθεί φέτος η Διεθνής Εκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

Την τελική εισήγηση σε κάθε περίπτωση θα λάβει η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων η οποία παρακολουθεί μέρα προς μέρα την εξέλιξη της πανδημίας και ως εκ τούτου η όποια απόφασή της δεν μπορεί να προεξοφληθεί σε βάθος χρόνου.

 
 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ