{ Τελευταία νέα }

Θεσσαλονίκη: Στο προαύλιο της Εκκλησίας της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, παραμονή Ψυχοσάββατου


Κατηγορίες: Θεσσαλονίκη νέα

Θεσσαλονίκη: Στο προαύλιο της Εκκλησίας της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, παραμονή ΨυχοσάββατουΣτον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στη Θεσσαλονίκη, τελέστηκε η σημερινή λειτουργία στον αύλειο χώρο της Εκκλησίας με ανοιχτά μικρόφωνα.

Ψυχοσάββατο της Πεντηκοστής αύριο 6 Ιουνίου και οι πιστοί έσπευσαν σήμερα Παρασκευή 5 Ιουνίου στις Εκκλησίες, με τα κόλλυβα που έχουν φτιάξει για να τα διαβάσει ο Ιερέας και να συγχωρεθούν και να αναπαυθούν οι ψυχές των αγαπημένων τους προσώπων που έχουν χάσει.
Στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στη Θεσσαλονίκη, τελέστηκε η σημερινή λειτουργία στον αύλειο χώρο της Εκκλησίας με τους ιερείς να ψέλουν με τη χρήση μικροφωνικής εγκατάστασης.
Σύμφωνα με την  Ορθόδοξη Χριστιανική παράδοση,   το Ψυχοσάββατο της Πεντηκοστής, τοποθετηµένο πριν την κάθοδο του Αγίου Πνεύµατος, µας κάνει να συνειδητοποιήσουµε ότι όλοι είµαστε σεσωσµένοι διά της θυσίας του Χριστού.
Τα Κόλλυβα είναι ένα από τα πιο παλαιά χριστιανικά έθιμα που διατηρήθηκε στη ζωή της Ορθοδόξου Εκκλησίας.  Είναι σιτάρι βρασμένο,  που κατά κανόνα σήμερα έχει τη μορφή στολισμένου δίσκου με ξηρούς καρπούς, όπως αμύγδαλα , καρύδια, φουντούκια, φιστίκι κ.α και κυρίως ζάχαρη.
Το ψυχοσάββατο είναι ένα μνημόσυνο που κάνει η εκκλησία ώστε όλοι να έχουν την δυνατότητα να συγχωρεθούν και να κριθούν κατά την Δευτέρα Παρουσία.  Η ηµέρα θυµίζει σε µας που ζούµε ακόµα στη γη και την υποχρέωση που έχουµε, να προσευχόµαστε ο ένας για τον άλλον, όπως συµβουλεύει και ο Απόστολος Ιάκωβος και είναι σαφές ότι µε τον όρο «άλλον» εννοούµε τόσο τους ζωντανούς όσο τους κεκοιµηµένους, επειδή και αυτοί είναι οι«εν Χριστώ» αδελφοί µας.
 


:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ