Θεσσαλονίκη: Στο ΣτΕ το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την ανάπλαση της ΔΕΘ

Θεσσαλονίκη: Στο ΣτΕ το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την ανάπλαση της ΔΕΘ

Απεστάλη προς έγκριση στο Συμβούλιο της Επικρατείας το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την ολοκληρωμένη ανάπλαση της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ). Με το τελευταίο αυτό βήμα, μπαίνει στην τελική ευθεία η υλοποίηση της αναβάθμισης της ΔΕΘ σε ένα πρότυπο εκθεσιακό κέντρο διεθνούς εμβέλειας με σύγχρονες υποδομές και χώρους πρασίνου.
 
Το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος (ΠΔ), όπως  αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αφορά την έγκριση Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΕΠΣ) στην περιοχή του Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης και τον καθορισμό χρήσεων γης, όρων και περιορισμών δόμησης, την περιβαλλοντική έγκριση του ΕΠΣ και την έγκριση του Πολεοδομικού Σχεδίου Εφαρμογής ΠΣΕ) αυτού.
 
Ειδικότερα, το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΕΠΣ) στον χώρο του Εκθεσιακού Κέντρου Δήμου Θεσσαλονίκης, συνολικής εκτάσεως 176.087,65 τ.μ., καθορίζει έξι τομείς όρων δόμησης, καθώς και χρήσεις γης.
 
Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Δημήτρης Οικονόμου, αρμόδιος για θέματα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, δήλωσε:  «Η έγκριση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας-μέσα σε μόλις ένα έτος- του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου για το Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης και του Πολεοδομικού Σχεδίου Εφαρμογής αυτού, αναδεικνύει την προσήλωση της Κυβέρνησης στην ανάδειξη των αναπτυξιακών προοπτικών της Θεσσαλονίκης και γενικότερα της Βόρειας Ελλάδας.  Η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων της ΔΕΘ, με έμφαση στις σύγχρονες υποδομές και τους κοινόχρηστους χώρους πρασίνου, θα ενισχύσει την εξωστρέφεια της πόλης, καθιστώντας την κέντρο αναφοράς στη Νοτιοανατολική Ευρώπη».
 
Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Νίκος Ταγαράς,  αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος, δήλωσε: «Στόχος της περιβαλλοντικής αδειοδότησης του ΕΠΣ -η οποία περιλαμβάνει όρους, περιορισμούς και γενικές κατευθύνσεις- είναι  τόσο η πληρέστερη προστασία και ορθολογική διαχείριση του περιβάλλοντος, όσο και η προστασία της αρχιτεκτονικής και πολιτιστικής κληρονομιάς».
 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως