{ Τελευταία νέα }

Θεσσαλονίκη: Στοχευμένοι έλεγχοι σε Λαϊκές αγορές, χώρους εργασίας σε εστίες υψηλής διακινδύνευσης

Κοινή δράση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας


Κατηγορίες: Θεσσαλονίκη νέα

Θεσσαλονίκη: Στοχευμένοι έλεγχοι σε Λαϊκές αγορές, χώρους εργασίας σε εστίες υψηλής διακινδύνευσηςΘεσσαλονίκη: Στοχευμένοι έλεγχοι της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και της Περιφέρειας Κ.Μακεδονίας σε εστίες υψηλής διακινδύνευσης

Σε στοχευμένους ελέγχους σε εστίες υψηλής διακινδύνευσης, όπως οι προνοιακές δομές, οι μεταποιητικές μονάδες αγροτικών προϊόντων, οι λαϊκές αγορές αλλά και χώροι εργασίας, προχωρούν το επόμενο δεκαήμερο η Εθνική Αρχή Διαφάνειας και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Διοικητής της Αρχής, Άγγελος Μπίνης, μετά από συνάντησή του με τον Περιφερειάρχη, Απόστολο Τζιτζικώστα.
 
Ο κ. Μπίνης υπογράμμισε ότι οι αυξημένοι έλεγχοι θα γίνουν στον άξονα Πέλλας - Ημαθίας - Πιερίας και ανατολικά μέχρι και τη Ροδόπη, με στόχο να κινητοποιηθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς της Βόρειας Ελλάδας ενώ θα υπάρξουν ανάλογες επαφές και με άλλους Δήμους εντός και εκτός του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον ο κ. Μπίνης δήλωσε ότι άρχισαν κάποιες δράσεις που δεν αφορούν στην αντιμετώπιση της πανδημίας, όπως η συλλογή στατιστικών δεδομένων προκειμένου να αναδειχθεί η  δουλειά που κάνουν τα στελέχη της Περιφέρειας αλλά και δράσεις σχετικές με πολιτικές ακεραιότητας, όπως ο Κώδικας Δεοντολογίας και η ενίσχυση του συστήματος εσωτερικού ελέγχου, εν όψει και της καλύτερης αξιοποίησης του Ταμείου Ανάκαμψης.

Ειδικά για το θέμα αυτό εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «με την εμπειρία και την ικανότητα που έχει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα, θα το αξιοποιήσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό».
 
Από την πλευρά του, ο κ. Τζιτζικώστας δήλωσε ότι υπήρξε κοινή απόφαση της Περιφέρειας και της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας για την εντατικοποίηση των ελέγχων σε ό,τι αφορά την τήρηση των μέτρων για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορονοϊού, σε όλους τους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας. Παράλληλα επισήμανε  ότι για το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν μια σειρά συναντήσεων και συσκέψεων για ανταλλαγή τεχνογνωσίας ώστε οι έλεγχοι που διενεργούνται να είναι πιο αποτελεσματικοί και ουσιαστικοί.
 
 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ