Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση-μικροφωνική-πορεία για τον 1 χρόνο από τον θάνατο του Ζακ/Zackie Oh

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση-μικροφωνική-πορεία για τον 1 χρόνο από τον θάνατο του Ζακ/Zackie Oh

Στη φωτογραφία ένα εντυπωσιακό γκράφιτι στη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου

Συγκέντρωση-μικροφωνική-πορεία θα πραγματοποιηθεί σήμερα στη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τον έναν χρόνο από τον θάνατό του.
 
Άγαλμα του Βενιζέλου
Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου
στις 18.00
Ο Ζακ Κωστόπουλος έχασε την ζωή του τον Σεπτέμβριο του 2018 όταν παγιδεύτηκε μέσα σε κοσμηματοπωλείο στην περιοχή της Ομόνοιας και δέχθηκε επίθεση από τον ιδιοκτήτη και ένα φίλο του. Σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα για τον θάνατό του, ο Ζακ πέθανε από ισχαιμικό επεισόδιο που προκλήθηκε από τα πολλαπλά τραύματα που υπέστη.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που βγήκε για την πορεία, ο Ζακ Κωστόπουλος αυτοπροσδιοριζόταν ως: “Είμαι 30 χρονών, Drag Queen, ακτιβιστής. Είμαι οροθετικός, είμαι αδερφή. Ασχολούμαι ως ακτιβιστής κυρίως με αυτά τα θέματα, αλλά και με τα ανθρώπινα δικαιώματα γενικά. Είναι μια Drag Queen οροθετική τσούλα!”
…………..
O ΛΟΑΤΚΙ+ ακτιβιστής. Η Drag Queen “Zackie Oh”. O οροθετικός στον ΗΙV και ακτιβιστής για τα δικαιώματα των οροθετικών στον HIV. O εθελοντής στη Θετική Φωνή(Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος) και εργαζόμενος στο Athens Checkpoint(Κέντρο εξέτασης, συμβουλευτικής και πρόληψης του HIV και άλλων ΣΜΝ). Ο εθελοντής στο Red Umbrella Athens, Κέντρο Ημέρας για εργαζόμενες/ους στο σεξ. Ο αρθρογράφος (Documento). Ο πρώην πρόεδρος της ΟΛΚΕ (Ομοφυλοφυλική και Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας).
……………..
Ο «Κοσμηματοπώλης» με τον φίλο Κτηματομεσίτη φαίνονται οικογενειάρχες καθημερινοί. Στην αρχή είπαν πήγαν να προστατέψουν το «κοσμηματοπωλείο» από τον πρεζάκια ληστή. Τελικά,σύμφωνα τις τοξικολογικές εξετάσεις και με την κατάθεση του άντρακλα δεν ήταν ούτε πρεζάκιας ούτε ληστής (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αν ήταν πρεζάκιας ή ληστής θα νομιμοποιούσε τέτοια αγριότητα). Ο κτηματομεσίτης είναι οργανωμένος στο “Πατριωτικό Μέτωπο” – στην άκρα δεξιά. Και εκείνη τη μέρα οι δύο μικροαστοί επαναδιεκδίκησαν την Ομόνοια ως το “ζωτικό χώρο” (Lebensraum) που τους υπόσχεται ο Φασισμός ότι θα έχουν και ότι δικαιούνται ως νοικοκυραίοι να καθαρίσουν από Λοατκια+, πρεζάκια, τρελές, μετανάστριες, πρόσφυγες. “Πρεζάκια και Γκέι δεν είστε αναγκαίοι” όπως φώναξαν χρυσαυγίτες λίγες μέρες μετά στον τόπο του εγκλήματος – ποθώντας ασύστολα να εξαπολύσουν φρενήρη βία εναντίον καθεμιάς/καθενός/καθ* μη κανονικού. Από το Oλοκαύτωμα μέχρι τον Παύλο Φύσσα ο φασισμός θρέφεται με το αίμα των διαφορετικών. Και η Zackie μας δεν ταίριαξε σε κανένα καλούπι!
…………….