{ Υγεία }

Θεσσαλονίκη: Θετικοί στον κορωνοϊό 3 νοσηλευτές στο «Παπανικολάου»


Κατηγορίες: Υγεία-Αισθητική

Θεσσαλονίκη: Θετικοί στον κορωνοϊό 3 νοσηλευτές στο «Παπανικολάου»Θετικοί στον κορωνοϊό 3 νοσηλευτές στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη

Νέα κρούσματα θετικών υγειονομικών σε νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη επιβεβαιώθηκαν.
Νοσούν τρεις νοσηλευτές στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου».
Ηδη έχουν τεθεί σε καραντίνα και σε εξέλιξη είναι η ιχνηλάτιση των επαφών τους.
 
Σημειώνεται ότι η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας τμήμα Μακεδονίας – Θράκης, έχει εκδώσει ανακοίνωση όπου αναφερόταν στην κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της πόλης, ζητώντας ενίσχυση των δυνάμεων.
 
Ακολουθεί η ανακοίνωση:
Με αφορμή την σοβαρή κατάσταση υποστελέχωσης των Νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης και με το δεδομένο ότι βρισκόμαστε στην αρχή του Απριλίου, «του πιο κρίσιμου μήνα για πορεία της εξάπλωσης του κορονοϊού στην Ελλάδα», όπως διαρκώς τονίζεται από το Υπουργείο Υγείας, το 2ο Περιφερειακό Τμήμα της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος σας επισημαίνει τα ακόλουθα:
 
Παρά τις εξαγγελίες του Υπουργείου για την έγκριση 4.000 νέων θέσεων εργασίας,(γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό) από τους οποίους δηλώνεται ότι «2.000 έχουν αναλάβει υπηρεσία», δυστυχώς η κατάσταση στα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης είναι αποκαρδιωτική και η υποστελέχωση είναι κάτω από τα ασφαλή όρια.
 
Ο αριθμός των Νοσηλευτών που έχει προσληφθεί στη Θεσσαλονίκη συνολικά είναι μικρότερος από τον αριθμό των προσληφθέντων σε ένα μόνο Νοσοκομείο της Αθήνας, παρόλο που η πανδημία δεν γνωρίζει όρια και ανάγκες δεν υφίστανται μόνο στα Νοσοκομεία της Αθήνας.
 
Ο αριθμός προσληφθέντων στη Θεσσαλονίκη μέχρι σήμερα (με δύο νοσοκομεία – κέντρα αναφοράς) είναι μόλις 87 Νοσηλευτές και Βοηθοί Νοσηλευτών ενώ ενδεικτικά μόνο στο Νοσοκομείο Σωτηρία των Αθηνών έχουν προσληφθεί 112 Νοσηλευτές και Βοηθοί Νοσηλευτών!
 
Οι υπηρετούντες Νοσηλευτές και Βοηθοί Νοσηλευτών εργάζονται χωρίς ανάπαυση, μεγάλος αριθμός έχει λάβει την άδεια ειδικού σκοπού για τη φροντίδα τέκνων, πολλοί πάσχουν από χρόνια νοσήματα, αρκετοί έχουν λάβει ειδικές αναρρωτικές άδειες και ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Είναι σχεδόν αδύνατη επομένως η ασφαλής στελέχωση των Τμημάτων των Νοσοκομείων και η τήρηση των ελάχιστων προδιαγραφών οργάνωσης του χρόνου εργασίας, ιδίως αναφορικά με τα τμήματα που βρίσκονται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση του covid-19
 
Επειδή δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν η καθυστέρηση οφείλεται στα αρμόδια Γραφεία Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού της 3ης και 4ης ΥΠΕ ή σε άλλους λόγους.
 
Επειδή η αυτονόητη παροχή ποιοτικής φροντίδας υγείας, η ασφαλής στελέχωση και η ομαλή λειτουργία δεν είναι δυνατόν να αποτελεί προνόμιο της Αθήνας.
 
Επειδή οι υπηρετούντες νοσηλευτές έχουν οδηγηθεί στην εξουθένωση καθώς ο αριθμός τους είναι ανεπαρκής και ξεπερνούν καθημερινά τον εαυτό τους προκειμένου να στηρίξουν το ΕΣΥ, με τις αντοχές τους να μειώνονται ημέρα με την ημέρα.
 
 Επειδή κατά την επίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας, το επόμενο δεκαήμερο είναι ιδιαιτέρως κρίσιμο και τα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης είναι επίσης ανάγκη να είναι σε πλήρη ετοιμότητα, επαρκώς στελεχωμένα.
 
Επειδή πρέπει να δοθούν αρμοδίως οι εντολές ολοκλήρωσης των διαδικασιών πρόσληψης, να υπερκεραστούν άμεσα τυχόν γραφειοκρατικά εμπόδια και να αποδοθούν ενδεχόμενες ευθύνες για την καθυστέρηση.
 
Επειδή οι Νοσηλευτές μάχονται καθημερινά ηρωικά κατά του κορονοϊου και είναι ανεπίτρεπτο να θεωρούνται αναλώσιμοι και να οδηγούνται στην εξάντληση «περιμένοντας» τους συναδέρφους τους των οποίων η πρόσληψη παραμένει προς το παρόν στο επίπεδο της εξαγγελίας.
 
Επειδή τίθεται ζήτημα προστασίας της δημόσιας υγείας.
 
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΩΤΕΡΩ ΛΟΓΟΥΣ
 
Σας καλούμε όπως άμεσα κάνετε πράξη τις εξαγγελθείσες προσλήψεις στο σύνολο τους και όπως δώσετε εντολή στις αρμόδιες 3η και 4η ΥΠΕ ή οποιονδήποτε άλλο αρμόδιο φορέα να προβεί άμεσα στην ολοκλήρωση των προσλήψεων νοσηλευτικού προσωπικού στα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.
 
Συμβολικές δράσεις στα προαύλια νοσοκομείων
 
Την Τρίτη 7 Απρίλη, πανελλαδική ημέρα δράσης για την υγεία, θα πραγματοποιηθούν συμβολικές δράσεις με ολιγάριθμες συγκεντρώσεις προσωπικού των νοσοκομείων, στον προαύλιο χώρο κάθε νοσοκομείου. Επίκεντρο της κινητοποίησης της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) θα είναι το νοσοκομείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ» (στην πύλη επί της Ν. Εγνατίας). Την Τρίτη 7 Απρίλη σπάμε τη σιωπή μας, υπερασπιζόμαστε τη ζωή μας, επισημαίνει η ΕΝΙΘ σε σχετική ανακοίνωση.
 

:

Για να μαθαίνεις πρώτος τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη
Ακολούθησε μας στο Facebook

 

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ