Θεσσαλονίκη: Τοποθετείται το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Πλατεία Αριστοτέλους (φωτό)

Θεσσαλονίκη: Τοποθετείται το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Πλατεία Αριστοτέλους (φωτό)

Ξεκίνησε σήμερα το πρωί, Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου,  η τοποθέτηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Αριστοτέλους στο κέντρο της πόλης.
Η βάση για το πανύψηλο έλατο που ήρθε από τον Ταξιάρχη Χαλκιδικής  και ξεπερνάει τα 18 μέτρα,  τοποθετήθηκε ήδη στην πλατεία Αριστοτέλους. Γύρω του θα υπάρχουν μικρότερα έλατα, που θα κοσμούν επίσης με τη σειρά τους την κεντρική πλατεία της πόλης. 
Σύμφωνα με τον δήμαρχο κ. Ζέρβα, στη γιορτινή Θεσσαλονίκη μεταξύ άλλων θα κυριαρχούν δέντρα και φάτνες σε κάθε δημοτική κοινότητα, ενώ στολισμός έχει προβλεφθεί και για τα νοσοκομεία της πόλης.
«Μέσα σε αυτό το κλίμα της πανδημίας και της τεράστιας πρόκλησης για κάθε κοινωνία, έχει αξία να καταφέρουμε να διατηρήσουμε όψεις και στοιχεία της κανονικής ζωής. Έχει αξία να διατηρήσουμε την αισιοδοξία μας. Να μην υποκύψουμε στον φόβο, να μην μας παραλύσει η αγωνία. Για τον λόγο αυτό θα προχωρήσουμε στον χριστουγεννιάτικο στολισμό της πόλης -με σύνεση και λογική- αλλά ταυτόχρονα με ισχυρή βούληση να στηρίξουμε την πόλη, να στηρίξουμε τους ανθρώπους της», σημείωσε ο κ. Ζέρβας, επισημαίνοντας ότι, όπως συνέβη και το 2019, έτσι και φέτος ο στολισμός θα αποκτηθεί μέσω χορηγιών και θα περιέλθει στην κυριότητα του Δήμου, αποκτώντας χαρακτήρα περιουσιακού στοιχείου.
 
Χ.Α

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως