{ Τελευταία νέα }

Θεσσαλονίκη: Υποβρύχιο drone στον Θερμαϊκό εντοπίζει πεταμένα πατίνια, ποδήλατα, μηχανές (Video)


Κατηγορίες: Ειδήσεις, Επικαιρότητα

Θεσσαλονίκη: Υποβρύχιο drone στον Θερμαϊκό εντοπίζει πεταμένα πατίνια, ποδήλατα, μηχανές (Video)Υποβρύχιο drone του ΑΠΘ πραγματοποίησε βουτιές σήμερα στο Θερμαϊκό προκειμένου να εντοπίσει πατίνια, μηχανές, ποδήλατα και άλλα αντικείμενα

Πεταμένα μεταλλικά αντικείμενα που βρίσκονται μέσα στον Θερμαικό κόλπο ετοιμάζεται να ανασύρει ο Δήμος Θεσσαλονίκης.  Η επιχείρηση ξεκίνησε από σήμερα με ένα υποβρύχιο drone να εντοπίζει και να καταγράφει το ακριβές στίγμα από τα πεταμένα πατίνια, μηχανές, ποδήλατα και άλλα αντικείμενα που είχαν βρει οι δύτες κατά την προηγούμενη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή.

 
Σύμφωνα με τον βιολόγο – ιχθυολόγο, αναπληρωτή καθηγητή στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας, Γιώργο Μίνο, η σάρωση έγινε στο τμήμα από το Μακεδονία Παλλάς μέχρι τον Ναυτικό Όμιλο και το μηχάνημα εντόπισε διάφορα μεταλλικά αντικείμενα, τα οποία θα ανασυρθούν σε επόμενη φάση.
 
Το υποβρύχιο drone που χρησιμοποίησαν έχει αυτονομία τέσσερις ώρες, φτάνει σε βάθος 100 μέτρων, έχει αισθητήρες θερμοκρασίας και πίεσης και το κατεύθυναν με τηλεχειριστήριο και με τη βοήθεια καλωδίου μήκους 100 μέτρων.
 
Όπως είπε ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Σωκράτης Δημητριάδης, τα αντικείμενα θα ανασυρθούν από τον βυθό μέσα στις επόμενες 15 μέρες, σε μέρα που θα το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.
 
Παράλληλα με την αναζήτηση έγινε και καταγραφή του βυθού, η οποία είχε πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα, το drone εντόπισε και είδη θαλάσσιας ζωής, όπως πίννες και μαλάκια που αποτελούν ένδειξη καθαρότητας των υδάτων.
 
«Υπάρχει ζωή και μάλιστα είδη που θεωρούνται εξαφανισμένα ή απειλούνται με εξαφάνιση τελικά εδώ αναπτύσσονται. Κι αυτό είναι ένα ενθαρρυντικό στοιχείο για την καθαρότητα της θάλασσας», είπε χαρακτηριστικά.

Με πληροφορίες από το grtimes.gr

 TOP 10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ