Θεσσαλονίκη: 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου στην Περαία: Ποιοι πήραν τα βραβεία! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Ένα θεατρικό 7ήμερο γεμάτο παραστάσεις με θιάσους που συναντήθηκαν από ολόκληρη τη χώρα και την Κύπρο στην Περαία, Ν.Θεσσαλονίκης, για να χαρίσουν ένα μαγευτικό θεατρικό ταξίδι σε όλους, όσοι παραβρέθηκαν, χάρισαν οι διοργανωτές του 1ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου, στην έδρα του Δήμου Θερμαϊκού Η κοινή προσπάθεια οργανώθηκε από τη θεατρική Ομάδα «Φύρδην Μίγδην», ο Σύλλογος Προσφύγων Ανατολικής Θράκης Αγ. Τριάδας, το ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. Δήμου Θερμαϊκού και το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Το Φεστιβάλ σημείωσε μεγάλη επιτυχία με το Αμφιθέατρο ΚΑΠΠΑ 2000 επί επτά ημέρες να σφύζει από ζωή, με κόσμο που διψούσε για θέατρο και πολιτισμό, ενώ στο χώρο εφαρμόστηκαν παράλληλα όλα τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Τα βραβεία που απονεμήθηκαν είναι:
Βραβείο καλύτερης παράστασης
Απονεμήθηκε εξ ημισείας και ισότιμα:
στη Θεατρική Ομάδα Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Φιλύρου για την παρουσίαση του έργου «Οίκος Ενοχής» των Μιχάλη Ρέππα & Θανάση Παπαθανασίου, σε σκηνοθεσία Φωτεινής Αθανασιάδου και στον Θεατρικό Όμιλο Πάφου για την παρουσίαση του έργου «Μην Περιμένεις Ποτέ Το Τελευταίο Λεωφορείο» της Ειρήνης Παππά, σε σκηνοθεσία Μαρίνας Αθανασίου.

Βραβείο Σκηνοθεσία
Απονεμήθηκε εξ ημισείας και ισότιμα:
στη Βάνα Βουρτσάκη για τη σκηνοθεσία της παράστασης «Άντε!» των Αφροδίτης Ιωάννου & Ιωάννας Κατσαρού, από το Θεατρικό Σύλλογο Εκπαιδευτικών Νομού Θεσ/νίκης Διθύραμβος εξ’ αμάξης
και στη Μαρίνα Αθανασίου για τη σκηνοθεσία της παράστασης «Μην Περιμένεις Ποτέ Το Τελευταίο Λεωφορείο» της Ειρήνης Παππά από το Θεατρικό Όμιλο Πάφου.

Βραβείο Ερμηνείας Συνόλου
Απονεμήθηκε κατά πλειοψηφία:
στο θίασο της Θεατρικής Σκηνής Βαρνάβα Δημοτικού Θεάτρου Μαραθώνα για τη συνολική ερμηνεία του στην παράσταση «Η Χειραφέτησις» του Γεωργίου Σουρή, σε σκηνοθεσία Νίκου Γκεσούλη.

Βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου
Απονεμήθηκε κατά πλειοψηφία:
στην Εβελίνα Υψηλάντη για την ερμηνεία της στο ρόλο της “Γκόλφως” στην παράσταση «Γκόλφω For Ever» του Ντίνου Σπυρόπουλου από το Θεατρικό Εργαστήρι Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Καλαμαριάς «Η Κηφισιά».

Βραβείο Α΄Ανδρικού ρόλου
Απονεμήθηκε ομόφωνα:
στον Γιάννη Κωμοδρόμο για την ερμηνεία του στην παράσταση «Μην Περιμένεις Ποτέ Το Τελευταίο Λεωφορείο» της Ειρήνης Παππά από το Θεατρικό Όμιλο Πάφου.

Βραβείο Β’ Γυναικείου ρόλου
Απονεμήθηκε ομόφωνα:
στην Τίνα Βασιλοπούλου για την ερμηνεία της στο ρόλο της “Γλυκερίνης” στην παράσταση «Η Χειραφέτησις» του Γεωργίου Σουρή από τη Θεατρική Σκηνή Βαρνάβα Δημοτικού Θεάτρου Μαραθώνα.

Βραβείο Β’ Ανδρικού ρόλου
Απονεμήθηκε ομόφωνα:
στον Νίκο Απιδόπουλο για την ερμηνεία του στο ρόλο του “Βαγγέλη” στην παράσταση «Οίκος Ενοχής» των Μιχάλη Ρέππα & Θανάση Παπαθανασίου από τη Θεατρική Ομάδα Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Φιλύρου.

Βραβείο Σκηνογραφίας
Απονέμεται κατά πλειοψηφία:
στην Αθανασία Τσουκαλά για τη σκηνογραφία της παράστασης «Οίκος Ενοχής» των Μιχάλη Ρέππα & Θανάση Παπαθανασίου από τη Θεατρική Ομάδα Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Φιλύρου.

Βραβείο Ενδυματολογίας
Απονεμήθηκε κατά πλειοψηφία:
στην Τίνα Βασιλοπούλου για την ενδυματολογία της παράστασης «Η Χειραφέτησις» του Γεωργίου Σουρή από τη Θεατρική Σκηνή Βαρνάβα Δημοτικού Θεάτρου Μαραθώνα.

Βραβείο Μουσικής Σύνθεσης
Απονεμήθηκε ομόφωνα:
στον Γιάννη Ψειμάδα για τη μουσική σύνθεση της παράστασης «Η Χειραφέτησις» του Γεωργίου Σουρή από τη Θεατρική Σκηνή Βαρνάβα Δημοτικού Θεάτρου Μαραθώνα.

Βραβείο Μουσικής Επιμέλειας
Δεν απονεμήθηκε.

Βραβείο Χορογραφίας/Κίνησης
Απονεμήθηκε κατά πλειοψηφία:
στην Αφροδίτη Ιωάννου για τη χορογραφία της παράστασης «Άντε!» των Αφροδίτης Ιωάννου & Ιωάννας Κατσαρού από το Θεατρικό Σύλλογο Εκπαιδευτικών Νομού Θεσ/νίκης Διθύραμβος εξ’ αμάξης

Βραβείο Φωτισμού
Απονεμήθηκε κατά πλειοψηφία:
στο Νικόλαο Ιντζίρη για το φωτισμό της παράστασης «Άντε!» των Αφροδίτης Ιωάννου & Ιωάννας Κατσαρού από το Θεατρικό Σύλλογο Εκπαιδευτικών Νομού Θεσ/νίκης Διθύραμβος εξ’ αμάξης

Η Επιτροπή απένειμε επιπλέον και τέσσερις Επαίνους Ερμηνείας:
στον Δημήτρη Μυλωνά για την ερμηνεία του στο ρόλο του “Ντελή-Φυσέκα” στην παράσταση «Η Χειραφέτησις» του Γεωργίου Σουρή από τη Θεατρική Σκηνή Βαρνάβα Δημοτικού Θεάτρου Μαραθώνα,στη Μαρία Καλογήρου για την ερμηνεία της στην παράσταση «Μην Περιμένεις Ποτέ Το Τελευταίο Λεωφορείο» της Ειρήνης Παππά από το Θεατρικό Όμιλο Πάφου, στη Βικτώρια Κοεμτζοπούλου για την ερμηνεία της στο ρόλο της “Φούλας Τούντουρη” στην παράσταση «Οίκος Ενοχής» των Μ. Ρέππα & Θ. Παναθανασίου από τη Θεατρική Ομάδα Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Φιλύρου, στην Κλειώ Μπουτσούκη για την ερμηνεία της στο ρόλο του “Βλάση” στην παράσταση «Γκόλφω For Ever» του Ντίνου Σπυρόπουλου από το Θεατρικό Εργαστήρι Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Καλαμαριάς «Η Κηφισιά».

Βραβείο Κοινού Καλύτερης Παράστασης
στον Θεατρικό Όμιλο Πάφου για την παρουσίαση του έργου «Μην Περιμένεις Ποτέ Το Τελευταίο Λεωφορείο» της Ειρήνης Παππά, σε σκηνοθεσία Μαρίνας Αθανασίου.

Βραβείο Επιτροπής Συλλόγων Δήμου Θερμαϊκού Καλύτερης Παράστασης
στον Θεατρικό Όμιλο Πάφου για την παρουσίαση του έργου «Μην Περιμένεις Ποτέ Το Τελευταίο Λεωφορείο» της Ειρήνης Παππά, σε σκηνοθεσία Μαρίνας Αθανασίου.

Τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς απονομής των βραβείων ήταν ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Τάκης Χρυσικάκος, ο οποίος βραβεύθηκε για την προσφορά του στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Την Τελετή Λήξης απογείωσαν με την ενέργειά τους τα παιδιά της εφηβικής μπάντας κρουστών «Τα Κρούσματα» από τον Εθελοντικό Συμβουλευτικό Σταθμό Ενημέρωσης και Υποστήριξης Εφήβων και των Οικογενειών τους, που δρα στο Δήμο Θερμαϊκού, ο οποίος τιμήθηκε για την κοινωνική προσφορά του.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με τις υπέροχες μελωδίες του Θάνου Γκιουλετζή στο βιολί, του Αχιλλέα Σοφούδη στα πλήκτρα και της Βασιλείας Τζίνα στο τραγούδι.

Σημείωση από τους συνδιοργανωτές:
Οι συνδιοργανωτές του Φεστιβάλ θα ήθελαν να συγχαρούν και να ευχαριστήσουν όλους τους θιάσους, που ταξίδεψαν με τόση χαρά από κοντινά και μακρινά μέρη για να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής: Γιώργο Κωνσταντινίδη, Άννα Μυκωνίου, Νέλλυ Δελλή, Ιωάννα Μαμακούκα, Ελευθερία Τέτουλα και Αθανάσιο Κολαλά, για τον πολύτιμο χρόνο που προσέφεραν για το Φεστιβάλ, όλους τους χορηγούς που συνέδραμαν στην πραγματοποίησή του και, τέλος, το κοινό που γέμισε κάθε μέρα το Αμφιθέατρο ΚΑΠΠΑ, που αγκάλιασε με τόση θέρμη όλες τις ομάδες, που έκανε σαφές το πόσο έλειπε μια τέτοια διοργάνωση στη Θεσσαλονίκη και πόσο αναγκαίο είναι για τον πολιτισμό μας να γίνει θεσμός!
Ελπίζουμε να σας έχουμε όλους συνοδοιπόρους και στο 2ο!

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως