Θεσσαλονίκη: Αιμοδοσία στην Πυλαία

Φθινοπωρινή ημερήσια αιμοδοσία διοργανώνεται στην Πυλαία την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023 από τις 09.00 το πρωί έως και τις 13.00.

Επιστρέφοντας από τις φετινές καλοκαιρινές μας διακοπές, έχοντας ανανεωμένη διάθεση για επανεκκίνηση τη νέα σεζόν, κλείνουμε το φθινοπωρινό μας ραντεβού με την εθελοντική αιμοδοσία. Η προστασία της υγείας και της ζωής είναι το υπέρτατο αγαθό, που μπορεί ο καθένας και η καθεμιά να υπηρετήσει, δίνοντας ζωή.

Ιδιαίτερα αυτή τη χρονική περίοδο, που είναι πολύ σημαντική για τα αποθέματα αίματος, καθώς συνήθως μετά την περίοδο του καλοκαιριού και της ξεκούρασης, παρατηρείται μείωση της προσέλευσης των εθελοντών αιμοδοτών, γεγονός που προκαλεί άμεσες συνέπειες στους πολυμεταγγιζόμενους ασθενείς.

Για τους λόγους αυτούς, η δημοτική παράταξη «Δημιουργική Αλλαγή» διοργανώνει ημερήσια Εθελοντική Αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10.9 από τις 9.00-13.00 , στο 2ο Δημοτικό σχολείο Πυλαίας και καλεί νέους και παλιούς εθελοντές αιμοδότες να ανταποκριθούν σε ένα νέο κάλεσμα «ζωής».

Για ραντεβού μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 6980827239. Υπεύθυνος αιμοδοσίας Αργύρης Κουκουρίκος.

Για να δώσεις αίμα χρειάζεται:

∙ Να είσαι 18-65 ετών

∙ Να έχεις πάρει ένα ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσία

∙ Να έχεις κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες

∙ Εάν έχεις κάνει τατουάζ ή piercing να έχουν παρέλθει 4 μήνες

Είναι Θ-αίμα Ζωής!

 

 

 

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως