Οδός Τσιμισκή

Θεσσαλονίκη: Απομακρύνονται 36 άρρωστες φτελιές από την οδό Τσιμισκή

Σε εργασίες για την απομάκρυνση 36 φτελιών από τον άξονα της Τσιμισκή, οι οποίες έχουν προσβληθεί από το σκαθάρι Galerucella, προχωρά από το περασμένο Σάββατο η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος του Δήμου Θεσσαλονίκης. 

Σε αντικατάσταση των φτελιών στις κενές δενδροδόχους θα φυτευτούν κελτίδες (Celtis australis). Πρόκειται για είδος το οποίο δεν προσβάλλεται από το εν λόγω σκαθάρι, έχει παρόμοια κώμη με αυτό της φτελιάς, ενώ έχει δείξει μεγάλη ανθεκτικότητα μέσα στην πόλη και συναντάται ήδη στις δενδροστοιχίες της Εγνατίας. Στο πλαίσιο των παρεμβάσεων στη δενδροστοιχία της Τσιμισκή, ήδη κατά το παρελθόν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου αντικατέστησαν 81 φτελιές, φυτεύοντας στη θέση τους κελτίδες.

Το συγκεκριμένο φυλλοφάγο έντομο ξηραίνει τα δένδρα, δημιουργώντας κοιλότητες και κενά στο εσωτερικό τους και καθιστώντας τα επικίνδυνα. Παρά τις προσπάθειες που έγιναν από τις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες -σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών- με αλλεπάλληλους ψεκασμούς με βιολογικά σκευάσματα, δεν κατέστη δυνατή η καταπολέμηση της εντομολογικής ασθένειας, παρά μόνον η επιβράδυνση του προβλήματος. Για τον λόγο αυτό μόνη λύση είναι η απομάκρυνση των φτελιών και η αντικατάστασή τους με κελτίδες.

Διαβάστε επίσης:

Αλεπουδάκι «επισκέπτεται» αυλή στην Επανομή Θεσσαλονίκης (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα | Ενημερωθείτε

Ακολουθείστε το Cityportal.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα

Cityportal.gr Live ενημέρωση: O κορωνοϊός λεπτό προς λεπτό στην Ελλάδα και παγκοσμίως